- 1 Kasım 2019
- 6.167
- 22.493
- 348
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #50.001
Sarimsak fikrini sevdim, tesekkur ederim. Ilk firsatta deneyecegim...Bakliyatların içine ben 1 diş kabuklu sarımsak atıyorum, onun kokusuna kurtlanmıyor.
Benim de epey stoğum varmış, haftasonu bir kaç ekleme yaptım. Ayrıca bebeğimin kıyafetleri küçülmeye başlamıştı, çocuk dımdızlak kalmasın diye mecbur gidip biraz zıbın, pijama, ıslak mendil, bez falan aldım.
Paranoyak olduk, oraya dokunma, buna elleme, ekmek aldık acaba yesek mi vs.
Eskilerden gelen bir aliskanlik sanirim. Nihayetinde savas gorulmus, kitlik olmus vs.Ben marketlerde bilinçsiz alışveriş yapıldığını düşünüyorum. 6 kilo çay alan, 20 kg un alan, bir koli şeker alan gördüm.
Hiç mi evde birşey yok, Türk insanının genelinde evde gıda herzaman vardır. Hicbirseyim yok diyenin evinde bile en az 15 günlük yiyecek vardır.
Bu süreçte de bir aylık stok yeterli olur sanki, bozulup atılıp ziyan olması daha üzücü.
Ben normalde de stokcuyum, en kotu durumda eve hicbirsey alamayacak olsam en az 2 ay idare edecek seviyede tutuyorum herzaman stokları.
İlk yillarimizda çok sıkıntı yaşadığımız için elimiz bollasinca da birşey eksik olmasın, işler ters giderse en azından gıda da sorun olmasın diye hep olsun mantığında oldum.
Arkadaşım Almanya'da yaşıyor, Türk olmanın avantajını yaşadık ilk kez diyor.Eskilerden gelen bir aliskanlik sanirim. Nihayetinde savas gorulmus, kitlik olmus vs.
Esimin halasi Berlin'de yasiyor. Marketlerde raflar bombosmus. 2 gundur WC kagidi bulamamislar, fahis fiyata internetten almislar. Demek ki Almanlarin da bizden farki yok.
Veya insanin fitratinda, tehlike sezdiginde depolama var.
Hosgeldiniz, her zaman beklerizHepiniz sıcak ve samimi insanlarsınız aranıza katılmak istedim
Teşekkür ederimHosgeldiniz, her zaman bekleriz
gunaydınnnnKızlar merhaba bende sessiz takipçilerdenim burayı okumayı o kadar çok seviyorum ki her boş kaldıgımda hemen devam ediyorum kaldıgım yerden
Günaydın şekerim nasılsın
sağol ablacığım iyiyim, sen nasılsınGünaydın şekerim nasılsın
Biliyorum canım yazmayı unutmuşumsağol ablacığım iyiyim, sen nasılsın
sen sabah namaza kalınca yazardın ya genelde, ondan özellikle yazdım sana
HoşgeldinizHepiniz sıcak ve samimi insanlarsınız aranıza katılmak istedim
Çok üzücü bir durum napıcaz böyle bilmiyorum .. allah çalışanların yardımcısı olsun ... virüs tehlikeside olsa malesef çalışıyoruz çalıştırılıyoruz o yüzden korkuyorum bendegunaydınnnn
hosgeldınız siz de sohbetımıze dahil olun öyleyse
ilk ölümlü vaka gerceklesmıs malesef
Teşekkür ederim hoş buldumHoşgeldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?