cb basın işleri acıklama yaptı canım ohal suanda soz konusu degıl dıye ama haftaya belki olabılır

Kahvemsim Allah biliyor ya hiç istemiyorum bende dışarı çıkmayı.
Uygulamanız bence çok güzel.
Biz stok yaparken atıp tutanlari da görüyoruz şimdi anladilar durumun ciddiyetini.
Yasak gelmeyecek diye söyleniyor ama ne olacak acaba.

Hanimlar bizde gida stogu pek yapilmaz. Bittikce aliriz. Seker, zeytinyagi ve cicek yagi disinda. Sizler neler stokladiniz ve bozmadan nasil saklayacaksiniz?
Baklagil bile bir kg disinda hic almadik, ev sicak olunca bocekleniyor, kurtlaniyor.
Abla derindondurucu varsa baklagilleri orada saklayabilirsin

İyide gençlerde haklı,sonuçta onların elinde olan bir durumda değil,nikahlarını yapıp evlerine geçsinler ya yazıktır.Ben olsam bende çok üzülürdüm öyle bir durumda.Düğün nedir sanki önemli olan iki kişinin gönül birliği,nikahta oldumu yeter.

Benim de stok kültürüm sıfır. Daha hayatımda ilk kez geçen ay 5 litre sıvıyağ aldım. Hep 1-2 litre alırdım. Kuzenim kızdı öyle ekonomik olmaz 5 litre al dedi de aldım
Zeytinyagi falan toptan aliriz, ona alisigim. Temizlik ve kagit urunler de hep yedeklidir. Ama gida hep bittikce alinir. Paket acilinca, yedegi alinir. Kilolarca aldigimizi hic bilmem. Biri hediye getirse, hemen cocuklara veririm...

Hanimlar bizde gida stogu pek yapilmaz. Bittikce aliriz. Seker, zeytinyagi ve cicek yagi disinda. Sizler neler stokladiniz ve bozmadan nasil saklayacaksiniz?
Baklagil bile bir kg disinda hic almadik, ev sicak olunca bocekleniyor, kurtlaniyor.
Gida stoğu kuru baklagil olabilir abla , soğuk yerde hiçbirşey olmaz.

Canım düğünü kendileri de istiyor, babam önerdi isterseniz nikah yapın diye istmediler, şimdilik Mayıs sonuna ertelendi.
İki ailenin de çevre oldukça kalabalık onun için düğünden vazgeçmek istenmedi.
Eğer o tarihte de Allah korusun sıkıntı devam ederse nikah yapılacak, düğün olmayacak.

CanTorun abla ben neredeyse herşeyi stoklu alıyorum şimdiye kadar bozulma hiç olmadı.
Kişa girerken bakliyatı 2-3-5 kg kullanım durumuna göre alıyorum, kış bitimi kalanları ya haşlayıp buzluğa atıyorum ya da buzdolabında muhafaza ediyorum.
Yumurta, yoğurt, süt dışında genelde fiyat düştükçe topu alırım.
Temizlik ve kağıt urunleri de aynı şekilde buludururum.

Gida depolamaya da alisacagiz sanirim...

Bakliyatların içine ben 1 diş kabuklu sarımsak atıyorum, onun kokusuna kurtlanmıyor.

Benim de epey stoğum varmış, haftasonu bir kaç ekleme yaptım. Ayrıca bebeğimin kıyafetleri küçülmeye başlamıştı, çocuk dımdızlak kalmasın diye mecbur gidip biraz zıbın, pijama, ıslak mendil, bez falan aldım.

Paranoyak olduk, oraya dokunma, buna elleme, ekmek aldık acaba yesek mi vs.

Yalniz değilsin pandoram,
Topikcek ayniyiz

ben de bugun bime gittim tereyag aldım 2 kg seker aldım sıvı yağ seker aldım birer tane süt aldım, un alıcaktım kalmadı abla dedi aksam esım baska yerden aldı.günlük süt yumurta falan talan etmısler
Ben marketlerde bilinçsiz alışveriş yapıldığını düşünüyorum. 6 kilo çay alan, 20 kg un alan, bir koli şeker alan gördüm.
Hiç mi evde birşey yok, Türk insanının genelinde evde gıda herzaman vardır. Hicbirseyim yok diyenin evinde bile en az 15 günlük yiyecek vardır.
Bu süreçte de bir aylık stok yeterli olur sanki, bozulup atılıp ziyan olması daha üzücü.
Ben normalde de stokcuyum, en kotu durumda eve hicbirsey alamayacak olsam en az 2 ay idare edecek seviyede tutuyorum herzaman stokları.
İlk yillarimizda çok sıkıntı yaşadığımız için elimiz bollasinca da birşey eksik olmasın, işler ters giderse en azından gıda da sorun olmasın diye hep olsun mantığında oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…