- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #50.521
Günaydin turta,Günaydın asmin,
Nasil gidiyor cnm,sondurumlar nasil almanyada?
Günaydin turta,
30000 i gecdik. Bililenler bunlar. Gercek sayilar cok daha fazladir.
cikma yasaklari almanyanin her yerinde farkli uygulaniyor.
Bizim burda sadece birlikte bir evin icinde yasiyanlar birlikte disarda gezip hava ala bilir. Yabanciyla, komsu, arkadasla yasak.
Marketler acik, ezcane, postane ve bankada. Marketler bir üründen cok fazla almaya izin vermiyorlar herkes ala bilsin diye.
Cogu is yeri kapandi. Restaurant, lokanta, cafe sadece siparis üzeri evlere
servis yapiyor. Cogu isyeri herhalde iflaz edecek.
Ölü sayisi 110 du herhalde en son. Saglik sistemi burda cok iyi ve simdilik daha fazla gencler virus kaptgi icin ölümsayisi henüz düsük diyorlar.
Hepimiz evdeyiz calisanlar haric. Sokaklar bos. Günde bir kez parka hava almaya cikiyoruz. Insanlardan 2 metre uzak durmaya calisiyoruz.
Cogumuz virus kapacak. Bu fikre alistirdik kendimizi. 100 de 80 cok hafif atlatiyormus, cogu fark etmiyormus bile.
Yaslilara ugramiyoruz inlari riske atmamak icin.
Yanliz güzel seylerde oluyor. Cok insan yasli, hasta ve viruslu komsulari icin alis verise ezcane gidiyor. Aldiklarini kapinin önüne birakiyor.
Güzel bir yardimlasma basladi.
Yani güzel yanlarida var.
Merak etdigin baskabirsey var mi?
30 bin enfekte olan sayi o zaman.Günaydin turta,
Bizim burda sadece birlikte bir evin icinde yasiyanlar birlikte disarda gezip hava ala bilir. Yabanciyla, komsu, arkadasla yasak.
Marketler acik, ezcane, postane ve bankada. Marketler bir üründen cok fazla almaya izin vermiyorlar herkes ala bilsin diye.
Ölü sayisi 110 du herhalde en son. Saglik sistemi burda cok iyi ve simdilik daha fazla gencler virus kaptgi icin ölümsayisi henüz düsük diyorlar.
Hepimiz evdeyiz calisanlar haric. Sokaklar bos. Günde bir kez parka hava almaya cikiyoruz. Insanlardan 2 metre uzak durmaya calisiyoruz.
Cogumuz virus kapacak. Bu fikre alistirdik kendimizi. 100 de 80 cok hafif atlatiyormus, cogu fark etmiyormus bile.
Yanliz güzel seylerde oluyor. Cok insan yasli, hasta ve viruslu komsulari icin alis verise ezcane gidiyor. Aldiklarini kapinin önüne birakiyor.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.Günaydin turta,
öyle bi video ızledım gecenbir virüs bize temizliğinde yardımlaşmanında insan kalabilmeninde önemini vurgulamış oldu .. ne güzel birşey burdada öyle market sistemi olsa kolonya dahi bulunmuyor bazen bebeği olan bez ihtiyacı olan 2. Stoğu yapamayan maddi yönden sıkıntı çeken aileler napar diye düşündüm bi an rabbim yardımcımız olsun ...
Evet onu bende izledim çok kötü gerçekten o kadın ilerde bir yerde şehrin dışında 2 paket bez buluyor ve 1 paketini alıyır sadce diğer aileyede kalsın diye bırakmış 1 paketinideöyle bi video ızledım gecen
kadıncagız aglıyor siz ıkıncı bezi almaya paranız var almıssınız benım yoktu sımdı bez almaya geldim bez yok dıyor
canım o arada bırıktırıp faizden düşürürüm mantıgıyla yaparsan ıyı gıbı duruyor? dogrumu tahminimKizlar kredi taksit erteleme başvuru yapabilirim ama ayrıntılarıni öğrenemiyorum.
Şubeye gitmek de istemiyorum.
Çağrı merkezini aradim, o da sadece başvuru talebi aldıklarını ama henüz başvuru sonrası ayrıntılariyla ilgili bilgi gelmediğini söyledi.
Başvuru talebi yapsam mi acaba,ne dersiniz?
K kahvemsi mutluluk
Kredisi olan kızlar?
Neden olmasın uykucum, sartlarini öğrenemiyorum ki.canım o arada bırıktırıp faizden düşürürüm mantıgıyla yaparsan ıyı gıbı duruyor? dogrumu tahminim
Benim konut ziraatte dün aradım, daha bize detaylar ulaşmadı dedi.Kizlar kredi taksit erteleme başvuru yapabilirim ama ayrıntılarıni öğrenemiyorum.
Şubeye gitmek de istemiyorum.
Çağrı merkezini aradim, o da sadece başvuru talebi aldıklarını ama henüz başvuru sonrası ayrıntılariyla ilgili bilgi gelmediğini söyledi.
Başvuru talebi yapsam mi acaba,ne dersiniz?
K kahvemsi mutluluk
Kredisi olan kızlar?
Vakıfbank da sadece başvuru talebi aliyor, mobilden.Benim konut ziraatte dün aradım, daha bize detaylar ulaşmadı dedi.
Bankada çalışan var dijital başvuru olacak dedi.
Bireyselim garantide onlar faizsiz ertleme dedi.
İkisi de Nisan itibari ile görüşelim dedi.
Açıkçası faiz yoksa ya da uygun faiz olursa erteletecegim ben.
Benim kenardaki param TL değil onun için dokunmak istemiyorum.
Eşim de bu ay maaşlar gelecek, öbür ay da kısa çalışma paraları gelir ertleme işine girme diyor.
Şu ortamda başvurular mobil olur zaten bence.Vakıfbank da sadece başvuru talebi aliyor, mobilden.
Ayrinti bilmeyince neye göre başvuru yapacağım.
Sıfır faiz ise bende başvururum.
Eşimin işyeri nasıl bir yol çizecek bilmiyoruz çünkü.
Ne olur ne olmaz.
Özel sektör devam ediyor bir sekil. Evden calisma imkani olan evden calisiyor. Tamirhanede acik, fabrikalar nasil calisiyor bilmiyorum gercekten. 2 metre mesafe tutmak gerek insanlar arasinda. Bir cok yer kapali su an ama. Insanlara izin kullandiriyorlar, yada kurzarbeit diye birsey var. Isciler az saat yada hic calismiyor. Isyerin maasin bir kismini ödüyor, devletde bir kismini. Esimin maasi misal aslinda 2100€, su an calismadi halde 1400€ alcak. bu devletin destegile mümkün.30 bin enfekte olan sayi o zaman.
Iyilesme gösterenler de vardır dimi.
Sayi olarak bakilinca 30 binde 100 olan ölü sayisi iyi denilebilir bence, tâbi keşke hiç olmasa.
Özel sektörler de çalışmaya devam ediyor mu.
Marketlerde sayıyla alışveriş iyi bir uygulama olmuş bence.
Ki almanya gelişmiş bir ülke sağlık sisteminim iyi olabileceğini tahmin ediyorum.
Kabullenecegiz diyorsun
Bakalim turkiye bu süreci nasil idare edecek.
Çok iyi anlattin cnm, teşekkür ederim.Özel sektör devam ediyor bir sekil. Evden calisma imkani olan evden calisiyor. Tamirhanede acik, fabrikalar nasil calisiyor bilmiyorum gercekten. 2 metre mesafe tutmak gerek insanlar arasinda. Bir cok yer kapali su an ama. Insanlara izin kullandiriyorlar, yada kurzarbeit diye birsey var. Isciler az saat yada hic calismiyor. Is verin maasin bir kismoni ödüyor, devletde bir kismini. Esimin maasi misal aslinda 2100€, su an calismadi halde 1400€ alcak. bu dvletin destegile mümkün.
Sirketlere, is verenler bir kac bin yardim veriliyor. Krediler ertelinyor. Kiracilar 6 ay boyunca kira borcu oldugu halde evden cikarilmiyacakmis.
Kabullenme konusuna gelince, bence sizlerdede aynisi olcak. Bizde baslangicda cok stressligdik, artik kabullendik cünkü bu durum aylarca sürcek ve anca asiyla yada cogumuzun hastalanip virusa bagislilik kazaninca bu durum düzelcek.
Tek hedef herkesin birden hastalanmamasi ve yaslilari korumak.
Türkcem cok iyi degil, umarim anlata bilmisimdir.
Yaslilar onemli. Ayni sokakta oturdugumuz kizim bile, annemi koruma adina kapidan mesafeyi koruyarak ugrayip gidiyor. En cok torunu koklamayi ozledik...Kizlar, hastalarin yüzde 80ni gercekten cok hafif atlatiyormus. Kronik hastalar ve yaslilar icin telikekli. Ha bide sigara icemler daha kolay kapiyormus.
Almanyada cok kisi kapip düzelmis bile. Belediye onlari takip etmiyor cünkü o kapasitesi yok artik, ama bir cok kisi yine düzeliyor ve bagisiklik kazsnmis oluyor.
Cocuklar cok hafif atlatiyormus. Büyüklerimizi koruyun. Ve özelikle bu aralar onlari sık sık telefonla arayıp sohbet edin, cok yanlız his etmesinler kendilerini oda saglıga zarar sonuçda.
Kendinize meşkul ola bileceginiz birşeyler bulun. Aylarca sürcek bu durum. Yeni rutinler bulmalıyız kendimizeYaslilar onemli. Ayni sokakta oturdugumuz kizim bile, annemi koruma adina kapidan mesafeyi koruyarak ugrayip gidiyor. En cok torunu koklamayi ozledik...
Disariya cikip, dondugumuzde bir cok rutinimiz oldu. Esimde de, bende de hafif OKB vardi, artacak diye korkuyorum.
Su an esim haril haril kapi ve banyo dolaplarini siliyor.
Damadim da telefonda konusurken, supurge markasi muhabbeti yapiyormus. Al olm bu makineden super temizliyor, hic yormuyor falan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?