Açtım canım ek hesaba daha fazla girmemek adina onu kullandım.
Sadece haftalık 20 tl kumbaram var.

Ayyyy ne güzel benim de küçüklükten beri hep kumbara m olmuştur ama kızım hiç bir şekilde istemiyor
Büyük oğlum ağustosta 13 yaşında artik, küçük 7.
Büyük oğlum hesabını çok iyi bilir, mutlaka kumbara birikimine günlük harçlığından ekler:)

Ben çocukken onun gibi değildim hatta belli yaşa kadar. 30umdan sonra kazandim bu alışkanlığı.

çocuklar sana çekmemiş turtiş

karamelli_turta hesaplamamı beklıyormus megersem geldi dogalgaz turtiş dogalgaz 424 tl elektrik 180 tl su 70 tl hepsı bı günde gelmiş ilk defa
Beklediğin rakamlar miydi uykucum,elektrik biraz yükselmiş malûm zamlar.
Benim elektrik de gelmeli artik ama hâlâ gelmedi.
Dediğin gibi yapabilirsin cnm tlyi elde tutmak istemiyorsan.

Kızlar öğlen bankaya haber bıraktım öğleden sonra para ayarlamaları için ve paranın hepsiyle fiziki altın aldım
Abla maşallah bankanın karşılayamayacağı kadar yüklü bir miktar mı, ben minik birikimcileriz sanıyorum topiktekileri

Merhaba karamelli_turta , hoşbuldum.
Uzun zamandır takip ediyorum sizleri.
Sayenizde geçen yıl bir birikim yaptım, kendi çapımda tabi.
3,5 yıldır evliyim. Kamuda çalışıyorum. Çocuk yok, tedavi aşamasındayız.
Her ay bir çeyrek almaya çalışıyorum maaşım yatar yatmaz. Ayrıca kumbaram var, ordan çıkanlarla da her ay gram alıyorum.
Dün bu ayın ilk çeyreği aldım, bereketli olur inşallah.

Sağlam birikimciler var topigimizde maşallah
Süper kumbaraya ben de başlayacağım, bir kavanoz falan bir şey ayarlayayım da.
Geçen kuzenime gittik, 4 yaşında kızı var. Odasında küçük tüp vardı, ben bayağı tüp sandım, meğerse kumbaraymış. Minik geldi dedi ki abla bak paralarıma. İçini epey doldurmuş zor kaldırıyor. Aaa dedim sen zengin olmuşsun İçine ben de tüm bozuklarımı attım, çok sevindi.

Benim de oglum ablasina gore, hep hesabini bilen bir cocuk oldu.
Kizimda da zaman ve para kavrami gec oturdu.
Oglum kucukken kagit paralarini biriktirir, bir de utuleyip cuzdanina koyardi. Bozukluklar da birikince bana verir, kucuk altin aldirirdi. Ha sonra onu bozdurup, durumu iyi olmayan arkadaslarina evde veya kebapcida ziyafet cekerdi o baska...

Kizim da anne olunca evlendikten sonra parasinin kiymetini bildi. Ama ikisinin de eli aciktir. Ozellikle insan doyurmayi, ihtiyaci olanin ihtiyacini karsilamayi severler.
Bencil degiller cok sukur...

Hoşgeldin kardelen. Kitap topiğinde de vardın değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…