- 1 Kasım 2019
- 6.167
- 22.493
- 348
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.461
Hoşgeldiniz kendinizi tanitir mısıniz?merhaba arkadaşlar:)
eski sayfaları okuyamadım ama size katılmak istiyorum. ben de 2020 yılında birikim yapmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım, elime geçen parayı neye yatırmalıyım, nelere dikkat etmeliyim hiçbir fikrim yok. denediğiniz yöntemlerden bahseder misiniz:)
Aramiza hoşgeldinizMerhaba hanımlar, öncelikle bereketli, sağlıklı, huzurlu yıllar diliyorum herkese. :)
Ben sessiz sedasız hep birikim topiklerini takip ettim hesabımı açtığımdan beri, gerek biri bin eden anneciğimden gerekse sizden çok şey öğrendim bu vakte kadar.
Sırtımı her zaman güvenli olduğuna inandığım altın, döviz gibi yatırım araçlarına yasladım.
Yeni yılın başlangıcında buraya da yazmak için karar almıştım ve bunu hayata geçiriyorum.
Birlikte güzel birikimlerimiz olsun inşallah.
2019 yılında hatrı sayılır bir birikimim oldu, 2020 yılında ise düğünüm olacak Allah'ın izniyle henüz bir evimiz yok ama idareli olup evliliğimizin ilk yıllarında küçük de olsa bir ev almak istiyoruz sözlümle, nasibimizde varsa olur inşallah.
2020 için net bir hedefim yok şu anda, az çok demeden kenara koyacağım.
1 tane büyük kumbaram var ona para atıyorum bir de maaş zamanında önce birikimimi ayırıyorum sonra maaşımı harcıyorum.
1 tane de küçük kumbara alacağım onda birikenleri de dövize çevirip büyük kumbarama atacağım.
Herkese mutlu ve bol birikimli bir yıl diliyorum.
A 101 bim alıyorlarGünaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
canımm hayırlı olsun kesınlestımı ck sevındım
Bende genelde firinda harciyorumMerkez bankası mı. Nerede ki :)) şimdi saydım sayana kadar pert oldum 32 tlbundan sonra böyle yapmicam
Ben 5 10 kuruşları 2 tl filan oldu mu yanına 25 kuruş ve diğerlerinden de ekleyerek 5 tl ye tamamlayıp verip geçiyorum fazla biriktirmiyorumMerkez bankası mı. Nerede ki :)) şimdi saydım sayana kadar pert oldum 32 tlbundan sonra böyle yapmicam
Bak cok haklisin altin alırken gerekirse harçlığı da kısıp altına ekliyoruz....Canım ben de dolar fırlayacak nidalarına dayanamayıp bu sene 3000 dolar biriktirdim. Ortalamam 5.93 dü, daha yeni ortalamayı yakaladım. Geçen zamanı düşününce zarar ettim sayılır. Keşke hep altın alsaymışım. Bu sabah birikim umrunda olmayan eşim bile bundan sonra altın al diyor. Bebeğin hesabını da altın üzerine açtık.
Bir de altında şöyle psikolojik bir şey var, diyelim 1 gram alacaksın elinde 250 var, o kalan 40 lirayı da çıkarıp ekliyorsun bir şekilde. O para da birikmiş oluyor. Dövizde elindeki kadar alıyorsun.
Süper bir haber gerçekten...Altınlar artsın inssKızlar tez canlı ben akşamdan beri ara ara bankanın sayfasına bakıyorum mtv ödemek için
Ben dün internette verilen 2020 yılı mtv vergilerine göre aşağı yukarı 482 tl olarak 1. Taksiti hesaplamıştım.
Ama bankanın sayfasında vergi ödemelerinde 336 tl olarak belirlenmiş
2020 nin ilk güzel haberi geldi
146 tl daha az ödeyeceğim o para da altın alma tarafına doğru gitmeyi tercih etti
bi umut ben de baktım sımdı 365-365 diye listede görmüstüm odeme kısmında da aynıKızlar tez canlı ben akşamdan beri ara ara bankanın sayfasına bakıyorum mtv ödemek için
Ben dün internette verilen 2020 yılı mtv vergilerine göre aşağı yukarı 482 tl olarak 1. Taksiti hesaplamıştım.
Ama bankanın sayfasında vergi ödemelerinde 336 tl olarak belirlenmiş
2020 nin ilk güzel haberi geldi
146 tl daha az ödeyeceğim o para da altın alma tarafına doğru gitmeyi tercih etti
Bankalar alıyor canım.Günaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
Ben de güncel borç yazınca zor tutuyorum sonra neyse zaten günü gelince onu ödemek zorundasın sen su anki paranı at birikime diyorumAy bende de bu tezcanlilik var. Kredi karti odemesinde o guncel borc su kadar yaziyor ya, kendimi zor tutuyorum. Genelde de taksit vs hep erken bitiririm.
Onu bende 5 aydır yapıyorum nedenim eşim sigara içiyor o bırakır belki kendime bir bileklik yaptım bu yıl bilezik yapma planındayım böylece mutlu oluyorumözel birikime başlamıştım kendim icin o yuzden sordumyaaa altının her türlüsü cok cezbediciiii
Hadi inş gönlüne sinen güzel bir ev bulursunKizlar hayirli seneler olsun hersey gonlunuzce olsun
Bir telefon bize bizi geri verdi
Icim icime sigmiyor
Ne hayaller ne düsler kuruyorum...
2019 cok kotuydu ama galiba guzel bitti..
Belki faizler dusmusken ev aliriz
Surec nasil ilerleyecek bilmiyorum..
Ama hevesli ve heyecanliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?