- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #55.521
tesekkur ederim canım yorumun içinGünaydın kızlar
kronikuykucu inşallah gönlünüzce olur kronikcim, bu devirde kendini zorlamadan bir şey sahibi olmak çok zor ne yazık ki..
Biz ilk evlendiğimiz zaman ev almanızı imkansız olduğunu düşünüyorduk saçma bir şekilde. O yüzden eşimin aracını yükseltmek istedik. Benim ısrarımla sıfır araç alıp benim maaşımın tamamına kredi çektik. 2 ay sonra eşim aniden işten çıktı şirket kapandıVe maalesef patron tazminatını çar çur etti. Hem hakkını vermedi hem toplu vermedi, çerez parası oldu. Neticede çook zorlandık. Ha 1 sene sonra elimizde güzel bir para kalmış oldu.
Araç kredisi bitti ama araç masrafları bizi bunalttı.Ee bu süreçte ev kiram da 1400 olacaktı. eşim en iyisi arabayı satıp ev alalım dedi. Planladığımızdan daha pahalı bir ev aldık ama 6 ayı ödendi bile.
Bu süreçte hep kendimizi zorlamak durumunda kaldık, çünkü zorlamadan bişey sahibi olunmuyor. Benim tavsiyem 1iniz maaşını tamamen bağlamayın ama yine de maksimuma yakın çekin.
Eşin bence haklıtesekkur ederim canım yorumun için
biz de evlendık evleneli kredi ödüyoruz
keske hiç krediye bulasmasak ama kendi basının caresıne bakmak zorunda olunca böyle oluyor tabiki bahane degıl bu ama bıseyleri kendimiz basarmaya calısıyoruz tabi böyle bi durumda basarıdan sayılırsa..
esıme dün diyorum ogluma hayırlısıyla bi ev bırakmak ıstıyorum o bunları dusunmesın
o da dıyor biz ev alırsak kalır ona da biz ölünce alır yok ölmeden ıstıyorsa çalıssın alsın bizim canımız yok muev almak için kendımızı o kadar sıkacaz bıde oglana ev almak için mi ugrasalım yasamayalım biz o zman diyo
Çok doğru söyledin, aileden zengin değilsen kendi sıkmadan bu zamanda birseylere sahip olmak çok zor.Sabah sabah çenem düştü, kusura bakmayın kızlar
Gönul ister kredi olmadan herşeyi yoluna koyalım ama günümüz şartlarında maalesef çok zor.tesekkur ederim canım yorumun için
biz de evlendık evleneli kredi ödüyoruz
keske hiç krediye bulasmasak ama kendi basının caresıne bakmak zorunda olunca böyle oluyor tabiki bahane degıl bu ama bıseyleri kendimiz basarmaya calısıyoruz tabi böyle bi durumda basarıdan sayılırsa..
esıme dün diyorum ogluma hayırlısıyla bi ev bırakmak ıstıyorum o bunları dusunmesın
o da dıyor biz ev alırsak kalır ona da biz ölünce alır yok ölmeden ıstıyorsa çalıssın alsın bizim canımız yok muev almak için kendımızı o kadar sıkacaz bıde oglana ev almak için mi ugrasalım yasamayalım biz o zman diyo
benim için de tabiki eğitimi ahlaklı yetısmesi en önemli sey abla emegınin kıymetını bılmesini de ıstememem mumkun degıl.bizden pay biçsin kendine.Eşin bence haklı
Çocuğa verilecek en güzel değer eğitim
Balıktan ziyade balık tutmayı öğrendi mi kıymet de bilir bence
Sizin açınızdan ise hayat hep bunalımla geçer
Okusun ya da bireysel sermaye ile çalışsın
Bu kısmi aileye ait olmalı ama sonrası çocuğun kendine ait olmalı çalışsın hayatını planların birikimini yatırımını kendisi yapsın
Bizim birikimlerimiz zaten onların
Ama çalışmanın emeğin ve çalıştığının kıymetini yaşayarak öğrensin çocuklarımız
6-7 yil önceydi herhalde 300 ye bir yarim altin almisdim istanbuldaGram altın 392 TL yazıyor nette
300 tl ye aldığın o yarım altın şu an 1270 tl yi geçti6-7 yil önceydi herhalde 300 ye bir yarim altin almisdim istanbulda
Ben hayat yolculuğunda geriye dönüp baktığımda özellikle maddi olarak hep yalnız bir başıma birşeylerin üstesinden geldiğimi görüyorumbenim için de tabiki eğitimi ahlaklı yetısmesi en önemli sey abla emegınin kıymetını bılmesini de ıstememem mumkun degıl.bizden pay biçsin kendine.
söylemek ıstedıgım o degıldi baba evinde hep kirada olmus biri olarak,evlenınce de ev almak ıcın ugrasan kredi hesabı yapan biri olarak bunları dusunmesını ıstemem acıkcası Rabbim nasıp eder etmez o ayrı tabi gönül isterki hiç birimizin cocugu dusunmesin.
yaptıgımız birikimlerle cocuklarımıza maddi olarak ilerde destek olmakla ev alabılsek keske aynı dusunce bence.ben hep arkasını kollayayım bıze guvensını kastetmedım yani.
bu arada bizim de babama kalan arsa vs var guya ama sadece adı var.bizi bi katkısı olur mu ilerde o bıle mechul. babama kalsa satılacakmıs bu sene(her sene bu sene)
Eşin bence haklı
Çocuğa verilecek en güzel değer eğitim
Balıktan ziyade balık tutmayı öğrendi mi kıymet de bilir bence
Sizin açınızdan ise hayat hep bunalımla geçer
Okusun ya da bireysel sermaye ile çalışsın
Bu kısmi aileye ait olmalı ama sonrası çocuğun kendine ait olmalı çalışsın hayatını planların birikimini yatırımını kendisi yapsın
Bizim birikimlerimiz zaten onların
Ama çalışmanın emeğin ve çalıştığının kıymetini yaşayarak öğrensin çocuklarımız
Bende aynı şekilde düşünüyorumGönul ister kredi olmadan herşeyi yoluna koyalım ama günümüz şartlarında maalesef çok zor.
Sosyal medyada bir caps var, evlendiler ve ömür boyu kredi ödediler.
Her gördüğümde aaaa biz diyorum, ama eminim çoğu kişi aynı durumda
Yine birbirimize benzedigimiz bir an daha.Ben hayat yolculuğunda geriye dönüp baktığımda özellikle maddi olarak hep yalnız bir başıma birşeylerin üstesinden geldiğimi görüyorum
hepsi sadece Rabbimin yardımıyla mümkün oldu.
Rahmetli babam ve anneciğimin beni okutup meslek sahibi olmama vesile olmalarından sonra
Hep kendim çalıştım imkanlarım ölçüsünde gözümü mevcut imkanların dışına dikmeden o anki mevcut imkanlar dahilinde uğraşıp didinip
Bir sonraki etapta daha güçlenerek maddi anlamda yolumu çizip buldum
Ve bütün bunları yaşarken de sözüm ona eşim vardı evli ama bekar bir şekilde kendim kazandım kendim aldım sattım
Sadece sabır dua tevekkül hiç acele etmeden kimseye minnet etmeden ve de hayata dair kendi sınırlarımı da aşmadan
Hayat felsefemden ödün vermeden...
Allah'ım korusun canımmmmmYine birbirimize benzedigimiz bir an daha.
Bende aynı şekilde. Iyiki mesleğim olmuş iyiki şükürler olsun. Bunlara muhtaç olduğunu düşünmek bile istemiyorum.
Amin ablacım aminAllah'ım korusun canımmmmm
Allah ne bunlara ne ana babaya ne de evlada kısacası hiçbir kuluna muhtaç etmesin
Bizlere sadece kendisi yardım etsin
Ben tam olarak anlamadım ne olmuş?Yaa kardeşimin bimde tanıdığı varmış rondo ve tava ayirtmistim tefalin
Kardeşim anneler günü hediyesi ariyoduk eşimle dedi diye para almadi çok mutlu oldum sagolsunlar
Ellerine sağlık ablacimAkşam menüsü
Sebze çorbası
Mantı
Yoğurt
Içecek
Kakaolu puding
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?