- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #52.681
Ben birikimci hatunlardaydim :)
aminn abla aminn..Kızlar burnumun direği sızladı
Hey gidi günler hey
Neymiş iyi kötü gün için mutlaka kazancımızın kıymetini bilip zulabanka birşeyler atmak gerekiyormuş
Şu an yaşadığımız süreç bu düşüncenin doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu
O halde birikim konusunda durmak yok aynen devam
Bir de bu sıkıntılı günler bitince mümkün olduğunca daha da çok sıkarım kemeri Allah bu yaşadığımız günleri sona erdirsin ama hiç unutturmasın
Kızlar burnumun direği sızladı
Hey gidi günler hey
Neymiş iyi kötü gün için mutlaka kazancımızın kıymetini bilip zulabanka birşeyler atmak gerekiyormuş
Şu an yaşadığımız süreç bu düşüncenin doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu
O halde birikim konusunda durmak yok aynen devam
Bir de bu sıkıntılı günler bitince mümkün olduğunca daha da çok sıkarım kemeri Allah bu yaşadığımız günleri sona erdirsin ama hiç unutturmasın
Cancazım benim bankamda fiziki altın alım satımı yokAmiiin...
Sürekli al- sat, arbitraj yapardık, senin belirlediğin rakamlar olurdu, onları görünce al sat yapardın, ben sabırsız, hedef falan bekleyemezdim, heyyy gidi günler heyy...
Gerçi hala arada al sat yapıyorum ama o eski tad yok... :)
Haklısın canım, ben de araştırdım ve helal olması için, istediğinde bankadan fiziki olarak alabilmen gerekiyormuş, yani hayali al sat olmaz ve fiziki veren tek banka Kuveyttürk, ben sadece onda al sat yapıyorum, devlette cari hesap (işimden dolayı) ve fiziki al eve yatır şeklinde devam... :)Cancazım benim bankamda fiziki altın alım satımı yok
Ve o meseleyi iyi araştırdım
Banka fiziki altın ödemesi yapmıyorsa sanal altın alım satımı fıkhı olarak caiz değilmiş
Ben artık fiziki altın alımı yapıp üzerine yatıyorum
Çok fazla225 elektrik
70 tl su faturası ödedim
ah abla benim uykuculugum kaldımı bi sorsana hamılelıgım basladı bir devir kapandı
MerhabaMerhabalar,
Uzun zamandır takip ediyorum sizi, ilk kez yazıyorum. Ekonomi ve kadınların ayakları üzerinde durması hakkında yazdıklarınızı görünce ben de yazmak istedim tecrübelerimi.
33 yaşımdayım,10 yıllık devlet memuruyum, kenarda hiçbir zaman param olmadı.Yedim,içtim,gezdim, hayatımı yaşadım,ailem hep arkamı topladı tabiri caizse.Altımda arabam, ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum,gidip geliyorum...derken evlendim çok şükür her şeyim dört dörtlük oldu,ben de artık ev ekonomisi yapmaya başladım. Fakat eşim olacak öyle bir değişti ki düğünden sonra, psikolojik şiddetin her türlüsünü gördüm.Altınlardan kalanlar banka kasasındaydı, ona güveniyordum ancak çok kısa zamanda birçok kötü huyunun yanında cimriliğini de gördüm. Evin harcamaları,eşya taksitleri, derken derken markette 30 lirayı bile ödemeye yanaşmaması acaba mı dedirtti yine de kondurmak istemedim.Çünkü paraya yıllarca önem vermemiştim kazandığımı savura savura yemiştim ne de olsa.
Ancak gözüm erken açıldı.Elbette ki hem duygularımı hem paramı sömüren aşağılık adamı tek celsede boşandım.Şimdi düğünden kalan takılarım, ki birçoğunu kendisi bozdurup harcamıştı, üstüne birikimlerimle aldıklarım, kumbaram,azıcık da dolar birikimim var. Ailem bile şaşırıyor bizim kız para tutmayı öğrendi diye.Çünkü avukat paramı bile ailem karşılamıştı düşünün o derece birikmişim yoktu. Velhasıl biz kadınların içimizde var birikim, güvence, ancak kimimizde böyle kötü tecrübelerden sonra ortaya çıkabiliyor.Şimdi çok mutluyum.Yediğim köftenin içtiğim çayın hesabını vermiyorum kimseye.Yalnızlık baki fakat umarım bir gün o da biter :)
Çok uzattım kusura bakmayın. Sağlıklı, mutlu kalın...
merhaba hoşgeldinizMerhabalar,
Uzun zamandır takip ediyorum sizi, ilk kez yazıyorum. Ekonomi ve kadınların ayakları üzerinde durması hakkında yazdıklarınızı görünce ben de yazmak istedim tecrübelerimi.
33 yaşımdayım,10 yıllık devlet memuruyum, kenarda hiçbir zaman param olmadı.Yedim,içtim,gezdim, hayatımı yaşadım,ailem hep arkamı topladı tabiri caizse.Altımda arabam, ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum,gidip geliyorum...derken evlendim çok şükür her şeyim dört dörtlük oldu,ben de artık ev ekonomisi yapmaya başladım. Fakat eşim olacak öyle bir değişti ki düğünden sonra, psikolojik şiddetin her türlüsünü gördüm.Altınlardan kalanlar banka kasasındaydı, ona güveniyordum ancak çok kısa zamanda birçok kötü huyunun yanında cimriliğini de gördüm. Evin harcamaları,eşya taksitleri, derken derken markette 30 lirayı bile ödemeye yanaşmaması acaba mı dedirtti yine de kondurmak istemedim.Çünkü paraya yıllarca önem vermemiştim kazandığımı savura savura yemiştim ne de olsa.
Ancak gözüm erken açıldı.Elbette ki hem duygularımı hem paramı sömüren aşağılık adamı tek celsede boşandım.Şimdi düğünden kalan takılarım, ki birçoğunu kendisi bozdurup harcamıştı, üstüne birikimlerimle aldıklarım, kumbaram,azıcık da dolar birikimim var. Ailem bile şaşırıyor bizim kız para tutmayı öğrendi diye.Çünkü avukat paramı bile ailem karşılamıştı düşünün o derece birikmişim yoktu. Velhasıl biz kadınların içimizde var birikim, güvence, ancak kimimizde böyle kötü tecrübelerden sonra ortaya çıkabiliyor.Şimdi çok mutluyum.Yediğim köftenin içtiğim çayın hesabını vermiyorum kimseye.Yalnızlık baki fakat umarım bir gün o da biter :)
Teşekkür ederim :).......
merhaba hoşgeldiniz
mesajınıza ifade bırakmak istedim ama hangi ifadeyi bırakacağımı şaşırdım ☺
Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?