tesekkur ederim canım yorumun için
biz de evlendık evleneli kredi ödüyoruz
keske hiç krediye bulasmasak ama kendi basının caresıne bakmak zorunda olunca böyle oluyor tabiki bahane degıl bu ama bıseyleri kendimiz basarmaya calısıyoruz tabi böyle bi durumda basarıdan sayılırsa..
esıme dün diyorum ogluma hayırlısıyla bi ev bırakmak ıstıyorum o bunları dusunmesın
o da dıyor biz ev alırsak kalır ona da biz ölünce alır yok ölmeden ıstıyorsa çalıssın alsın bizim canımız yok mu ev almak için kendımızı o kadar sıkacaz bıde oglana ev almak için mi ugrasalım yasamayalım biz o zman diyo

Canlı dersim vardı 09:45 10:45 arası

Bugün akşam için dünden kalan sebze çorbam var
Ne zamandır yapmak istiyordum dün ilk kez sebze çorbası yaptım

1 soğan
1kabak
1 patates
1 havuç
3 yk kırmızı mercimek
3 yk şehriye (arpacık da olur)
1 tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 kibrit kutusu kadar tereyağ
Yeterinde sıvıyağ

Tencereyi sıvı yağı koydum
Önce soğan sonrasında bütün sebzeleri rendeleyip suyunu ayarlayıp tuzu bulyonu tereyağını ekleyip düdüklü tencerede 15 20 dk
Pişirdim
Sonra da blendır ile pürüzsüz hale getirdim

Eşin bence haklı
Çocuğa verilecek en güzel değer eğitim
Balıktan ziyade balık tutmayı öğrendi mi kıymet de bilir bence
Sizin açınızdan ise hayat hep bunalımla geçer

Okusun ya da bireysel sermaye ile çalışsın
Bu kısmi aileye ait olmalı ama sonrası çocuğun kendine ait olmalı çalışsın hayatını planların birikimini yatırımını kendisi yapsın

Bizim birikimlerimiz zaten onların
Ama çalışmanın emeğin ve çalıştığının kıymetini yaşayarak öğrensin çocuklarımız

Sabah sabah çenem düştü, kusura bakmayın kızlar
Çok doğru söyledin, aileden zengin değilsen kendi sıkmadan bu zamanda birseylere sahip olmak çok zor.
Sağlık olsun, çalışır kazanır öderiz kafasindayim hep ben.
Evin hayirli olsun bu arada.

Gönul ister kredi olmadan herşeyi yoluna koyalım ama günümüz şartlarında maalesef çok zor.
Sosyal medyada bir caps var, evlendiler ve ömür boyu kredi ödediler.
Her gördüğümde aaaa biz diyorum, ama eminim çoğu kişi aynı durumda

benim için de tabiki eğitimi ahlaklı yetısmesi en önemli sey abla emegınin kıymetını bılmesini de ıstememem mumkun degıl.bizden pay biçsin kendine.
söylemek ıstedıgım o degıldi baba evinde hep kirada olmus biri olarak,evlenınce de ev almak ıcın ugrasan kredi hesabı yapan biri olarak bunları dusunmesını ıstemem acıkcası Rabbim nasıp eder etmez o ayrı tabi gönül isterki hiç birimizin cocugu dusunmesin.
yaptıgımız birikimlerle cocuklarımıza maddi olarak ilerde destek olmakla ev alabılsek keske aynı dusunce bence.ben hep arkasını kollayayım bıze guvensını kastetmedım yani.
bu arada bizim de babama kalan arsa vs var guya ama sadece adı var.bizi bi katkısı olur mu ilerde o bıle mechul. babama kalsa satılacakmıs bu sene(her sene bu sene)

Ben hayat yolculuğunda geriye dönüp baktığımda özellikle maddi olarak hep yalnız bir başıma birşeylerin üstesinden geldiğimi görüyorum
hepsi sadece Rabbimin yardımıyla mümkün oldu.
Rahmetli babam ve anneciğimin beni okutup meslek sahibi olmama vesile olmalarından sonra
Hep kendim çalıştım imkanlarım ölçüsünde gözümü mevcut imkanların dışına dikmeden o anki mevcut imkanlar dahilinde uğraşıp didinip
Bir sonraki etapta daha güçlenerek maddi anlamda yolumu çizip buldum
Ve bütün bunları yaşarken de sözüm ona eşim vardı evli ama bekar bir şekilde kendim kazandım kendim aldım sattım
Sadece sabır dua tevekkül hiç acele etmeden kimseye minnet etmeden ve de hayata dair kendi sınırlarımı da aşmadan
Hayat felsefemden ödün vermeden...

Bende aynı şekilde düşünüyorum
13 yıldır kredi borçla ugrasiyorum
Yaş oldu 35
Bi 10 yil daha mi ev ödeyeyim borç ödeyeyim.
Birde karşımda kıymet bilen insan olsa neyse.
Çocuklarıma eğitimini veririm gerisi onlara kalmış. Bana evimi babam mi aldi
Maaşı 2ye böldüm. Yarisi birikime kalan yarısının bir kısmını yardım için dağıtıp kalanını ihiyaclarim icin kullaniyorum.
Kendimi sıkmak ıstemiyorum ama har vurup harman savurmak da istemiyorum.
Evin ihtiyaçlarına karışmayacağım. Hem ise git hem ev işi hem çarşı pazar hem çocukların dersleri bide üstüne annesi ve kendisinin kahrı. Manevi tum yük bendeyse maddi yük senin olsun begenmiyorsan kapı orda diyecegim. Bundan S sonra boyle

Yine birbirimize benzedigimiz bir an daha.
Bende aynı şekilde. Iyiki mesleğim olmuş iyiki şükürler olsun. Bunlara muhtaç olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Yine birbirimize benzedigimiz bir an daha.
Bende aynı şekilde. Iyiki mesleğim olmuş iyiki şükürler olsun. Bunlara muhtaç olduğunu düşünmek bile istemiyorum.
Allah'ım korusun canımmmmm
Allah ne bunlara ne ana babaya ne de evlada kısacası hiçbir kuluna muhtaç etmesin
Bizlere sadece kendisi yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…