- 6 Ağustos 2010
- 40.494
- 72.470
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #49.821
şimdi hedıyelerine baktımKızlar ayda 50bin tl kazandık da onun üstüne bir de doğumda gelenlere mi göz diktik sanki
Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaşamaya çalışıyoruz❤ ❤
Canım tl lazımsa ama bebeğin için de birikim yapmak istiyorsan o zaman bebeğine gelen para ile altın olarak ne alabiliyorsan onu hesapla örneğin 1 cumhuriyet ya da 5 gr ya da 10 gram altın vs gibi Onu bir yere not al
Bebeğine borçlan
sekerim00 paranın miktarına bağlı olarak ya da eşinin maas gününe göre düşünüp bir miktar birikime atabilirsin.. Mesela ben biraz fazla nakit olunca harcayasın geliyor..Cok zorlanırsam bozarim diyw düşünüyorum...
Bebeğin daha küçük cnm ben de zorunlu durumdan dolayı cok erken başlamıştım işe...
Selâm kızlar,
Iyiyiz canım paranoyakligimiz dışında, sen nasılsın?
Ihtiyaçiniz varsa tl de tut derim dünya hâli belli olmaz, bebek varken masrafca çok oluyor.
Idare ederiz harcamak istemiyorum dersen altın al.
Ben küçük oğlumda aldığım doğum paramla 3 bilezik yaptirmistim, Ev alirken onlari da bozdurdum tâbi maalesef.
Ben bu konuda farklı düşünüyorum.Bebeği olan bir aileye altın yada para gibi hediyeleri, bebek masrafları arttığı için yardımcı olması açısından takıyorum. Burda bazı arkadaşlar çocuğun altınları ona dokunamam, ev aldım çocuğa gelen altınları bozdurdum çocuğa borçlandım filan diyor ben anlam veremiyorum.Tabiki ihtiyaç yoksa bebeğe gelen altını bozdurmamak en doğrusu.Ama zaten anne baba neyi var yoksa o çocuk için yapmıyormu?Yeni doğmuş bir bebek masrafı azmı?Acil durum paranız yoksa bankada nakit olarak beklet bence,hatta evde bile bekletebilirsin.Sonuçta çalışmıyorsun, tek maaş ve kredi filan zorlanmanız gayet normal.Sen zaten o parayı gereksiz yere harcamayacak bilince sahipsin.Ilerde paran oldukça bebeğinin geleceği için birikim yaparsın
Ay ben kurban olurum sizin fikirlerinizeBu yoruma katılıyorum
Ben de bazen bebeğine gelen takıları vs bebeği için saklama düşüncesinde olan arkadaşları okuyorum
Öyle de olabilir tabiki ama bebeğe gelen takıları bir de geri ödeme vakti geliyor o nedenle bence çocuk büyüyünce onu birikime teşvik için bayramlarda doğum günlerinde vb gibi sebeplerle çocuğa verilen paraya dokunmamak daha mantıklı
Aklı ermediği zamanlarda hele bebekken zar zor geçim sağlanırken bir de bebek için ayrıca birikim olmayabilir
Zaten alınan ev arsa yazlık araba kimin olacak
Ama benim halim vaktim şu an oldukça yerinde ve ben bebeğime gelenleri onun belirli bir yaşına kadar onun için biriktirmek istiyorum da denilebilir
Maşallah şaşırıyorum böyle görünce bizde hiç böyle bir adet yok en yakınları bile bir takım giysi alır götürür :)şimdi hedıyelerine baktım
28 çeyrek
10 gram 22ayar
35 gram da 24 ayar.
Allah razı olsun getirenlerden.
biz de hep altın yada para götürürz cogunlukla canım annesı ne ıhtıyacı varsa görsün diye.Maşallah şaşırıyorum böyle görünce bizde hiç böyle bir adet yok en yakınları bile bir takım giysi alır götürür :)
sagol canım benimkronikuykucu masallah bebişin birikimine...Insallah ev alirken bunlar sana destek olacak..Bence de cok guzel bir geleneginiz var. Biz de de altin para getiren olur ama çoğunluk kıyafettir.Bir cok küçülen kullanılmayan kıyafettir.. Ben doğduğunda lcw dan gelenleri toplayıp lcw ya götürüp büyük boy ihtiyacı olacakları almıştım..
Ben artık kıyafet almıyorum bebeklere.Çok insan alıyor ve çoğu kullanılmıyor,yazık oluyor.Onun yerine altın yada para vermek daha mantıklı geliyor.Bebeğin neye ihtiyacı varsa onu alsınlar diye.Eskiden kıyafet bulmak zormuş, o yüzden hediye olarak kıyafet götürmek kıymetli oluyormuş, şimdi kendimiz gidip alamasak bile internetten söylüyoruz hop geliyor. Birde kimisi sadece belli markaları giydiriyo filan.En mantıklısı altın yada nakit olarak vermek bence :)Maşallah şaşırıyorum böyle görünce bizde hiç böyle bir adet yok en yakınları bile bir takım giysi alır götürür :)
Aynen öyle, ben de altın alamasam da 100 tl veriyorum hep çevremdekilere. Ama bizim ailede büyüdüğüm çevrede herkes giysi alır 20-30-40 liralık bizde pek hediyeleşme konusunda cömertlik yokBen artık kıyafet almıyorum bebeklere.Çok insan alıyor ve çoğu kullanılmıyor,yazık oluyor.Onun yerine altın yada para vermek daha mantıklı geliyor.Bebeğin neye ihtiyacı varsa onu alsınlar diye.Eskiden kıyafet bulmak zormuş, o yüzden hediye olarak kıyafet götürmek kıymetli oluyormuş, şimdi kendimiz gidip alamasak bile internetten söylüyoruz hop geliyor. Birde kimisi sadece belli markaları giydiriyo filan.En mantıklısı altın yada nakit olarak vermek bence :)
İlk defa duyuyorum. Tarifini paylaşır mısınYemekler hazir hashasli puding tarifim var onu da yaptim bu ara ona takigim
Bulaşık makinesini bosaltacagim.
Beyazlari atacağım bugün makine kaç kez çalıştı bende bilmiyorum.
Tabiki;İlk defa duyuyorum. Tarifini paylaşır mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?