Keşke siz de mi katılsaydınız ev bakma seremonisine, ortalığı durultmak anneyi durdurmak için
Ben onlara 1,5 saat uzaklıkta oturuyorum.
Kardeşim gel demedi, cagirsaydi giderdim.
Aklıma da hiç böyle birşey yaşanacağı gelmezdi ne yalan söyleyeyim, tahmin etsem davet beklemez giderdim.
Ev tutmaya gidilirken bu kadar gerilim, şoktayım resmen

Ben hergun hergun, ne damat cekebilirim, ne gelin...
Ama var oyle arkadaslarim, her hafta, hafta ici cagirip dururlar.
Sonra da ya damatlari uyumsuzdur, ya gelinleri suratsiz...
Ama kendilerinde hiiic hata yoktur.
Anneniz kendi iyiligi, ozgurlugu, rahati icin uzak dursun...
Telkin edin, sonra cok daha fazla uzulur...
Orneklerini cok gordum.

K kahvemsi mutluluk canım annen bence üzmemek ve de en önemlisi üzülmemek adına müdahaleci olmayı bir tarafa bırakırsa bence çok daha mutlu olur aksi halde en çok zararı kendisine verir.
evladını mutlu görmek ona yeterli gelmiyor galiba ama biraz empati
hayatta yapılan bir iyilik bir de kötülük unutulmazmış bundan sonra herşey düzelse bile bugünkü yaşananlar kötü anılar listesinde maalesef yerini koruyacak
keşke böyle olmasaymış
gerçekten çok üzücü bir durum herkes açısından.

Kahvemsi uzuldum inanki
Ne yapilir bilemem
Ben evlenirken neler neler olmustu ama ben umursamadim ve sorun cikarmadim
Dugun tarihi alindi 15 temmuz patladi 15 temmuz olmasa da tayin isi cozulmezdi ayri mesele
3 gun kendime gelememistim sonra kendin cozeceksin ayaga kalk dedim
Esimle konustum evi burda tutalim ben oraya gidip gelemem su an bir yere kipirdayamam esime mantikli geldi.
Ailesi o kdr gevsekki anlatamam yani kotulukten degil oyleler beceremezler
Vakit daraliyor evi tanidiktan bulduk kavga dovus esya bulduk ben o zmnlar is yerinden cekiniyorum sık sık izin alamam evlenmeden once tedavi gormem lazim rapor alamadim ( 15 temmuzdan dolayi) saglik muduru bile arayip ozur dilemisti esim donupte arkadaslarina dert anlatmamis anlatmasina da gerek yok hepsi izne cikti bizimki kaldi dugun zamanina
Annem karton tepesinde tulsuz evde kac kere esya servis bekledi
Annem teyzem evi duzmustu
Bayram geldi dugune 1 ay var arabamiz yok ziyarete geldiklerinde arabayla esyalarimi tasidik kv tutturdu ceyiz asma yapalim ( ay gelecekler misafir agirlatacaklar bizim sirtimidan ter akiyo annem acikca is gormeye bakalim ben artik yoruldum dedi ) ne kv ne kp evi gorduler Hayirli olsun demediler bir cop tasimadilar esim burali olacak diye korktular bide teyze kizi bana onlara oda yap diye israr ediyodu hepten kalp krizi gecirirlerdi herhalde.
Ben orali olmadim zaman verdim sorun cikarma taraftari olmadim esim hep anladi son donem tartistiysakta gonul almiski unutuldu.
Ben tabloyu gordum ve yaparim dedim
Allah biliyo severim hepsini dort dortluk beklemiyorum bende degilim amacim onlari koparmak degildi
Sen annene yuklenme o anne fitne fesat cikarmadikca biraz idare edilmeli
Orada kardesin biz begendik tuttuk dese yada onceden tembih etse ?
O kdr olay olacak birsey yok tabi daha once bisey yasanmadiysa..
Cok karisik anlatmis olabilirim ben son 2 ayi zor ama mutlu gecirmistim esime guveniyordum ve hep olumlu olacagim hersey degisir demistim oyle de oldu
Evlendikten 6ay sonra hersey bambaskaydi
Gelinde biraz cabalamali. Esi agac kovugundan cikmadi kardesinde onun ailesini hosgormeli gelinde sizinkileri

Gelin haklı birde ilk ev çok önemli yakınlarmışta kayınvalideler ilk zamanlar geline güvenemiyor bence oğluşları önemli benimkide küsmüştü evimiz işime çok yakın kendilerine yakın yer istedi git gel çok yorulcaktım bizde tek avantaj eşim hiç bizi karsı karsıya getirmedi olmaz dedi kapattı hoş benimki koltuk rengini niye onun dediğini seçmedik diyede küsmüş benim haberim yok eşim ne çekti nişandan sonra kaynımınkine hep o karar vermiş o zaman kaynım 23 yasında kız kacırmış zaten ne diycekler

Beni endişelendiren de duzelseler bile ilişkileri anne-kız yerine gelin-kaynana olacak artık.
En kötüsü de kızın ailesinin olayin içinde olması.
Annem maalesef huyundan vazgeçmiyor.
Ne kadar uzak o kadar iyi.
Ama erkek kardeşimde de suç var, dengeyi kurmak konusunda yetersiz
Şu ana kadar herşeyi kendi bildikleri gibi yaptılar, hickimseye birşey danismadilar.
Bu tavrı maddi olarak bizimkileri çok zorda bıraktı.
Öyle basladiysan oyle devam edip evi tutacağız deseydi anneme ya da annemi biliyor semt konusunda en başında tavrını koysaydi.
Bir ay annemin civarındaki evlere bakıp dün burayı beğendik demişler.
ve su an arada kendi kaldı.
Bilmiyorum ne olacak, Rabbim hayırlısını versin.
Dun de annem gelini çarşıya çıkarttı, setini kendin beğen ben alayım demiş.
Düğün takılarıni da almış.

2 oğlum var Allah'a emanet benim düşüncem bir sokak bir cadde gerekirse 1 şehir ötede olsunlar
sağ olsunlar selamları gelsin
arada bir tık resmiyet mutlaka olsun
herkesin kendine ait alanı olsun ve buna saygı duyulsun
herşeyden önemlisi saygı olsun
fazla içli dışlı olmak benim fıtratıma aykırı

böyle olmama rağmen fıtratımın tam tersi bir gelinlik yaşadım başkalarının hayatını yaşadım başkalarını memnun etmeye endeksli bir hayat yaşadım kırıldım hem de çok
başkaları mutlu olurken ben mutsuz oldum hem de yıllarca sonunda içime ata ata bir dönem sonunda kırılma noktasına gelindi ve kimsenin hiç beklemediği oldu
BEN NİHAYET KENDİM İÇİN YAŞAMAYA
KENDİ DÜŞÜNCEMİ YAŞAMAYA
KENDİMİ MUTLU EDECEK ŞEKİLDE YAŞAMAYA BAŞLADIM .

sevgi saygı fedakarlık karşılıklı olursa güzel aksi taktirde bir taraf ezen diğeri ezilen olmanın ötesine gidemiyor
böyle MUTLULUK olmaz

Duzelmeyecek bir durum degil.
Bol bol dua edin.
Insanlar neler yasiyor da, zamanla rayina oturuyor.
Anneniz biraz ceksin kendini, bikilan degil, aranilan olur...
Su akar yolunu bulur, uzulmeyin...

Evet bencede boyle olmaliydi
Benim esimin birikimi vardi kimseye sormadik ama olmasa oldugu kadar yapardik
Babasi oglum senin paran senin dedi tum mobilyayi aldi ben baba olarak ne yapacagim olmaz demisti teslimat suresinden dolayi burada bulduk limit belirtmedi yada yer gostermedi
Duzelirler ama ufacik gerginlgi kaldiramazlar
Kiz tabloya butun bakmali onu yapmiyor galiba

Ha bu arada kiz kizdir, gelin de gelin.
Kimse buyuk beklentilere girmemeli.
Dunyada esitlik yoktur, ama adalet icin savasilir.
Damadimi oglum kadar sevemem, gelinimi de kizim gibi...
Onlarin da beni gonullerinde anneleriyle bir tutmalarini bekleyemem.
Herkes yerini ve haddini bilmeli...

O zaman sifir sorun...

Son düzenleme:
Kız avm de ağlarken bütün içini kusmuş,
Tanışmaya geç geldiniz, nisan tarhine siz karar verdiniz falan demiş.
Öyle evet ama bunlarda haklı gerekceler vardı.
Tanışma zamanı annemin babası kötüydü, babam yoğun bakimdan çıksın öyle dedi annem, nisani yazın istediler bizim bütün çevre ya yazlıkta ya da koydeydi okullar açılınca olsun dediler.
Mesela Nisan elbisesi ve gelinlik almaya gidileceği zaman istersen gelebiliriz dedik kız kardeşimle
Bizi ikisine de çağırmadi, ben gönül koydum kendi adıma aslında ama rahat edemez diye düşünmus demek ki diyip geçtim.
Her konuştuğumuzda da ona değer verdiğimizi hissettirecek şekilde yaklaştık bütün aile olarak.
Yapı olarak biraz kırılgan ve sulugozlu, ona göre yaklaştık biz de.
Ama her insan özünde başka.
Haklarında hayırlısını dilemekten başka birşey gelmiyor elimden.

Ya biraz onada is dusuyor
Ben kv gorumce 2 komsu ve annemle ( bana daha cok kvlik yapmaya calistilar ) ile nisan elbisesi aldim esim yoktu dusun ama cok keyifliydi ve en cok icime sinen kiyafetti oyle gelisti ben onlara dahil oldum ve keyifli gecti bastan tantana yapmadim
Tabiki rahatsiz oldugu seyleri soyleyecek ama oda cabalamadan olmaaz illa erkek ailesi tüü pis degil kendinizi o kdr yipratmayin

Unutuluyor elbette ama erkegin iki tarafıda dengede tutması gerekiyor.maddi anlamda kimse kimseyi zorda bırakmamalı biz kendimiz yaptık çoğu şeyi bebek içinde eşim ilk sen bişey bırakmıyosun aileler yapsın diye gönül koydu tabiki yapsınlar ama ben gidip 500tllik yürütec begenip bunu al diyebilecek biri degilim.kayınvalidem hala pembe tutkusu içinde bebek bakım cantası aldım iki tane günlük hayattada kullanılacak niye siyah niye mavi artık biliyorum huyunu ses çıkarmadım.inş düzelir araları evlilik öncesi oluyor bunlar herkeste geçip gidiyor sonra

Stresten bence küçük şeylere takılıyor zamanının kıymetini bilmiyor nilan günü ne ya sonuçta millete duyurmak yıllarca bekletilmemiş benimki geziye gitcem diye tarih değiştirdişu anda o kadar mutluyuzki çok şükür küçük seyler umrumda değil sanırım sorumluluk geçim sıkıntısı başlayınca anlıyosun

K kahvemsi mutluluk bu ya da benzeri olaylar bizim toplumumuzda yaşanıyor..
Şu ana kadar olan olmuş artık.
Ama şu bir gerçek 2 kişi evlenip yuva kuruyorsa nerde yaşamak isterse hangi evde yasamak isterse yaşar..Koca yetişkin insanlar..Ben gelinin yerinde olmak istemezdim üzücü bir durum...
Annen mesafeli olmayı umarım öğrenir.. Yoksa başka sorunlar çıkabilir.

Benim kv yönetmeyi sever.. ve ben bunu hissedince sert tepkiler koymayı gec öğrendim.Cunku evlilik korumazsan yıpranıyor..
CanTorun abla doğru söylüyor gelin gelin damat damattir..

Sakinlessin zaten annenle konuşursun..Insallah daha uzucu olay olmadan konu kapanır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…