- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #49.801
Facade gördüm bir kişi video çekmişgünaydın hayırlı sabahlar kızlar
mübarek Kabe' de karantinadan ıssız kaldı ya imam okurken duygulanıp aglamıs nasıl kötü oldum gözlerim doldu benim de
Iyiyiz canım paranoyakligimiz dışında, sen nasılsın?İyi geceler kızlar nasilsinizz
Eşimin iş yerinde oğlumuza para toplamışlar bebegi olanlara hep yapiyolar boyle
Eşim parayı benim hesaba attı sizce altinami cevireyim öylemi dursa yoksa
Bizim acil durumlardada kullanabileceğimiz paramız kalmadı kenarimizda oğlumun parasına dokunmak istemiyorum ama tldemi bıraksak parayı bilemedim lazım olursa
Ben bir ay sonra işsizlik maaşı almaya baslicam bide doğum paramin yarısi kaldı o yaticak inşallah biraz rahatlariz kenarada para atarım
Aslında çalışmam gerektigini hissediyorum ama bebeğime bakicak kimse olmadığı için yeltenemiyorum zaten daha erkende
Bakalım zaman ne gostericek hayırlısı
Ben bu konuda farklı düşünüyorum.Bebeği olan bir aileye altın yada para gibi hediyeleri, bebek masrafları arttığı için yardımcı olması açısından takıyorum. Burda bazı arkadaşlar çocuğun altınları ona dokunamam, ev aldım çocuğa gelen altınları bozdurdum çocuğa borçlandım filan diyor ben anlam veremiyorum.Tabiki ihtiyaç yoksa bebeğe gelen altını bozdurmamak en doğrusu.Ama zaten anne baba neyi var yoksa o çocuk için yapmıyormu?Yeni doğmuş bir bebek masrafı azmı?Acil durum paranız yoksa bankada nakit olarak beklet bence,hatta evde bile bekletebilirsin.Sonuçta çalışmıyorsun, tek maaş ve kredi filan zorlanmanız gayet normal.Sen zaten o parayı gereksiz yere harcamayacak bilince sahipsin.Ilerde paran oldukça bebeğinin geleceği için birikim yaparsınİyi geceler kızlar nasilsinizz
Eşimin iş yerinde oğlumuza para toplamışlar bebegi olanlara hep yapiyolar boyle
Eşim parayı benim hesaba attı sizce altinami cevireyim öylemi dursa yoksa
Bizim acil durumlardada kullanabileceğimiz paramız kalmadı kenarimizda oğlumun parasına dokunmak istemiyorum ama tldemi bıraksak parayı bilemedim lazım olursa
Ben bir ay sonra işsizlik maaşı almaya baslicam bide doğum paramin yarısi kaldı o yaticak inşallah biraz rahatlariz kenarada para atarım
Aslında çalışmam gerektigini hissediyorum ama bebeğime bakicak kimse olmadığı için yeltenemiyorum zaten daha erkende
Bakalım zaman ne gostericek hayırlısı
Âmin ablacım amin..Facade gördüm bir kişi video çekmiş
Ebabil kuşlarının tavafını
Rabbimi yer gök canlı cansız herşey her zerre zikir halinde
Rabbim bizlere razı olacağı şekilde kul olmayı nasip etsin İnşaallah
Kalplerimizi dini üzerine sabit kılsın inşaallah canım
Bu yoruma katılıyorumBen bu konuda farklı düşünüyorum.Bebeği olan bir aileye altın yada para gibi hediyeleri, bebek masrafları arttığı için yardımcı olması açısından takıyorum. Burda bazı arkadaşlar çocuğun altınları ona dokunamam, ev aldım çocuğa gelen altınları bozdurdum çocuğa borçlandım filan diyor ben anlam veremiyorum.Tabiki ihtiyaç yoksa bebeğe gelen altını bozdurmamak en doğrusu.Ama zaten anne baba neyi var yoksa o çocuk için yapmıyormu?Yeni doğmuş bir bebek masrafı azmı?Acil durum paranız yoksa bankada nakit olarak beklet bence,hatta evde bile bekletebilirsin.Sonuçta çalışmıyorsun, tek maaş ve kredi filan zorlanmanız gayet normal.Sen zaten o parayı gereksiz yere harcamayacak bilince sahipsin.Ilerde paran oldukça bebeğinin geleceği için birikim yaparsın
Aynen katılıyorum bende :) dediğim gibi bebeğe takılan takının mantığı zaten bebeğin ihtiyaçları arttığı için aileye yardım amaçlıdır.Yoksa ben bugüne kadar hiçbir bebeğe taktığım takıyı, 25 yaşına gelince annesi versin diye takmadım :) İhtiyaç varsa kullanmak sıkıntıya düşmemek en doğrusuBu yoruma katılıyorum
Ben de bazen bebeğine gelen takıları vs bebeği için saklama düşüncesinde olan arkadaşları okuyorum
Öyle de olabilir tabiki ama bebeğe gelen takıları bir de geri ödeme vakti geliyor o nedenle bence çocuk büyüyünce onu birikime teşvik için bayramlarda doğum günlerinde vb gibi sebeplerle çocuğa verilen paraya dokunmamak daha mantıklı
Aklı ermediği zamanlarda hele bebekken zar zor geçim sağlanırken bir de bebek için ayrıca birikim olmayabilir
Zaten alınan ev arsa yazlık araba kimin olacak
Ama benim halim vaktim şu an oldukça yerinde ve ben bebeğime gelenleri onun belirli bir yaşına kadar onun için biriktirmek istiyorum da denilebilir
yaa turtiş ben de oglusa gelen hediyeleri güzel hatıra bilezik yaptırmak ısterdım ama ev alırken bozulcak zaten dıye hıc ellemedım tl olanları da ıste bu ay altın yaptım şükür. kenara not aldım hedıyelerini, kısmet olurda ev aldıktan sonra elimiz rahatlayınca o kadarlık alim diyorum ılerde yavrumdan hatıra derimSelâm kızlar,
Iyiyiz canım paranoyakligimiz dışında, sen nasılsın?
Ihtiyaçiniz varsa tl de tut derim dünya hâli belli olmaz, bebek varken masrafca çok oluyor.
Idare ederiz harcamak istemiyorum dersen altın al.
Ben küçük oğlumda aldığım doğum paramla 3 bilezik yaptirmistim, Ev alirken onlari da bozdurdum tâbi maalesef.
Uykucum ne kadar elimiz gitsin istemesek de gittiği oldu oluyor.yaa turtiş ben de oglusa gelen hediyeleri güzel hatıra bilezik yaptırmak ısterdım ama ev alırken bozulcak zaten dıye hıc ellemedım tl olanları da ıste bu ay altın yaptım şükür. kenara not aldım hedıyelerini, kısmet olurda ev aldıktan sonra elimiz rahatlayınca o kadarlık alim diyorum ılerde yavrumdan hatıra derim
Tatlım kişiler onları çocukların vasıtasıyla aslında sana yardımcı olmak amaçlı getiriyorlarUykucum ne kadar elimiz gitsin istemesek de gittiği oldu oluyor.
Ama anlıyorum seni insan kendini suçlu hissediyor maalesef ihtiyaç olmasa da ayri tutsak ama.
Çocuklarimin altin, tl olarak toplam 60 70 bin tllik onlara gelen hediyelerden bozdurmuştum bende peşinat yaptım.
cok ıyı dusunmussun cnım ben de oyle yapmayı dusunuyorumUykucum ne kadar elimiz gitsin istemesek de gittiği oldu oluyor.
Ama anlıyorum seni insan kendini suçlu hissediyor maalesef ihtiyaç olmasa da ayri tutsak ama.
Çocuklarimin altin, tl olarak toplam 60 70 bin tllik onlara gelen hediyelerden bozdurmuştum bende peşinat yaptım.
vicdan degılde abla hani keske bozmasak düşüncesini kastetmiş bence turtişTatlım kişiler onları çocukların vasıtasıyla aslında sana yardımcı olmak amaçlı getiriyorlar
Hatta karşılığını da bekliyorlarsa sensen bekliyorlar
O nedenle bence ortada vicdan yapacak birşey yok
Aynen ablacim vallahi haklisin da ah biz analarTatlım kişiler onları çocukların vasıtasıyla aslında sana yardımcı olmak amaçlı getiriyorlar
Hatta karşılığını da bekliyorlarsa sensen bekliyorlar
O nedenle bence ortada vicdan yapacak birşey yok
Keşke uykucum ama sağlık olsun.vicdan degılde abla hani keske bozmasak düşüncesini kastetmiş bence turtiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?