Rabbim bir ömür boyu mutlu etsin canım

masAllah canım peşi gür olsun güzel bırıktırmıssın gremsenın tanesi ne kadar suanda kuyumcuda
Sagol canim. Daha coklari sizlere de olsun.
5 i bir yerde alacağım uykucum netten baktım tam bilmiyorum 12560 görünüyor ama üstüne koyuyorlar biraz.

Ya kim ne yaparsa yapsın zaten ama insanları rahatsız etmeye ne hakları var.Tövbe tövbee.Daha öncede ev sahibi bunların yüzünde gittiğine göre demekki sorunlu yani.

O sistem nasıl oluyor canım?Hep ismini görüyorum aöa merak ettim.Birde tercih sebebiniz neydi?

Hayırlı olsun :) evlerine geçtilermi yoksa düğünümü bekleyecekler.Anlaştılarmı annenlerle

O sistem nasıl oluyor canım?Hep ismini görüyorum aöa merak ettim.Birde tercih sebebiniz neydi?
Tercih sebebimiz kredi olayından hoşlanmamamızdı. Ama pişman olduk mu evet.
Sistem gün mantığıyla gruba dahil olan kişilere sırayla kura ile araba parasını veriyor. Biz 3 yıllık vadeyle ödeyelim dedik ama en geç 12’nci ayda arabayı alacağımızın garantisi vardı 12 ay uzak gelmedi bize. Ama araba piyasası öyle coşmuş ki 12 ay sonra 50’ye alacağımız araç 80’e çıkmış abartısız

Peki toplamda ne kadae ödeyeceksiniz 50 binlik arabaya?

54 bin küsur ödicez o açıdan iyi. Bir faiz ya da kar payı yok, 4 bin tl çalışma/organizasyon bedeli var.
Anladım faiz yada kar payı adı altında faiz olmaması ilginç.Bu devirde kimse kimseye taksitle mal vermez çünkü.Değişik bir sistemmiş.Açıkcası ben güvenmiyorum bu tarz sistemlere.Ödeyebileceğim kadar kredi çekip malı direk almak daha güvenilir geliyor bana.Arabaların fiyatları çok arttı canım malesef.Bu arada alınacak araç sistemde oluyor dimi?Yoksa siz bulup onlaramı söylüyorsunuz

Herkesin tercihi farklı tabi, evi o şekilde aldık içimize sinen bir bankadan. (Kuveyt)

Arabayı biz buluyoruz onlar alacağımız kişiye ya da galeriye ödemeyi yapıyor.

Münihdeyim canim. Ben burda büyüdüm, esimde evliligimiz icin Belcikadan yanima tasindi.
Bizim hicbirseyimiz yok ve esim dil bilmiyor.
Su an o calisiyor ve ben ücretsiz izindeyim kizimdan dolayi. Ben dil bildigim icin benim gelirim onunkinden yüksek. Bu sebebden dolayida ben ise dönünce esim bir süre yarim gün calisacak ki, kizimizi günde 8-9 saat krese vermiyelim diye.
Anliyacagin sifirdan basliyoruz resmen zaten daha 4 yillik evliyiz yani umarim bizde gelecekde, özellikle kizim icin bir cok sey yapariz.
Senin ikizlerin vardi di mi, yanlis hatirlamiyorsam?
Berlinde en yakin arkadasim yasiyor. Cocukdan önce bir kac kez gitdim. Münihden cok farkli gercekten

Herkesin tercihi farklı tabi, evi o şekilde aldık içimize sinen bir bankadan. (Kuveyt)

Arabayı biz buluyoruz onlar alacağımız kişiye ya da galeriye ödemeyi yapıyor.
Mutlaka herkesin kendi tercihi. Bende bahsettiğiniz bankaların politikalarını incelemiştim zamanında, ama faizden farklı bir şey yapmadıklarını anladığımda en uygun oranı veren bankayı tercih ettim.Tercih edene saygım var, ama benim tercih etmem için diğer bankaların faiz oranından daha uygun şartlarda bir ödeme seçeneği sunmaları lazım.

Vademiz de iyi abla, 37 ay ama biz birevim, eminevim gibi sistemlerden şikayetçi değiliz 12 ayda müthiş artış gösteren araç fiyatlarından muzdaribiz.
Anladım canım
Senin niyetin hayırmış hakkında çok net ayet olan faiz konusuna bulaşmamakmış
Allah eminim bunu karşılıksız koymayacaktır
Hakkında en hayırlı şekilde sonuçlanmasını diliyorum

Trt de dün şu başa gelen musibetlerin nedeni insanların büyük günahları hafife almasıdır diyordu
O yaptı
Hangi devirdeyiz
Vb söz kalıplarıyla Allah'ın açıkça yasak kıldıkları karşısında insanların emir ve yasaklara uymak yerine güya kendilerini aklayan bahaneler mazeretler eşliğinde günahların normallestirilmeye çalışılması çok tehlikeli diye epey güzel açıklamalarda bulunuyordu
Açıkca sıraladı faiz zina içki eşcinsellik bunlar normal gibi büyük günahları insanlar adeta inkar boyutunda normalmiş gibi piyasaya sürmeleri Allah'ın gazabını üzerimize çeker ve nihayet çekti de dedi

Arada çok önemli olan niyet farkı var
Biri ben faizli işlem yapıyorum diğeri ben taksitli satış yapıyorum diyor
Dünkü izlediğim programda verilen misallerden biri de şuydu

Adamın biri 300 bin tl lik evini kiraya veriyor ayda 1000 tl gelir elde ediyor ile

Adamın bankaya 300bin tl sini koyup ayda 1000 tl faiz alıp sözüm ona gelir elde etmesini

Bir degerlendiremezsiniz diyordu
Islam' da belli kurallar çerçevesinde ticaret helal iken faizcilik ise ayet ve de hadislerle kesin olarak yasaklanmıştır
Diyordu

Iyi geceler kizlar,

BettyRuble
saglikla al kucagina yavrunu insallah

K kahvemsi mutluluk
kardesinle gelininiz bir ömür mutlu olurlar insallah

K kizlar
yok arkadas ben bu isi beceremiyorum. 100g almisim, verecegime sahi adetim yaklasiyor, ödem ola bilir diye kendi mi kandirmaya calisiyorum.

Esim bu ay full calisacakmis, ona sevindim. Normal maas alcak böylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…