- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #51.021
Abla evdeyken herşey daha çok tüketiliyor ve insanlar disari çıkmak istemediği için fazla fazla alıyorlar.Bu milli bir mucadele. Ve milli mucadelede bencillige yer yok. Raflarin bosalmasi bizim yozlastigimiza delalet. Ama bu virus sarsacak bizi ve insaallah kendimize getirecek.
Orta kesim ne yapsin maalesef kendince önlem almaya çalışıyor herkes.Abla evdeyken herşey daha çok tüketiliyor ve insanlar disari çıkmak istemediği için fazla fazla alıyorlar.
Yapılan ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum, ben de bir ay evde kalırsak düzen bozulmasın şeklinde eklemeler yaptım mevcut stoklarima. Ama satıcıların da bu durumu kullandığını düşünüyorum.
A101 evimin olduğu sokağın basinda ve sonunda var. İkisi de büyük şubeler ama iki haftadır kağıt grubu hiçbir ürün yok.
Bakliyatlar sınırlı, unu söylemiyorum bile.
Sebep ne olursa olsun, birinin evinde 10 tane ayni urunden varsa digerinde ama parasizliktan ama zamansizliktan yoksa, bir hak mevzusu vardir. Ince ve hassas konular. Boynuzsuz kocun, boynuzlu koctan hak alacagi gunden korkmak lazim...Bizim dinimiz de, kulturumuz de bunu der..Abla evdeyken herşey daha çok tüketiliyor ve insanlar disari çıkmak istemediği için fazla fazla alıyorlar.
Yapılan ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum, ben de bir ay evde kalırsak düzen bozulmasın şeklinde eklemeler yaptım mevcut stoklarima. Ama satıcıların da bu durumu kullandığını düşünüyorum.
A101 evimin olduğu sokağın basinda ve sonunda var. İkisi de büyük şubeler ama iki haftadır kağıt grubu hiçbir ürün yok.
Bakliyatlar sınırlı, unu söylemiyorum bile.
Abla buradaki kızlar olarak biz her zaman stokcuyduk zaten.Sebep ne olursa olsun, birinin evinde 10 tane ayni urunden varsa digerinde ama parasizliktan ama zamansizliktan yoksa, bir hak mevzusu vardir. Ince ve hassas konular. Boynuzsuz kocun, boynuzlu koctan hak alacagi gunden korkmak lazim...Bizim dinimiz de, kulturumuz de bunu der..
Aynı fikirdeyim.Çok abartmamak lazım.Zamanla hepimize yetecek kadar ürün zaten gelecektir.Dışarı çıkmamak markete gitmemek için yapıyoruz desekte,önünde sonunda stoklayamakdıklarımız için gitcez yada sipariş vericez.Mesela kolonya, dezenfektan, maske gibi şeyleri çok fazla alıp stoklayanların herkesin hakkına girdiği aşikar.Ayrıca bir başkası bu ürünlere ulaşıp, korunamazsa, hastalığı önlemek zor olucak,zaman uzayacak, stoklayanlarda önünde sonunda bunun sıkıntısını yaşayacak.Gün birlik olma ve herkesi düşünme günü,eğer sadece kendimizi düşünürsek bu hastalığı yenemeyiz.Sebep ne olursa olsun, birinin evinde 10 tane ayni urunden varsa digerinde ama parasizliktan ama zamansizliktan yoksa, bir hak mevzusu vardir. Ince ve hassas konular. Boynuzsuz kocun, boynuzlu koctan hak alacagi gunden korkmak lazim...Bizim dinimiz de, kulturumuz de bunu der..
Maske, dezenfektan ve kolonya konusunda katılıyorum.Aynı fikirdeyim.Çok abartmamak lazım.Zamanla hepimize yetecek kadar ürün zaten gelecektir.Dışarı çıkmamak markete gitmemek için yapıyoruz desekte,önünde sonunda stoklayamakdıklarımız için gitcez yada sipariş vericez.Mesela kolonya, dezenfektan, maske gibi şeyleri çok fazla alıp stoklayanların herkesin hakkına girdiği aşikar.Ayrıca bir başkası bu ürünlere ulaşıp, korunamazsa, hastalığı önlemek zor olucak,zaman uzayacak, stoklayanlarda önünde sonunda bunun sıkıntısını yaşayacak.Gün birlik olma ve herkesi düşünme günü,eğer sadece kendimizi düşünürsek bu hastalığı yenemeyiz.
Aynı fikirdeyim.Çok abartmamak lazım.Zamanla hepimize yetecek kadar ürün zaten gelecektir.Dışarı çıkmamak markete gitmemek için yapıyoruz desekte,önünde sonunda stoklayamakdıklarımız için gitcez yada sipariş vericez.Mesela kolonya, dezenfektan, maske gibi şeyleri çok fazla alıp stoklayanların herkesin hakkına girdiği aşikar.Ayrıca bir başkası bu ürünlere ulaşıp, korunamazsa, hastalığı önlemek zor olucak,zaman uzayacak, stoklayanlarda önünde sonunda bunun sıkıntısını yaşayacak.Gün birlik olma ve herkesi düşünme günü,eğer sadece kendimizi düşünürsek bu hastalığı yenemeyiz.
Lafim ona buna suna degil cocugum herkese, hepimize...Aklimizin bir kosesinde olsun bunlar. Panik hali tehlikelidir, beraberinde kaos getirir. Kaos butun insanligi bitirebilir. Insanligin imtihani bu. Dikkat etmek lazim.Abla buradaki kızlar olarak biz her zaman stokcuyduk zaten.
Sen de dedin ya ucuz buldukca akmaz kokmaz şeyleri alıp bulunduruyorum diye, öyleyiz biz de, kendi adıma konuşayım ben oyleyim en azından.
Son durumdan ötürü değil yani.
Ondan kaynaklı tedirginliğim var orası ayrı.
Parasızlıktan olmayana lafım yok çevremde öyle bir durum olursa da elimden geldiğince destek olurum ama zamansizliktan alamamak sanırım günümüzde pek yok. Markete gidemesek bile market eve geliyor, bir sürü uygulama var market fiyatına gece bile teslimat yapıyorlar.
Onlar bana göre tedbirsiz ya da durumun ciddiyetini anlamadi
Abla bence bu kişilere çevresindeki kişiler yardımcı olmalı alışverişini yapıvermeli hatta aralarındaki samimiyete ya da diyaloğa bağlı olarak yemeklerini bile yapıvermeliLafim ona buna suna degil cocugum herkese, hepimize...Aklimizin bir kosesinde olsun bunlar. Panik hali tehlikelidir, beraberinde kaos getirir. Kaos butun insanligi bitirebilir. Insanligin imtihani bu. Dikkat etmek lazim.
Erkek dr, kadin hemsire akrabam var, evlerinin yolunu bulamiyorlar, degil markete gitmek...Tedbirsiz degiller. Yollari markete dustugunde gunu gecirecek makarna bile yok rafta, cok uzucu...
Hoşgeldinizselaaam ben de varim yıllardır gizli takipçinizim beni de alın aranıza. şu zor günlerde destek olalım birbirimize.
kısaca kendimi tanıtayım. 34 yaşında memurum 2 çocuk annesiyim biri ortaokulda biri ilkokulda. 13 senelik evliyim. bu yıllarda evi ödedim araba aldım. en son evin içi tadilatı için kredi çekmiştim. mart ayında son kredimi ödedim. Eşimin maddi durumu çok iyi değil bu yüzden yıllardır idare ettim. bu kadar ödemeyi yaparkende hem çocukların ihtiyacını hem bakıcı kreş parasını ödedim. ayrıca hayalim olan 40grlık kalın cam kırığı modeli bir bilezik bozdurdum. şu an banka hesabımda 14gr altınım var. 1 yarım birde çeyrek altınım var.
Artık kredim olmadığına göre 4200tlik maaşımın 2000tlsini kenara koymak istiyorum inşallah. sizlerle beraber birikim yapmak istiyorum.
hoşbuldumHoşgeldiniz
Bizim de yetistiriliş tarzı böyleBen de oldum olası stokçu idim
bunda çocukluğumda ailemden gördüklerimin etkisi var (yetiştiriliş tarzı)
onların böyle davranmaları da ülkenin ihtilaller yokluklar dönemlerini görmüş olmaları diye düşünüyorum
Profildeki resim netflix dizisi dimihoşbuldum
Level atladik biz. Tedbirden yagmaciliga gectik...Ben de oldum olası stokçu idim
bunda çocukluğumda ailemden gördüklerimin etkisi var (yetiştiriliş tarzı)
onların böyle davranmaları da ülkenin ihtilaller yokluklar dönemlerini görmüş olmaları diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?