- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #47.441
Ben onlara 1,5 saat uzaklıkta oturuyorum.Keşke siz de mi katılsaydınız ev bakma seremonisine, ortalığı durultmak anneyi durdurmak için
Ben hergun hergun, ne damat cekebilirim, ne gelin...Ahhh bir de annem anlasa bunu
Evlendigimizde bir yıl çok yakın oturduk.
Ben çok faydasını gördüm Allah bin kere razı olsun
Sonra başka ev aldı, kıta degistiridiler, hep benim de yanına gideceğimi hayal etti. Eşim de çok istedi ama şartlar uymadı.
Herkesi bizim gibi düşünüyor annem ama öyle değil.
Bana da kalırsa mesafe olması en güzeli, çok içice ya da hergun git gel bir hayatı kesinlikle doğru bulmuyorum. O zaman niye evlenip ayrı evde yaşasınlar
Gelin haklı birde ilk ev çok önemli yakınlarmışta kayınvalideler ilk zamanlar geline güvenemiyor bence oğluşları önemli benimkide küsmüştü evimiz işime çok yakın kendilerine yakın yer istedi git gel çok yorulcaktım bizde tek avantaj eşim hiç bizi karsı karsıya getirmedi olmaz dedi kapattı hoş benimki koltuk rengini niye onun dediğini seçmedik diyede küsmüş benim haberim yok eşim ne çekti nişandan sonra kaynımınkine hep o karar vermiş o zaman kaynım 23 yasında kız kacırmış zaten ne diyceklerKızlar çok canım sıkkın
Tam bdv'lik bir konu ile geldim
Bugün erkek kardeşime ev tutmaya gidildi.
Bizimkiler ve gelin hanimin ailesi de evi görsün diye çağırmış çocuklar.
Annem eve girince ben evi beğenmedim demiş.
Gelin kusup çıkmış.
Annem kızı geri çağırmış odaya girmişler, kız kardeşim ve kızın annesi de girmişler.
Burada ne konuşuldu bilmiyorum.
Evi tutmadan dönmüşler.
Gelin ve kardeşlerim AVM'de oturmuşlar, gelin ağlamış oturacagimiz eve de mi karar veremeyecegiz diye.
eve gidince kardeşime tamam mı devam mı demiş, babası beni arasın demiş kardeşim için.
Annemle kardeşim de tartışmış, annem hastalanmış.
Aileler aynı semtte oturuyor, baktıkları evde minibüs mesafesi ya da arabayla 15-20 dakika gibi.
Bana erkek kardeşim anlattı konuyu, annem hastayım diye konuşmadı.
Ahhh bu annem çenesini tutmayı hiç beceremiyor.
İsler sarpa sardı, bu saatten sonra ne olur bilmiyorum
Rabbim hayirlisini versin
Duzelmeyecek bir durum degil.Beni endişelendiren de duzelseler bile ilişkileri anne-kız yerine gelin-kaynana olacak artık.
En kötüsü de kızın ailesinin olayin içinde olması.
Annem maalesef huyundan vazgeçmiyor.
Ne kadar uzak o kadar iyi.
Ama erkek kardeşimde de suç var, dengeyi kurmak konusunda yetersiz
Şu ana kadar herşeyi kendi bildikleri gibi yaptılar, hickimseye birşey danismadilar.
Bu tavrı maddi olarak bizimkileri çok zorda bıraktı.
Öyle basladiysan oyle devam edip evi tutacağız deseydi anneme ya da annemi biliyor semt konusunda en başında tavrını koysaydi.
Bir ay annemin civarındaki evlere bakıp dün burayı beğendik demişler.
ve su an arada kendi kaldı.
Bilmiyorum ne olacak, Rabbim hayırlısını versin.
Dun de annem gelini çarşıya çıkarttı, setini kendin beğen ben alayım demiş.
Düğün takılarıni da almış.
Beni endişelendiren de duzelseler bile ilişkileri anne-kız yerine gelin-kaynana olacak artık.
Şu ana kadar herşeyi kendi bildikleri gibi yaptılar, hickimseye birşey danismadilar.
Öyle basladiysan oyle devam edip evi tutacağız deseydi anneme ya da annemi biliyor semt konusunda en başında tavrını koysaydi.
Kız avm de ağlarken bütün içini kusmuş,Evet bencede boyle olmaliydi
Benim esimin birikimi vardi kimseye sormadik ama olmasa oldugu kadar yapardik
Babasi oglum senin paran senin dedi tum mobilyayi aldi ben baba olarak ne yapacagim olmaz demisti teslimat suresinden dolayi burada bulduk limit belirtmedi yada yer gostermedi
Duzelirler ama ufacik gerginlgi kaldiramazlar
Kiz tabloya butun bakmali onu yapmiyor galiba
Kız avm de ağlarken bütün içini kusmuş,
Tanışmaya geç geldiniz, nisan tarhine siz karar verdiniz falan demiş.
Öyle evet ama bunlarda haklı gerekceler vardı.
Tanışma zamanı annemin babası kötüydü, babam yoğun bakimdan çıksın öyle dedi annem, nisani yazın istediler bizim bütün çevre ya yazlıkta ya da koydeydi okullar açılınca olsun dediler.
Mesela Nisan elbisesi ve gelinlik almaya gidileceği zaman istersen gelebiliriz dedik kız kardeşimle
Bizi ikisine de çağırmadi, ben gönül koydum kendi adıma aslında ama rahat edemez diye düşünmus demek ki diyip geçtim.
Her konuştuğumuzda da ona değer verdiğimizi hissettirecek şekilde yaklaştık bütün aile olarak.
Yapı olarak biraz kırılgan ve sulugozlu, ona göre yaklaştık biz de.
Ama her insan özünde başka.
Haklarında hayırlısını dilemekten başka birşey gelmiyor elimden.
Unutuluyor elbette ama erkegin iki tarafıda dengede tutması gerekiyor.maddi anlamda kimse kimseyi zorda bırakmamalı biz kendimiz yaptık çoğu şeyi bebek içinde eşim ilk sen bişey bırakmıyosun aileler yapsın diye gönül koydu tabiki yapsınlar ama ben gidip 500tllik yürütec begenip bunu al diyebilecek biri degilim.kayınvalidem hala pembe tutkusu içinde bebek bakım cantası aldım iki tane günlük hayattada kullanılacak niye siyah niye mavi artık biliyorum huyunu ses çıkarmadım.inş düzelir araları evlilik öncesi oluyor bunlar herkeste geçip gidiyor sonraBeni endişelendiren de duzelseler bile ilişkileri anne-kız yerine gelin-kaynana olacak artık.
Stresten bence küçük şeylere takılıyor zamanının kıymetini bilmiyor nilan günü ne ya sonuçta millete duyurmak yıllarca bekletilmemiş benimki geziye gitcem diye tarih değiştirdiKız avm de ağlarken bütün içini kusmuş,
Tanışmaya geç geldiniz, nisan tarhine siz karar verdiniz falan demiş.
Öyle evet ama bunlarda haklı gerekceler vardı.
Tanışma zamanı annemin babası kötüydü, babam yoğun bakimdan çıksın öyle dedi annem, nisani yazın istediler bizim bütün çevre ya yazlıkta ya da koydeydi okullar açılınca olsun dediler.
Mesela Nisan elbisesi ve gelinlik almaya gidileceği zaman istersen gelebiliriz dedik kız kardeşimle
Bizi ikisine de çağırmadi, ben gönül koydum kendi adıma aslında ama rahat edemez diye düşünmus demek ki diyip geçtim.
Her konuştuğumuzda da ona değer verdiğimizi hissettirecek şekilde yaklaştık bütün aile olarak.
Yapı olarak biraz kırılgan ve sulugozlu, ona göre yaklaştık biz de.
Ama her insan özünde başka.
Haklarında hayırlısını dilemekten başka birşey gelmiyor elimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?