Bu arada şokta 50li fairy hepsi birarada 37.90tlydi.
Eve geldim fişe baktım 47.90tl yaziyo çok sinir oldum
Yarın ise giderken uğrayıp fişle beraber kizicam biraz
Saf yerine koyuyorlar milleti.
Manavda 80tl
Markette 280 tl
Eczaneden troit ilacı 8 tl
Birde toptancidan 1 kilo şeffaf poşet aldım 12.50tl yaptığım ekmekleri koymak icin

Bu arada düdüklü kargo subesinde bekliyomus. Çıkmışken onuda aldim. Mercimeği denicem bakalım inşallah iyidir.

Merhabalar hanimlar...
Bu sabah kahvaltiya oglum geldi.
Ucumuz oturduk, en kotu ihtimallere gore planlarimizi olusturduk.
En ufak sahsi birikimlerimize kadar paylastik, bu birikimlerin arti emekli maaslarimizin asgari ihtiyaclari karsilayarak,iki aileyi ne kadar sureyle idare edecegini ongormeye calistik. Istisarede her zaman hayir vardir.
Oglum giderken aile gibisi yok, ana baba gibisi yok. Cok rahatladim, iyi ki ailem sizsiniz dedi gitti evlatcigim.

Ozellikle genc hanimlar;
en guzelini umud edin ancak en kotu ihtimallere de hazirlikli olun.
Yani kemerleri iyice sıkın...

İşte tecrübe bu...

Terasta kahvaltı yaptık, güneşleniyorken gördüm mesajınızı...

Ben de, dün yüklü ödeme yapınca, ilk defa, aylar sürerse sıkıntı olur mu diye düşündüm

Virüs erken biter, geç biter, o ayrı mesele ama herhalukarda dünyayı, özelde de Türkiye yi büyük bir ekonomik kriz bekliyor... düzenli geliri olan, her durumda sıkıntı yaşamayacak, çok azınlıkta ülkemizde.... özellikle son yıllarda, insanlar günü birlik yaşıyor, yani bugün kazanıyor, bugün yiyor... eee şimdi iş falan da kalmadı, ne olacak belli değil, kamuda olan veya maddi sıkıntısı olmayanlar bile kara kara düşünüyor, önünü göremiyorken, diğerlerini hiç düşünemiyorum..,

Sağlık olsun , gerisi bir şekilde hallolur rahatlığındayım ben.... elimizden geldiğince etrafımızı gözetip, israf etmeden, idareli davranıp, dua edip bekleyeceğiz...

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

Virus illa ki bitecek, tunelin sonu nereye cikacak orasi mechul.
Hazirlikli olmakta fayda var...

Ya ben dışarı çıkamıyorum, fobi oluştu...

Eczaneye maskem gelmiş almaya gidemiyorum, ne olacak böyle bilmiyorum...
Çıkarsam biliyorum bir hafta paronayak gezicem, bir şey oldu mu diye...

Tedbir alıp, dikkat edersek dışarda bir şey olmaz biliyorum ama yenemiyorum bu korkuyu...,

Ya gerçekten çok olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, şu yazdıklarımızın okuduklarımızın şaka olduğunu düşünüyorum bazen...

Sanırım mod düşme sırası bugün bende...

Kalkayım ortalığı toparlayıp, akşam çayın yanına nE tatlı yapacağımı düşüneyim.., :)
40 yaşındayım, 40 yıldır yapmadığım kadar ev hanımlığı yaptım, bir ayda...

Eşim de takılıyor, böyle çok iyi, işe dönme sen, diye )

Kahvaltı yaptık, eşim ortalığı topladi.
Biraz işlere göz attım.
Gelecek kaygısı bu ara normal olarak herkeste var.
Bu surec anlayana altın değerinde dersler verdi bana göre, elimden geldiğince birikim yapıp israftan kacinirdim ama daha iyi ne yapabiliriz diye düşünüp hesap kitap yapıyoruz kaç gündür.
Mayıs başı dönüşümlü olarak ise dönmemiz istenebilir, şu an sağlık daha ön planda olduğu için biraz daha evde kalmak istiyorum.
İyi ki diyorum zamaninda üç beş demeden attık kenara da en azından maddi olarak bir süre nispeten kafamız rahat olacak.
CanTorun ablanın birikimin kıymetini anlayacağımız, israfın önüne geçmemiz gereken bir dönem lafı hep kulaklarımda çınlıyor.
Umarım bir an önce herkes normal hayatına maddi manevi dönebilir

Dışarı çıkma tedirginliği bende de var, herkes hasta her yer virüslu gibi geliyor.
Eve gelince iki saat temizlenmesi de ayrı sıkıntı.
Dün dışarı çıktigimda eczanenin oradan geçtim.
Üç tane eczane yanyana ve önu mahşer kalabalığı.
Ne mesafe kuralı ne insanlarda tedbir.
Hastanelerden daha çok virüs taşıdığını düşünüyorum bu ara eczanelerin
Yasaklanmadan önce internetten maske siparişi vermiştim, zaten arada çıkıyoruz bunlar biterse o zaman eczaneden alırım diye düşünüyorum.

Ben çok tedirgin değilim aslında dışarı çıkmak iyi bile geliyor. Çocuk gibi seviniyorum. Tabi tedbirini alıyorum eldiven maske ve mesafe.
Eve gelince de uzerjmi değişip güzelce sabunluyorum elimi yüzümü.
Inşallah az zararla atlatacağız bu süreci.
Eşim hem tedirgin hemde takintili. Hemde maddi anlamda zor durumda. Bu süreci daha fazla zorluyor benim için. Tedbiri aldıktan sonra Gerisini Allaha bırakmalıyız. Çünkü gerçekten yapabileceğiniz hiç bir şey yok beklemekten başka.

Bursa merkezde duydugumuza gore insanlar hep sokaklardaymis. Bugun en islek caddesi yaya trafigine kapanmis.
O cadde isi olsun olmasin insanlarin sadece vitrin bakmak icin gezdigi caddeydi. Bu sekilde dukkanlar da kapanir.
Eşimde mobilya sektorunde. Fabrikalar işleri durdurmuş söylediğine göre Inegolde. Ortalık çok kötü malesef

Eşimde mobilya sektorunde. Fabrikalar işleri durdurmuş söylediğine göre Inegolde. Ortalık çok kötü malesef
Biz de o sektordeyiz. Su an tekeri patlak kamyon gibi gidiyor, ramazanda tamamen duracaktir. Allah sonumuzu hayir etsin. Gercek hayatta oldugu gibi, burda da tek tavsiyem "MUMKUN OLDUGU KADAR EVDE KALIN, KEMERLERİ DE İYİCE SIKIN."

Hava misss gibi balkonda keyif yaptım biraz, karşı apartmanda bir amca var yeni kankamiz oldu
Dışarı çıkamıyorum terasta hava alıyorum siz de şanslısıniz balkon var diyor.
Yemeğe girisecegim birazdan.
Karnıyarık yapacağım buzluktan.
Sonra belki ütü yaparım.
Epey birikti ama hep ev modası gittiğimiz için göze baktmiyor

İnşallah birbirinize destek olarak atlatırsınız bu süreci, maddi olarak da....

Benim eşim avukat, serbest çalışıyor, elemanları izinde, ofisi de kapattı, adliyeler malum, acil davalar dışında hayat durdu...

Ben ofisi kapattım ama benim alanım denetim ve danışmanlık olduğu için, şu an bir sıkıntı yok... elemanlar benim kontrolümde acil ve süreli işleri evden hallediyorlar, PC lerini evlerine yolladık... hayat normale dönene kadar da hiç birini ofiste başlatmam, maaşları devam ediyor, devlet desteği olursa, farkını öderim sadece, olmazsa tamamını ödemeye devam... inşallah...

Köy evi bitti sayılır, bazen diyorum atla git, otur inşaatın içinde... :) işleri biraz hızlandırıp, süreç uzarsa bayrama vs geçmeyi düşünüyorum ciddi ciddi, acil eşyaları alıp..,
Bakalım önümüzdeki günler ne getirecek bize, sağlık olsun da....

Kızlar sakin olun
Ne olur Allah'ın dediği olur O'nun takdir ettiğinden başkası başa gelmez
Bizim bu hastalık sebebiyle ölmemizi levh-i mahfuzda belirtmişse ölürüz
Belirtilmemişse yaşarız
İslamiyet teslimiyettir
Bırakalım ruhlarımızı benliğimizi ilâhi emre
Herşey çok farklı olacaktır iç dünyamızda
Sükûnet selamet sabır ve dua ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…