Doğalgaz faturasının yazın az gelişini fırsat bilip değerlendirmeli dediğin gibi
Benim şu an stoklar iyi durumda sebebi ise bizim vatandaş alışverişlerimizi yaparken listeye evde olanı olmayanı yazıyordum

Bizimkiler de aynı şeyi söylemişti üniversite tercihlerinde.
Kocaeli yazayım bari yakın İstanbul'a, günlük gider gelirim dedim.
Yazarsın tabi, istersen ağrıyı bile yaz ama göndermeyiz demislerdi.
Ben de YTÜ de okudum.
O zamana kadar hep okul eve yürüme mesafesiydi, toplu taşıma kullanmaya başlayınca felegim şaştı.
Bir de kocaeline günlük git gel yapicaktim
Kesin okulu bırakırdım

Amca haklı
En iyi okul ailene evine en yakın okul bu söz de bir emekli matematik öğretmeni arkadaşıma ait
Çok doğru demiş.
Gençlik göremiyor bazı şeyleri ama yaşayınca anlıyorsun
Erkek kardeşim iki sene sehirdisinda okudu, sonra İstanbul'a geçiş yaptı.
Babam keşke burada özele gitseydi daha az masrafı olurdu derdi ki o zaman kız kardeşimle ben de çalışıyorduk.
Annemde her sofra kurulunca duygulanirdi oğlum oralarda ne yiyor ne içiyor diye iki sene lokmalar ailecek bogazimizdan değil sırtımızdan geçti valla

Evde kalma olayı bizim stok planını çok etkiledi.
Yazın bile yeter dediğim şeyler vardı stokta, mesela bulaşık tableti ama hergun, bazen günde iki sefer makina açınca tablet dayanmıyor ki.
Bu yaz çok daha sağlam stok ve kışlık hazirligi yapmalıyız.
Bugün marketleri gezdim hiç aktuelde ya da indirimde stokluk birşey yoktu.
WC kağıdı ve sıvı yağlar ciddi zamlanmis
Bir de yumurta fiyatları çok dikkatimi çekti.
Neredeyse yüzde elli fiyat artmış.

Merhaba kizlar,

almanyada ilk virus olayi yasadigim sehirde olmusdu. Haberini aldigimda stok yapmaya basladim yavasdan. Özelikle kizimin ihtiyaclarini. Süt, bez, islak bez, ilac filan. Kuru gidalar aldim.
Yinede taze gidalar, tereyagi, süt, sebze filan aylik bi 200-250€ civari harciyoruz.
Esim artik q100de 67 kazaniyor. Ben ekimde isime döncektim. Bakalim döne bilcem mi. Issizlik cok yüksek olcak heryerde onun icin cidden bir süre kurus hesabi yapmaliyiz bence.
Burdada bazi ürünlere biraz zam geldide, ama kesinlikle Türkyedeki gibi degil. Allah yardimciniz olsun.

Biz 3 ay devletin verdiği ödemeyi alacağız, ama benim çalışırken ek gelirlerim de vardı. Gelecek para aylık gelirimin 3te 1i falan ancak olacak.
Patron beye sordum nasıl olacak, çalışan herkes eski eleman, şirket 2 ay maasimizi ödeyemeyecek mi. 2020 bizim için bitti diye düşünüyor.
Net cevap vermedi.
Anladığım biraz takviye düşünüyor ama rakam beni mutlu etmez.
Benim sağlam bir bütçe ve önlem planı yapmam gerek kendim için.

Kötü oldu herkes icin. Sizin bide ev kredisi var, dahada zor. Umarim isleriniz acilir canim.
Benim daha kisa bilecegim birsey kalmadi. Sadece yemege para harciyoruz srtik gercekten.
Bakalim bu sene nasil devam etcek.
Hizir yardimcimiz olsun.

Kötü oldu herkes icin. Sizin bide ev kredisi var, dahada zor. Umarim isleriniz acilir canim.
Benim daha kisa bilecegim birsey kalmadi. Sadece yemege para harciyoruz srtik gercekten.
Bakalim bu sene nasil devam etcek.
Hizir yardimcimiz olsun.
İnşallah canım,sağolasın.
Herkes için kötü bir surec gerçekten nasıl atlatacağız göreceğiz.
Yeme içme dışında benim de hiç masrafim yok.
Ama şu an onlar da ciddi rakam tutuyor.
Ev kredisinden cok mutfak masrafı yapılıyor, evdeyiz neticede. Herşey de tüketiliyor.
Fiyatlar çok artmış durumda. İki gündür yaptığım gıda alışverişi iki ay öncesinde bir aylık mutfak masrafimizdi.
Boğazdan da kisamayiz ki, sağlıklı olmak için dengeli beslenmek gerek.
Tek artım hicbirsey ziyan olmaz.
Evin kredisi bir bitse, gerisi birsekilde hallolurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…