- 6 Ağustos 2010
- 40.475
- 72.422
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #51.661
Dene canım inan hiç bir zorluğu yokKizlar çok özeniyorum da hiç ekmek yapmadim denesem mi ki
Ablacim instant maya yerine yaş maya olur mu?2 sb ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 ya da 4.5 sb un
Bütün malzemelerden yumuşak ele yapışacak kıvamda hamur yaptım
Sonra 1 saat mayaladım
Kabaran hamurun havasını aldım elimi sıvı yağ ile yağlayarak hamura dokundum
Sonra tekrar 30 dk daha mayaladım
Tekrar kabardı
Zaten yumuşak ve çabuk kabaran bir hamur
En son hamura yuvarlak şekil verip
Altına yağlı kağıt serdiğim borcam tencereye koydum hamuru yine yaklaşık 30 dk mayaladim
Sonra üzerine fırça ile su sürdüm bıçakla çizik attım
Önceden ısıtılmış firinda
Ilk 20 dk 200 derecede sonraki 40 50 dk 180 derecede kontrollü bir sekilde pişirdim
Fırının altına bir kapta 1 bardak kadar su koydum
Metal kabin olmadığından ben de fırın torbasına su koydum fırının altına koydum
Içine si koyduğun fırın poşetinin kenarlarını dik durması için dışına bir kaç tur kivirdim
Benim bebeğim de ilk 3 ay hiç gündüz uykusu uyumadı. İlk 40 gün zaten sürekli ağladıcanım bazen ne okursan oku olmuyor ya 2.5 ay 10 saat aralıksız uyumadıgı oluyordu oğlumun.hala da pek uykuyu sevdıgı soylenemez suanda evdeyim diye gunduz uykularını alıstırmaya calısıyorum büyük adam gıbı sabahtan aksama kadar uyumak istemıyor.gece de 8.5ta yatıyor 6 en gec.
bu arada ben de senin gibi ayakta sallamayı hiç istemıyordum hep memede uyuttum. annem ben ısteyken mecbur salladı.sımdı ben de gunduz önce emzirme sonra sallıyorum emzik alsaydı kesınlıkle buyuk kurtarıcı.dogdugu gun verdim bi kere bıle emmedi.
BettyRuble ıns bebısının uykusu bana ceker mısıl mısıl uyurmusum bebekken adımdan da belli oldugu gıbı cok severim uykuyu da artık yalan olduk
içini ferah tut canım her sey cok guzel olacak
destege ıhtıyacın olursa taze anneler olarak burdayız
Olur canımAblacim instant maya yerine yaş maya olur mu?
Bu aksam dans ettim,
Takip ettiğim en gözde dj im canli yayın yapiyor sosyal medyada
Şu an yaptığım tek spor o zaten
Ah analık
Bende sabaha simit için hamur yogurup dolaba koydum. Bide spor dusunuyorum
Ama kuzucumun çok canı çekmiş dayanamadim
Canım eşimde sigarayı azalttı hem öksürük hem balgamı arttı ondan olabilir.Arkadaşlar 3 gündür akşamları kuru kuru öksürüyorum. Son 17 gündür sadece 1 kez markete gittim. 1 haftadır sigarayı bıraktım, acaba sigarayı bıraktığım için mi öksürüyorum(( inanılmaz korkuyorum ((( ateşim yok bu arada.
Balgam olsa rahatlayacağım ama balgamlı öksürmüyorum. Gündüz de olmuyor, akşam çoğalıyorCanım eşimde sigarayı azalttı hem öksürük hem balgamı arttı ondan olabilir.
Akşam yedigim bir fincan sufleyi de saymayalım yarın başlıcam diyete. Valla sufleyide arkadaş meydan okumuş ondan foto gordu. yine canı çekti sipamin . Iyice iştahı açıldı çocuğun yaAh analık
Aklınıza kötü şeyler getirmeyinArkadaşlar 3 gündür akşamları kuru kuru öksürüyorum. Son 17 gündür sadece 1 kez markete gittim. 1 haftadır sigarayı bıraktım, acaba sigarayı bıraktığım için mi öksürüyorum(( inanılmaz korkuyorum ((( ateşim yok bu arada.
İnşallah öyledir. İnternette okudum sigarayı bırakınca öksürük olur diye. Eğer öksürük kesilecekse sigaraya tekrar başlamayı bile düşünüyorumAklınıza kötü şeyler getirmeyin
Belki de sigarayı bıraktığınız içindir
Sağlıkla alın kucağınıza. Ben de kendi deneyeyimi paylaşmak istyrm. İnternetten çeşitli yazılar okudum. Çocuğumu hiç sallamadım. Hep emzirerek uyuttum. Çalışınca 12.ayında bakıcıya bıraktm. Sadece ona ayağında sallayarak uyut dedim. 5. 10 dk içinde uyuyordu. Bakan kendi 4 çocuğunu çarşafta sallyarak uyutmuş. Şok oldu kızım böyle rahat uyuyunca. Sütten kesince de yanına uzanyrm. Biraz konuşuyırz. Sonra ninnisini söylüyorum uyuyor. Babası bazen kucağında 3 5 dk gezdirince de uyuyor. Baba da bunu istiyor ama benden hiç istemiyor.Ayy teşekkür ederim inşallah güzelce uyku düzenimizi oturturuz anne oğul
Oh maşallah.Sağlıkla alın kucağınıza. Ben de kendi deneyeyimi paylaşmak istyrm. İnternetten çeşitli yazılar okudum. Çocuğumu hiç sallamadım. Hep emzirerek uyuttum. Çalışınca 12.ayında bakıcıya bıraktm. Sadece ona ayağında sallayarak uyut dedim. 5. 10 dk içinde uyuyordu. Bakan kendi 4 çocuğunu çarşafta sallyarak uyutmuş. Şok oldu kızım böyle rahat uyuyunca. Sütten kesince de yanına uzanyrm. Biraz konuşuyırz. Sonra ninnisini söylüyorum uyuyor. Babası bazen kucağında 3 5 dk gezdirince de uyuyor. Baba da bunu istiyor ama benden hiç istemiyor.
Gerçi arada bahaneler üretiyor ama. Bi susadım bi acıktım bi babamı öpecem deyip kaçıyor yataktan:) geçen hiç yemediği halde muz yicem dedi. Bir ihtimal belki yer dedim vetdm 1 muzu bitirdi şok oldum:)Oh maşallah.
Ben de küçükken annem yat dediği zaman acıktım derdim. Gece yarısı az mı omlet yedim hahaGerçi arada bahaneler üretiyor ama. Bi susadım bi acıktım bi babamı öpecem deyip kaçıyor yataktan:) geçen hiç yemediği halde muz yicem dedi. Bir ihtimal belki yer dedim vetdm 1 muzu bitirdi şok oldum:)
Sağolasın canımBasiniz sagolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?