Bu şekilde önerenler bize de oldu ama bu devirde kime güveneceksin. En iyisi hazir kondurulmuş içini dışını görebildiğin evi al derim.

Hayırlısı olsun canım,insallah.
çok tesekkur ederim kızlar fikirleriniz benim için çok kıymetli.maasımla gecınebılecegımızı dusunuyorum öyle lüx harcamamız vs yok.ama ılerleyen yıllarda Allah ızın verırde gorursek cocugun masrafı daha da artacak belki kardesi olacak o yuzden kredinin taksitinin yüksek bana da dusundurucu gelıyor vadeyi uzun tutmak daha mantıklı gıbı. arabayı satarsak 250 çekeriz diye dusunduk. satmazsakta güvence olur bunalırsak satarız dedi esım zaten bizim araba alma amacımız ev alırken satıp pesınata eklemekti ama ben oyunbozanlık yaptım
belki de yıne beklemede kalırız bilemıyorum kızlar
destesgınızn için cok tsk ederim

bu arada ocakta kayınvalıdemın dogumgunuydu hedıye secememıstık alamadk pazarda anneler günü
ısrar ettım gecen sene camasır makınası almıstı gorumcemlerle birer taksıt odedık gerisini o odedi. bu sene de oyle bıse soyle anne dedim. tv yi degıstırmek ıstıyormus aldık benim karta dün ilk taksit bizden hedıye 261₺ güle güle kullansın.
kv min durumu ıyı şükür yoksa hepsını biz de alabılırdık.

Bu şekilde önerenler bize de oldu ama bu devirde kime güveneceksin. En iyisi hazir kondurulmuş içini dışını görebildiğin evi al derim.
Canımcım bulunduğun şehirdeki birkaç emlakçı esnafa ya da daire sahibi olmuş kişilere sorulup istişare yapılabilir bu piyasada illaki herkes sahtekar olacak diye bir kural yok
Işinde dürüst olan da olmayan da duyuluyor
İşi konusunda kendini ispatlamış firma ya da müteahhitler zaten proje üzerinde dairenin bitmiş halini iç ve dış mimarisini gösterir
Kullanılacak malzemenin madde madde markası
Binanın dıştan görüşünü güneş alımı vs
adamlar profesyonel çalışıyor
Sonra tek tek madde madde sözleşmeye dökülür şahitler huzurunda gerekirse noter huzurunda yapılır anlaşma
Aynı sözleşmede ödeme planı da
Teslim tarihi de
Teslim edilemediği zaman alıcıya verilecek tazminatlar vs belirtilir
Bu şekilde temelden çok daha hesaplı oluyor üstelik
Neyse herkes kendisi bilecek

Küçük yerlerde dediğin mantıklı olabilir ama bu piyasa şartlarında şahsen babam olmadığı sürece böyle bir şeye yine de ben girmem.
Bitmiş içini dışını gördüğüm şeye ancak para öderim.
Mesela İstanbul için düşünüyorum çok büyük risk.
Biz ev alırken vardı boyle yeni başlayan inşaat, bu bölgenin en güvenilir inşaat firması, evler güzel vs.
Biz en başından bu tarz bir alıma sıcak bakmadigimiz için eledik.
Uzak akrabamız peşinat verip girdi, müteahhit kalp krizi geçirdi, bir sürü sorun çıktı. ortaklar adamın oğulları herkesle mahkemelik.
İki yıldır kaba inşaat bekliyor bina.
Beylikdüzü'nde tvlerede çok yansıdı dönemin en büyük inşaat firmalarından biri topladı paraları başladı inşaata kayboldu gitti.
Aynı daire kaç kişiye satıldı vs.
Yani demem o ki bu zamanda para gerçekten zor kazanılıyor herkesin de kendine göre aklı, planı, düşüncesi ve hayatta yaşanan tecrübeler var.
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin, hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Günaydin kizlar,

aceba krizden dolayi emlak fiyatlari düsermi sizce?
Konut kredi faizleri düşük burada
Ama dövizle birlikte herşeye zam gelir, inşaat malzemeleri zaten çoğu ithal. Bu konutun maliyetini arttırır.
Millette para yok, olan yatırımını daha çok kazanmak için farklı alanlarda değerlendiriyor.
Son yaşananlardan sonra uzun vadeli kredi herkes çekemez veya çekmez.
Bu da mevcut konutların satışını zorlastirir.
Benim fikrim bir süre piyasayi hareketlendirmek için konut fiyatları düşecek ve krediler de düşük olacak.

kronikuykucu cnm insallah gönlüne bütçene uygun yer bulursun..Çocuğun büyüyeceğini mutlaka hesaba katiyirsun zaten. Ben 2 yaşına kadar masrafı yokmuş bile dedim.. Sonra kreş vs.. masraflı oluyor..
Bir de ev asıl işyerine ulaşım da rahat olmalı. Mutlaka guzel karar vereceksiniz

tesekkur ederim canım ıs yerının servısı var şükür ama servıs devam etmesse de bahsettiğim yerden toplu ulasım yakın ama yokus bıraz çocukla cıkmak zor olabılır.
o ev olmasa bıle artık alıcı gözle bakmak ıstıyoruz evlere nasıpse ya bakalım hayırlısı

K kahvemsi mutluluk dikkat ediyorum sporda yapabildiğim kadar ama bu hafta malesef 300 gr verebildim. Gun icinde su tuketmedigimden sanirim...Duraklama da olabilir.
Yeni bir seyler ekleyerek durmayacagim
Tebrikler canım, zaten yarım kilo hedef koymuştun haftalık gayet guzel gidiyorsun

Amin canımcım

Günaydin kizlar,

aceba krizden dolayi emlak fiyatlari düsermi sizce?
Müteahhitler kar marjlarından fedakarlık yaparlarsa
Ya da batmaya yakınlarsa
Düşebilir diye düşünüyorum
Ama ellerinde dayanacak güçleri varsa malım kalsın elimde 3 5 yıl dayanırım sorun değil diyen mali durumları varsa satmazlar işler açılırsa bugün 400 bin olan önümüzdeki yıllarda onların gözünde en az 600 700 bin olur

Güne klasik baslangicimi yaptım
Kahvaltı, ortalık toplama tamam.
Nevresimleri yıkayıp astım. Havalar iki gündür güzel, yorganı kaldırıp battaniyeyi de yıkarım haftasonu.
Biraz keyif yapıp hamur işine girerim.
Akşama yemek var ama taze ekmek olacağı için kahvaltı sorfasi kurarım muhtemelen
Akşam üzeri de işlere bakarım.

Günaydın kızlar
kronikuykucu inşallah gönlünüzce olur kronikcim, bu devirde kendini zorlamadan bir şey sahibi olmak çok zor ne yazık ki..

Biz ilk evlendiğimiz zaman ev almanızı imkansız olduğunu düşünüyorduk saçma bir şekilde. O yüzden eşimin aracını yükseltmek istedik. Benim ısrarımla sıfır araç alıp benim maaşımın tamamına kredi çektik. 2 ay sonra eşim aniden işten çıktı şirket kapandı Ve maalesef patron tazminatını çar çur etti. Hem hakkını vermedi hem toplu vermedi, çerez parası oldu. Neticede çook zorlandık. Ha 1 sene sonra elimizde güzel bir para kalmış oldu.

Araç kredisi bitti ama araç masrafları bizi bunalttı.Ee bu süreçte ev kiram da 1400 olacaktı. eşim en iyisi arabayı satıp ev alalım dedi. Planladığımızdan daha pahalı bir ev aldık ama 6 ayı ödendi bile.

Bu süreçte hep kendimizi zorlamak durumunda kaldık, çünkü zorlamadan bişey sahibi olunmuyor. Benim tavsiyem 1iniz maaşını tamamen bağlamayın ama yine de maksimuma yakın çekin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…