- 3 Mart 2015
- 16.101
- 34.142
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #55.821
Berlin degisik bir sehir. Tam bir Alman sehri degil bence. Güzel, ben farkliligini seviyorum. Istanbula benzetiyorum biraz. Ama esime kalsa tam bir Alman sehrini tercih eder. Biz yeni geldik, kafamiza esti geldik iki sene önce. Biraz rahatizdir kafamiza eseni yaparizMünihdeyim canim. Ben burda büyüdüm, esimde evliligimiz icin Belcikadan yanima tasindi.
Bizim hicbirseyimiz yok ve esim dil bilmiyor.
Su an o calisiyor ve ben ücretsiz izindeyim kizimdan dolayi. Ben dil bildigim icin benim gelirim onunkinden yüksek. Bu sebebden dolayida ben ise dönünce esim bir süre yarim gün calisacak ki, kizimizi günde 8-9 saat krese vermiyelim diye.
Anliyacagin sifirdan basliyoruz resmenzaten daha 4 yillik evliyiz yani umarim bizde gelecekde, özellikle kizim icin bir cok sey yapariz.
Senin ikizlerin vardi di mi, yanlis hatirlamiyorsam?
Berlinde en yakin arkadasim yasiyor. Cocukdan önce bir kac kez gitdim. Münihden cok farkli gercekten
dogru hatirlamisim öyleseBerlin degisik bir sehir. Tam bir Alman sehri degil bence. Güzel, ben farkliligini seviyorum. Istanbula benzetiyorum biraz. Ama esime kalsa tam bir Alman sehrini tercih eder. Biz yeni geldik, kafamiza esti geldik iki sene önce. Biraz rahatizdir kafamiza eseni yapariz
Ikizlerim var evet bu hafta üc yasinda olacaklar. Ben 12 yildir evliyim, cocuk hic düsünmedik biz cok uzun süre. Gezdik tozduk ev aldik, onu ödedik, iste mevkide yükseldik, tecrübe sahibi olduk, kisacasi keyfimize baktik. Simdi de cocuklara bakiyoruz
Ben niyet etsemde gerçekte benden alınanın faiz olduğunu biliyorsam kendimi kandırmamın bir anlamı yok diye düşünüyorum. İnançlarımızı kullanarak bizi bu şekilde aldatmalarına olanak vermekte doğru değil bence. Malesef sadece niyetimizle olmuyor bazı şeyler.Bunun ' benim kalbim temiz'den bir farkı yok bana göre.O malum bankalar bize diyorki biz alıp size karını koyup satıyoruz, peki koydukları kar payı oranını neye göre belirliyorlar?güncel faiz oranına göre.Yada parayı veriyoruz kar payı veriyoruz diyorlar, o bankalar ne iş yapıyorda bize sabit bir kar payı veriyor?ticarette karda vardır zararda.Ama ne hikmetse o bankalar yine bize güncel faiz oranlarında kar payı veriyor.Bize deselerki verdiğin parayı şu işe yatırıyorum, sermaye olarak kullanıyorum, kar payıda verebilirim, zarar edersede zarar oranında paranı keserim deseler anlarım.Sonuç itibariyle adı banka ve bağlı oldukları yer aynı, yaptıkları iş aynı, gelir sağladıkları şey aynı.Sadece bize kar payı dedikleri için ödediğimiz para yada aldığımız para faiz olmaktan çıkmıyor benim düşünceme göre.Faiz mevzusunu dini açıdan tartışmak bu platformda yasak, ama ben dinin asıl amacının toplumu düzenlemek olduğunu düşünüyorum.Yaptığımız ibadetler bize birşeyler öğretmek için.Aklımızı mantığımızı kullanmayacaksak,var olanı sorgulamayacaksak ne anlamı var?Arada çok önemli olan niyet farkı var
Biri ben faizli işlem yapıyorum diğeri ben taksitli satış yapıyorum diyor
Dünkü izlediğim programda verilen misallerden biri de şuydu
Adamın biri 300 bin tl lik evini kiraya veriyor ayda 1000 tl gelir elde ediyor ile
Adamın bankaya 300bin tl sini koyup ayda 1000 tl faiz alıp sözüm ona gelir elde etmesini
Bir degerlendiremezsiniz diyordu
Islam' da belli kurallar çerçevesinde ticaret helal iken faizcilik ise ayet ve de hadislerle kesin olarak yasaklanmıştır
Diyordu
Ne güzel yazmışsın o zaman şu hadisle amel etmek gerekir şüpheli olandan uzak duracaksınBen niyet etsemde gerçekte benden alınanın faiz olduğunu biliyorsam kendimi kandırmamın bir anlamı yok diye düşünüyorum. İnançlarımızı kullanarak bizi bu şekilde aldatmalarına olanak vermekte doğru değil bence. Malesef sadece niyetimizle olmuyor bazı şeyler.Bunun ' benim kalbim temiz'den bir farkı yok bana göre.O malum bankalar bize diyorki biz alıp size karını koyup satıyoruz, peki koydukları kar payı oranını neye göre belirliyorlar?güncel faiz oranına göre.Yada parayı veriyoruz kar payı veriyoruz diyorlar, o bankalar ne iş yapıyorda bize sabit bir kar payı veriyor?ticarette karda vardır zararda.Ama ne hikmetse o bankalar yine bize güncel faiz oranlarında kar payı veriyor.Bize deselerki verdiğin parayı şu işe yatırıyorum, sermaye olarak kullanıyorum, kar payıda verebilirim, zarar edersede zarar oranında paranı keserim deseler anlarım.Sonuç itibariyle adı banka ve bağlı oldukları yer aynı, yaptıkları iş aynı, gelir sağladıkları şey aynı.Sadece bize kar payı dedikleri için ödediğimiz para yada aldığımız para faiz olmaktan çıkmıyor benim düşünceme göre.Faiz mevzusunu dini açıdan tartışmak bu platformda yasak, ama ben dinin asıl amacının toplumu düzenlemek olduğunu düşünüyorum.Yaptığımız ibadetler bize birşeyler öğretmek için.Aklımızı mantığımızı kullanmayacaksak,var olanı sorgulamayacaksak ne anlamı var?
Ne güzel yazmışsın o zaman şu hadisle amel etmek gerekir şüpheli olandan uzak duracaksın
Bu bir kelime oyunundan başka birşey değil diyorsa kişi o zaman kar payı bilmem ne payı diyenden de uzak duracak
Kişi hayatına geçirdiği takvası nispetinde değer kazanır Allah'ın huzurunda
Ben de şahsen gidip paramı kar payı sistemi ile iş görüyorum diyen bir kuruma para yatırıp da gelir elde etmem
Şahsen aklım mantığım vicdanım kabul etmez
Hayat bir imtihan nefsinin isteklerini yerine getirip getirmemek de bu imtihanın kuralı
Kişi aklını iradesini nefsine yenik düşmek ya da düşmemek konusunda kullanıp kullanmamayı kendisi tercih edecek
Amin hayırlısıyla ins canimRabbim bir an önce gönlünüzdekini, hayırlısıyla versin canım ☺
Amin inşallah. Belki olmuyor bir sebebi vardır diyorumHakkında hayırlı neyse o olsun canım
Aynı bennnnGörürsün cnm neden olmasin.
Benim boy kisa,2 kilo alinca 10 almışım gibi görünüyor
Sağol canım.K kahvemsi mutluluk ömür boyu mutlu olsunlar sen de aileni gordum ne güzel oldu
iyiniyetli bereketli olsun cnm
Yeşil altin nasil oluyor peki 22 ayar degil mi
Genelde 18 ayar olan bir altınK kahvemsi mutluluk ömür boyu mutlu olsunlar sen de aileni gordum ne güzel oldu
iyiniyetli bereketli olsun cnm
Yeşil altin nasil oluyor peki 22 ayar degil mi
Güzel dilekleriniz için hepinize teşekkürler kızlar.Hayırlı olsun :) evlerine geçtilermi yoksa düğünümü bekleyecekler.Anlaştılarmı annenlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?