Kızlar ayda 50bin tl kazandık da onun üstüne bir de doğumda gelenlere mi göz diktik sanki
Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaşamaya çalışıyoruz
şimdi hedıyelerine baktım
28 çeyrek
10 gram 22ayar
35 gram da 24 ayar.
Allah razı olsun getirenlerden.

Ay ben kurban olurum sizin fikirlerinize
Bende o paradan ufak birşeyde alsam kendimi suçlu hissediyorum sanki çocuk benim çocuğum değil
Eşimde bişey alcak olsa çocuğumun parası o dokunma modundayim
Şu an bı rahatlama geldi tabi bu rahatlık parayı hunharca harciycam demek değil
Eşim maasini alana kadar bekleyip sonrasında altına çevirmeyi düşünüyorum harcadiktan sonra yerine koymakta zor oluyor nasilsa parayı bekleyen yok ya ondan erteledikce erteleriz biz onu
Bu arada evdeki stoklardan harcıyoruz bizde bayadir
ne iyi etmisim o stokları yaparak yoksa şimdi baya bı sıkışırdık

Maşallah şaşırıyorum böyle görünce bizde hiç böyle bir adet yok en yakınları bile bir takım giysi alır götürür :)
biz de hep altın yada para götürürz cogunlukla canım annesı ne ıhtıyacı varsa görsün diye.
sonradan tekrar zıyarete gıdıyosak kıyafet gotururz.
dogumda anca uzak olanlar kıyafet getırır biz de uzaga götürürz.
bize getırenlere biz de goturecegız ınsAllah

kronikuykucu masallah bebişin birikimine...Insallah ev alirken bunlar sana destek olacak..Bence de cok guzel bir geleneginiz var. Biz de de altin para getiren olur ama çoğunluk kıyafettir.Bir cok küçülen kullanılmayan kıyafettir.. Ben doğduğunda lcw dan gelenleri toplayıp lcw ya götürüp büyük boy ihtiyacı olacakları almıştım..

sagol canım benim
kıyafet gelenleri ben de gıdıp ıstedıgım bedenlerle degıstım 3tane mont geldı mesela
seneye gıymek uzere degıstım
4-5 canta yaptım ıhtıyacı olan var annemın evının orda hıc gıyılmeyen bı suru, cok sevınmıs kuculdukce ona yollayacagım ınsAllah.
genelde para götürülmesi adeti bence daha ıyı oluyor bizim dugunde de oyle olmustu hani 30 liraya bıse alacaksak onu verırız az cok demeden.

Ben de ev görme, doğum, düğün gibi durumlarda altın takilmayacak ise para verme taraftarıyım, elimden geldiğince de öyle yapıyorum.
Ben ev aldığım zaman da yakın çevrem ve arkadaşlarıma söyledim, bir eksiğim yok çok şükür birşey almayın.
Halam havlu takımı getirmiş, yengem fincan seti Sagolsunlar düşünmüşler ama yeni gelin değilim ki, evde fazlalık olacak. Havluları hediye çeki yaptım, fincanlari sattım.

Maşallah şaşırıyorum böyle görünce bizde hiç böyle bir adet yok en yakınları bile bir takım giysi alır götürür :)
Ben artık kıyafet almıyorum bebeklere.Çok insan alıyor ve çoğu kullanılmıyor,yazık oluyor.Onun yerine altın yada para vermek daha mantıklı geliyor.Bebeğin neye ihtiyacı varsa onu alsınlar diye.Eskiden kıyafet bulmak zormuş, o yüzden hediye olarak kıyafet götürmek kıymetli oluyormuş, şimdi kendimiz gidip alamasak bile internetten söylüyoruz hop geliyor. Birde kimisi sadece belli markaları giydiriyo filan.En mantıklısı altın yada nakit olarak vermek bence :)

Aynen öyle, ben de altın alamasam da 100 tl veriyorum hep çevremdekilere. Ama bizim ailede büyüdüğüm çevrede herkes giysi alır 20-30-40 liralık bizde pek hediyeleşme konusunda cömertlik yok

Bir pazar günü daha bitiyor.
Üç makina çamaşır çalıştı, haftaicine yemeklerimi pişirdim.
Sporumu yaptım, kitap okudum.
Epey dinlendim bugün.
Önümüzdeki hafta işyeri yoğun olacak, diğer hafta yıllık izinde olacağım.
İşleri tamamen halledersem iki hafta kullanmayı planlıyorum.
Birkaç gün de annem de kalırım.

Yemekler hazir hashasli puding tarifim var onu da yaptim bu ara ona takigim
Bulaşık makinesini bosaltacagim.
Beyazlari atacağım bugün makine kaç kez çalıştı bende bilmiyorum.
İlk defa duyuyorum. Tarifini paylaşır mısın

İlk defa duyuyorum. Tarifini paylaşır mısın
Tabiki;
1 lt süt
1,5 su br şeker
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Sürekli karıştır.

Bunlar ocakta kaynamaya başlayınca kapatip,
Içine;
2 paket krema
1 vanilya
2 yem. Kaşığı mavi haşhaş i da ekle,
Küçük kaselere paylaştır.
Kaselerindibine rondodan burçak bisküvi koyulduğunda da süper oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…