2020'nin ilk gununden merhaba...

Cok sukur 2019 yilinda finansal olarak hedeflerime fazlasiyla ulastim.

2019 yilinda TL, €, $ ve bankada gr biriktirdim. € ile kizimi ve torunumu yurtdisi turuna goturdum, $ 'in bir kismini torunumun yillik okul parasi olarak yatirdim, bir kismiyla da fiziki altin aldim. Gr olarak aldiklarim halen hesabimda duruyor. TL ile de kizima, gelinime ve torunuma ihtiyac dahilinde hediyeler aldim, yardimlarimi da yaptim cok sukur.
2020 yilinda TL, az miktar $, gr veya fiziki altin olarak ilerlemeyi dusunuyorum. Agirlik altinda olacak gibi gorunuyor.

Allah hepimizin kesesine bol bereket versin...

Hoşgeldiniz kendinizi tanitir mısıniz?
Aramiza hoşgeldiniz
Sessiz olmayin madem bundan sonra bekliyoruz:)
Önce birikimi ayirmak en doğrusu, umarim ev hayaliniz de gerçek olur.

Son düzenleme:
Günaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
A 101 bim alıyorlar
Hem de çok ihtiyaçları olduğunu ifade ederek
Ben gidip onlara bütünletiyorum

canımm hayırlı olsun kesınlestımı ck sevındım

Canim aslinda cok tersinden ilerliyolar anlamadim 1 gun once nakillere kapaliyiz dediler dun hizmet cetveli istediler norm kadroyu mecliste guncelleyecek olabilirler buda cok onemli birsey beni cagirmiyolar cok kisa gorusmustuk hic bisey anlamadim beni mudurleri aramisti onunla gorusmustum simdi bir kadin ariyor sordum ama kadinda cevap yok onlarda dilekcem yok bakalim ne olacak
Ama icimden bir ses olumlu olacak diyor

Merkez bankası mı. Nerede ki :)) şimdi saydım sayana kadar pert oldum 32 tl bundan sonra böyle yapmicam
Ben 5 10 kuruşları 2 tl filan oldu mu yanına 25 kuruş ve diğerlerinden de ekleyerek 5 tl ye tamamlayıp verip geçiyorum fazla biriktirmiyorum

Kızlar tez canlı ben akşamdan beri ara ara bankanın sayfasına bakıyorum mtv ödemek için

Ben dün internette verilen 2020 yılı mtv vergilerine göre aşağı yukarı 482 tl olarak 1. Taksiti hesaplamıştım.
Ama bankanın sayfasında vergi ödemelerinde 336 tl olarak belirlenmiş
2020 nin ilk güzel haberi geldi
146 tl daha az ödeyeceğim o para da altın alma tarafına doğru gitmeyi tercih etti

Bak cok haklisin altin alırken gerekirse harçlığı da kısıp altına ekliyoruz....
En son soyle düşündüm...
Zaten birikimler hep altin. Ve yine altin olacak.
Ilerleyen günlerde belki bir parça döviz yaparim o an ki ruh halime bagli

Süper bir haber gerçekten...Altınlar artsın inss

bi umut ben de baktım sımdı 365-365 diye listede görmüstüm odeme kısmında da aynı

Dün dalgınlık yapıp 1798 tl olan ekdersi 1789 olarak düşünmüşüm

Derken bugün salim kafa ile hesap yaptım

1798 tl olan ekdersimi faturalar mtv dask ev sigortasına ayırmıştım
Bu giderlerin toplamı 1509 tl

Artan para 289 tl

Kendime ayırdığım 1548 tl harçlıktan bugün itibariyle kalan 777.75 tl önümde 14 gün var bakalım bundan ne kadar artacak merakla bekliyorum.

Dün oğlanla ihtiyaç listesini gönderdim
Bir de kıyma pazar ve balık gibi alışverişi yapmak adına 100 tl göndersin baban dedim 140 tl göndermiş ☺

Günaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
Bankalar alıyor canım.
Ben çaktırmadan oğlanın kumbarasına tıkıştırıyorum makina sayıyor zaten bankada o yüzden sıkıntı olmuyor.

Merhabalar yeni yılın ilk gününden bomba gibi geliyorum bu yıl inş. Nasıl bir birikim yapma hevesim var. Az az biriktirip dolar alıcam. Oğlumun kumbarası şimdilik ev yatırımları için birikiyor. Bu dolarları da oğlum için ayırıcam. Altın yüksek olduğu için sürekli alamam alsamda eşim birşey bulup çekiyor bankadan. Ev ihtiyacına kullanılan birikime dönüyor. Dolara el sürmüyor.
Evde biriktirmelik de güvensiz oluyor.
Şuan birikim hesabımız 0
Evi ödediğimiz için kullandık.
Bu ay kullandığımız esnek hesabıda kapatıcaz ve birikime geçicez inş.

Ay bende de bu tezcanlilik var. Kredi karti odemesinde o guncel borc su kadar yaziyor ya, kendimi zor tutuyorum. Genelde de taksit vs hep erken bitiririm.
Ben de güncel borç yazınca zor tutuyorum sonra neyse zaten günü gelince onu ödemek zorundasın sen su anki paranı at birikime diyorum ya

özel birikime başlamıştım kendim icin o yuzden sordum yaaa altının her türlüsü cok cezbediciiii
Onu bende 5 aydır yapıyorum nedenim eşim sigara içiyor o bırakır belki kendime bir bileklik yaptım bu yıl bilezik yapma planındayım böylece mutlu oluyorum

Hadi inş gönlüne sinen güzel bir ev bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…