- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #53.541
Ablam ellerine sağlık,
Eline sağlık canim çok leziz gorunuyoTekrar selâm kızlar
Bi selâm verebildim öğleden sonra, daha gelemedim
Eve gelir gelmez dezenfekte sonrasi yemekleri attim ocağa o sirada banyo ve tuvaleti yıkadım.
Ogluslara tramisu yaptım bende
Kiloaliyoruz huhuu, bu yapıp yediklerimiz simit göbek olarak geri dönüyor
Eki Görüntüle 2621327
Enfessss görünüyor yapmayın yaaaa bak şikayet et butonuna basacamTekrar selâm kızlar
Eve gelir gelmez dezenfekte sonrasi yemekleri attim ocağa o sirada banyo ve tuvaleti yıkadım.
Eki Görüntüle 2621327
Oooooo turtis hanım elinize sağlık.Tekrar selâm kızlar
Eki Görüntüle 2621327
Ekmek hamurundan yapılırAblam ellerine sağlık,
Bunun tarifini vermiş miydin
Haşhaş yoksa içine başka ne olabilirEkmek hamurundan yapılır
Un su tuz maya şeker
Hamuru mayaladiktan sonra masa üzerine alır
Tamamını açıp üzerine başka bir kapta sıvı yağ ile seyrelttiğimiz haşhaş ve içine 1 tatlı kaşığı şeker atıp
Hamurun üzerine koyup
Rulo yapıyoruz 3 -4 parmak eninde kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz
Tepsi mayası yapıyoruz
Üzerine 1 yumurtayı çırpıp ve içine susam koyup bu karışımı üzerine sürüp ortalama 190 200 derece fırında alt üst ayarda fansız pişiyoruz
Yaklaşık 40 45 dk
Uşak yöresinde peksemet deyince sarı haşhaştan yapılan bu hamur işi akla gelir canımHaşhaş yoksa içine başka ne olabilir
Bunu yapa bilecek kadar olmadim ben. Ben direk senin adresi alayim tarif yerine bacimUşak yöresinde peksemet deyince sarı haşhaştan yapılan bu hamur işi akla gelir canım
Bu hamurun içine zeytin ezmesi peynir çökelek vs konsa adı peksemet olmaz ama sonuçta içli mayali bir çörek olmuş olur
Tamamdir anlaşıldıUşak yöresinde peksemet deyince sarı haşhaştan yapılan bu hamur işi akla gelir canım
Bu hamurun içine zeytin ezmesi peynir çökelek vs konsa adı peksemet olmaz ama sonuçta içli mayali bir çörek olmuş olur
Bence mayayı ikiye katlamaya gerek yok.Bunu yapa bilecek kadar olmadim ben. Ben direk senin adresi alayim tarif yerine bacimcidden cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik.
Kizlar birsey sorcam,
malum bu islere yeni girisiyorum
simdi ben gecen gün kiymali pide yapmisdim ya bi tatifle. 7 tane cokmisdi. simdi ben iki mislisini yapmak istedigimde tüm malzemeleri ikiye katliyacamda, kuru mayayida mi ikiye katliyoruz?
glrdügüm kadariyla sende baya bir uzman oldun ama artik
Kendi capimda takılıyorum benglrdügüm kadariyla sende baya bir uzman oldun ama artik
Hayır canımBunu yapa bilecek kadar olmadim ben. Ben direk senin adresi alayim tarif yerine bacimcidden cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik.
Kizlar birsey sorcam,
malum bu islere yeni girisiyorum
simdi ben gecen gün kiymali pide yapmisdim ya bi tatifle. 7 tane cokmisdi. simdi ben iki mislisini yapmak istedigimde tüm malzemeleri ikiye katliyacamda, kuru mayayida mi ikiye katliyoruz?
Boynuz kulağı çoktan geçtiKendi capimda takılıyorum ben
Ama ozrengin in olduğu yerde bana laf düşmez
Öğretmenim yıldızlı pekiyi verdi banaBoynuz kulağı çoktan geçti
İyi geceler canimiyi gecel canlar, tatli rüyalar görün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?