Kızlar kardeşimin düğün eylüle ertelendi
İki oldu tarih değişiyor, çok üzülüyorum onlar için ama kısmet yapacak birşey yok.
Bu durumda benim bobrek dekolteli elbiseyi giymeme daha çok olduğu için birkaç gün kendime esneklik yapacağım yemek konusunda.
Sonra toparlarim zaten

Torkunun ürünlerini beğeniyorum ben, salgın döneminde süt alıp mayalamiyorum yogurdunu alıyorum, diğer hazır yogurtlardan daha iyi.
Yoğurdunu da deneyeyim bir ara.
Of yine erteleme, hayırlısı olsun canım

selam kızlar
bugun en yakın arkadaslarımızdan biri esımı aramıs sıtelerinde satılık ev varmıs ve yakın zamanda satılacak bir ev daha. site güzel ama uzakta biraz bizim ev asırı merkezi oraya göre.ama şöyle onların evi de ulasım anlamında kötü degıl yani ana caddenın 3 sokak ustu.fiyat 450ymıs
taş catlasın 400 diyodum ben esım bulamıyoruz bi bakalım diyor 4+1 ev bahceli parklı küçük havuzlu .bide arabayı satalım diyo daha uygun alırmısız altınlar yaklasık 130 yapıyor setim hariç.
kredılere baktık 0.94ten hesaplıyor vakıf, maas musterisine daha dusukmus nette cıkmıyormus dogru mu?
7 senelik 300 çeksek 5150 ödemesi var. esımin maas komple gıder. bılmıyorum olurmu
yarın arkadasımı arayıp bıde ben konuscam bakalım
aslında heveslıyım de cok yuklu mebla yaa
bide ev uzak dıyorum aslında arabayla her yer uzak sonucta

Canım hayırlısı olsun.
İyi hesap kitap yapmak lazım.
4+1, bahçe ve havuz beni cezbetti açıkçası
Kredi ilk yıl için zorlayabiliyor, sonra ödemeye alışıyorsun. Maaş zamları vs.
Ama senin çocuk da var onun giderlerini de göz onunde bulundurmak gerekir. Arabanin da masrafları var.
Emsal evlerin değeri ne kadar ona da bakmak gerekir.
7 değil 10 yıl çeksen krediyi ama her ay 5.150 TL oduyormus gibi bütçe yapsan nasıl olur.
Acil bir gider ya da hesapta olmayan birşey çıkmazsa ara ödeme yapar erken kapatirsin borcu.

Şu ekonominin kötü gidişatında bilemedim o kadar yüklü borca bir de kredi çekilerek girilir mi?

esımde daha fazla faiz olacagına sıkarız dısımızı dıyor canım ama tabi gitgide artan masraflar olacak sonucta ben de 10 sene olmasından yanaydım aslında fkır edınmek ıcın de bakmıs olduk aynı zamanda ıns hayırlısı olur canım bnım
ev 350 olsa yarın bankadaydım ama ondan eminim yani
Şu ekonominin kötü gidişatında bilemedim o kadar yüklü borca bir de kredi çekilerek girilir mi?
evet mebla cok yuksek abla
bizim suan hangı evi alsak cekecegımız en az kredi 200 malesef
kredisiz alma ımkanımız zaten hiç yok
plan olarak bırımızın memur olması bı nebze rahatlatıyor bizi
Allah hakkımızda hayırlısı versın ınsAllah
çogu kısı de hazır altın uctu bozdurup alın dıyor bu ev ıcın degıl yani genel olarak bılemıyorum ya

kronikuykucu hiç temelden projeden bir inşaat hissesine girmeyi düşünmediniz mi
Genelde projeler ortalama 2 senede bitiyor
valla abla o kadar duydum ki yarım kalan yıllar süren işler o yuzden hıc yanasamıyorum çünkü zaten elimizde avucumuzda bi o para var. müdürümün evi tam 11-12senede verıldı esımın kuzenıne 1 sene ıcınde verılcek dedıler 3sene oldu bıtmedi hala.
ancak şöyle olur esımın patronu böyle bi iş yapsa hem bize indirim yapar hem Allahın ıznıyle guvenılır biri hali vakti yerınde.onun da suan oyle planı yok.
bu tarz da baska kısı yok cevremızde.

Bizim burası küçük bir ilçe olmasına rağmen çok yaygın
İl merkezinde de keza öyle o yüzden demiştim
Hakkında hayırlısı canım

Bizim burası küçük bir ilçe olmasına rağmen çok yaygın
İl merkezinde de keza öyle o yüzden demiştim
Hakkında hayırlısı canım
küçük ilce daha güvenilir oluyor zaten bence abla
keske kredisiz olsa çok ısterım ben de
bılıyorum ne nıyetle dedıgını ablacım

küçük ilce daha güvenilir oluyor zaten bence abla
keske kredisiz olsa çok ısterım ben de
bılıyorum ne nıyetle dedıgını ablacım
Esin memur degil. su virusun ekonomie full etkisini bence 2-3 ay sonra tam anliyacaciz.
Virus icin burdaki bilimadamlari dalgalar bekliyorlar asi bulununa kadar. Yani vakasayisinin bir iki kere daha yükselmesini tahmin ediyorlar burda.
Böyle bir durumda ekonomi cok daha fazla sarsilcak gibi görünüyor. Esinin is durumu ne kadar saglam böyle bir senaryoda? Senin maasin tüm masraflariniza yetecek mi?
Bunlari bence bi hesaba kat ve yinede kredi isine girecek olursaniz, ben olsam daha yüksek cekip kenara koyarim. Böyle durumlarda sizi bir kac ay idare eder bari.
Hakkinizda hayirlisi canim

T tatlu
bizde bugün etli bulgur pilavi vardi.

Yarinda manti ola bilir, yada yoghurtlu bulgur köfteleri.

Bugün pek birsey yapmadim. Rutin ev isleri. Uykusuzdum, gün bitmek bilmedi.
Annem kahvaltilik kavurma yapti.

Yarin temizlik, yemek yapilcak.

Birikim otomatikmen oluyor virus sayesinde. Harclık gerekmiyor ikimizede, eşim yemekleri evden götürüyor. Baskada kisisel hic birsey almadik virus basliyali.
Eskiden harcligimdan zula yapiyordun. Oda yok, zulam yerlerde sürünüyor

Hayırlısı olsun canım,insallah.

Uykucum canim bize hayirli olsun demek düşer bakmaya başlandığına göre
Araba çok büyük ihtiyaç değilse şu an, satilabilir eşine katılıyorum takılar da bozdurulur.
Şöyleki yine kendimi örnek vereceğim ama bende eşimle bu işleri ciddi düşündüğümüzde kredi borcumuz 7 yildan fazla olmasın dedik ama evdeki hesap bize uymadı çünkü 7 yillik olsaydi aylik ödenecek miktar bizim üst limiti aşıyordu.
Bu yüzden 10 yillik olsun aylik ödeme bize uygun olsun ödemesi bizi sıkmadıkça biriktirir yıldan düşürürüz dedik. Iyiki öyle yapmışız diyorum..
Bizim evde ana cadde üzerinde değil öyle olsa hem fazla gürültü hem daha fazla insan.
Ana cadde üzerine 4 sokak ötedeyiz tam ideal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…