- 21 Temmuz 2008
- 17.365
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #55.501
Bu şekilde önerenler bize de oldu ama bu devirde kime güveneceksin. En iyisi hazir kondurulmuş içini dışını görebildiğin evi al derim.valla abla o kadar duydum ki yarım kalan yıllar süren işler o yuzden hıc yanasamıyorum çünkü zaten elimizde avucumuzda bi o para var. müdürümün evi tam 11-12senede verıldı esımın kuzenıne 1 sene ıcınde verılcek dedıler 3sene oldu bıtmedi hala.
ancak şöyle olur esımın patronu böyle bi iş yapsa hem bize indirim yapar hem Allahın ıznıyle guvenılır biri hali vakti yerınde.onun da suan oyle planı yok.
bu tarz da baska kısı yok cevremızde.
Esin memur degil. su virusun ekonomie full etkisini bence 2-3 ay sonra tam anliyacaciz.
Virus icin burdaki bilimadamlari dalgalar bekliyorlar asi bulununa kadar. Yani vakasayisinin bir iki kere daha yükselmesini tahmin ediyorlar burda.
Böyle bir durumda ekonomi cok daha fazla sarsilcak gibi görünüyor. Esinin is durumu ne kadar saglam böyle bir senaryoda? Senin maasin tüm masraflariniza yetecek mi?
Bunlari bence bi hesaba kat ve yinede kredi isine girecek olursaniz, ben olsam daha yüksek cekip kenara koyarim. Böyle durumlarda sizi bir kac ay idare eder bari.
Hakkinizda hayirlisi canim
Hayırlısı olsun canım,insallah.
çok tesekkur ederim kızlar fikirleriniz benim için çok kıymetli.maasımla gecınebılecegımızı dusunuyorum öyle lüx harcamamız vs yok.ama ılerleyen yıllarda Allah ızın verırde gorursek cocugun masrafı daha da artacak belki kardesi olacak o yuzden kredinin taksitinin yüksek bana da dusundurucu gelıyor vadeyi uzun tutmak daha mantıklı gıbı. arabayı satarsak 250 çekeriz diye dusunduk. satmazsakta güvence olur bunalırsak satarız dedi esım zaten bizim araba alma amacımız ev alırken satıp pesınata eklemekti ama ben oyunbozanlık yaptımUykucum canim bize hayirli olsun demek düşer bakmaya başlandığına göre
Araba çok büyük ihtiyaç değilse şu an, satilabilir eşine katılıyorum takılar da bozdurulur.
Şöyleki yine kendimi örnek vereceğim ama bende eşimle bu işleri ciddi düşündüğümüzde kredi borcumuz 7 yildan fazla olmasın dedik ama evdeki hesap bize uymadı çünkü 7 yillik olsaydi aylik ödenecek miktar bizim üst limiti aşıyordu.
Bu yüzden 10 yillik olsun aylik ödeme bize uygun olsun ödemesi bizi sıkmadıkça biriktirir yıldan düşürürüz dedik. Iyiki öyle yapmışız diyorum..
Bizim evde ana cadde üzerinde değil öyle olsa hem fazla gürültü hem daha fazla insan.
Ana cadde üzerine 4 sokak ötedeyiz tam ideal.
Canımcım bulunduğun şehirdeki birkaç emlakçı esnafa ya da daire sahibi olmuş kişilere sorulup istişare yapılabilir bu piyasada illaki herkes sahtekar olacak diye bir kural yokBu şekilde önerenler bize de oldu ama bu devirde kime güveneceksin. En iyisi hazir kondurulmuş içini dışını görebildiğin evi al derim.
Küçük yerlerde dediğin mantıklı olabilir ama bu piyasa şartlarında şahsen babam olmadığı sürece böyle bir şeye yine de ben girmem.Canımcım bulunduğun şehirdeki birkaç emlakçı esnafa ya da daire sahibi olmuş kişilere sorulup istişare yapılabilir bu piyasada illaki herkes sahtekar olacak diye bir kural yok
Işinde dürüst olan da olmayan da duyuluyor
İşi konusunda kendini ispatlamış firma ya da müteahhitler zaten proje üzerinde dairenin bitmiş halini iç ve dış mimarisini gösterir
Kullanılacak malzemenin madde madde markası
Binanın dıştan görüşünü güneş alımı vs
adamlar profesyonel çalışıyor
Sonra tek tek madde madde sözleşmeye dökülür şahitler huzurunda gerekirse noter huzurunda yapılır anlaşma
Aynı sözleşmede ödeme planı da
Teslim tarihi de
Teslim edilemediği zaman alıcıya verilecek tazminatlar vs belirtilir
Bu şekilde temelden çok daha hesaplı oluyor üstelik
Neyse herkes kendisi bilecek
Konut kredi faizleri düşük buradaGünaydin kizlar,
aceba krizden dolayi emlak fiyatlari düsermi sizce?
tesekkur ederim canım ıs yerının servısı var şükür ama servıs devam etmesse de bahsettiğim yerden toplu ulasım yakın ama yokus bıraz çocukla cıkmak zor olabılır.kronikuykucu cnm insallah gönlüne bütçene uygun yer bulursun..Çocuğun büyüyeceğini mutlaka hesaba katiyirsun zaten. Ben 2 yaşına kadar masrafı yokmuş bile dedim.. Sonra kreş vs.. masraflı oluyor..
Bir de ev asıl işyerine ulaşım da rahat olmalı. Mutlaka guzel karar vereceksiniz
Tebrikler canım, zaten yarım kilo hedef koymuştun haftalık gayet guzel gidiyorsunK kahvemsi mutluluk dikkat ediyorum sporda yapabildiğim kadar ama bu hafta malesef 300 gr verebildim. Gun icinde su tuketmedigimden sanirim...Duraklama da olabilir.
Yeni bir seyler ekleyerek durmayacagim
Amin canımcımKüçük yerlerde dediğin mantıklı olabilir ama bu piyasa şartlarında şahsen babam olmadığı sürece böyle bir şeye yine de ben girmem.
Bitmiş içini dışını gördüğüm şeye ancak para öderim.
Mesela İstanbul için düşünüyorum çok büyük risk.
Biz ev alırken vardı boyle yeni başlayan inşaat, bu bölgenin en güvenilir inşaat firması, evler güzel vs.
Biz en başından bu tarz bir alıma sıcak bakmadigimiz için eledik.
Uzak akrabamız peşinat verip girdi, müteahhit kalp krizi geçirdi, bir sürü sorun çıktı. ortaklar adamın oğulları herkesle mahkemelik.
İki yıldır kaba inşaat bekliyor bina.
Beylikdüzü'nde tvlerede çok yansıdı dönemin en büyük inşaat firmalarından biri topladı paraları başladı inşaata kayboldu gitti.
Aynı daire kaç kişiye satıldı vs.
Yani demem o ki bu zamanda para gerçekten zor kazanılıyor herkesin de kendine göre aklı, planı, düşüncesi ve hayatta yaşanan tecrübeler var.
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin, hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Müteahhitler kar marjlarından fedakarlık yaparlarsaGünaydin kizlar,
aceba krizden dolayi emlak fiyatlari düsermi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?