Yaaaa canım çok romantikkkk❤❤❤❤

Herkesin bayramı mübarek olsun bayanlar
Çocuklardan fırsat bulup yazmayı geçtim okuyamadım bile bütün gün ramazan boyu karantinada olunca uyku saatlerimiz çok şaşmıştı onu düzenlemeye çalışıyorum inşallah başarırızAltın alım satımlarında vergi iyi olmamış bizde bankadan alım yapıyorduk şuan çok ekleme yapamıyoruz aylık 2000 liradan girdiğim günüm vardı 5 kişi temmuzda sıra bende o para geldiğinde evi çoktan almış olursak çocukların odaları için kullanmayı düşünüyorm henüz odaları yokKurban zamanı sıkışık olacağız tahminen ama sayenizde daha önceden elime geçen paraları o an gerekmiyorsa 5 10 demeden attığım bir kumbaram vardı kurban zamanı açarım inşallah yeterli olur sayamıyorm kapalı kumbara olduğu içinBankada 100 bin civarı altın gram olarak ne kadar ediyor bilmiyorm bunu krediyle çekmiştik araç alım satımı yapıyorduk şuan ev için bekletiyoruz2,5 yıl kadar ödeme var aylık 3000 lira ve 80 bin değerinde bir arabamız bu şartlarda sormak istedğim bir kaç soru var sizlere uzun oldu kusura bakmayın istedğimiz evler 400 450 bin arası günümüz şartlarında mevcut kredimizi kapatmak,arabayı satmak peşinata eklemek,krediyi kısa vade veya uzun vade çekmek hangisi daha mantıklıdır

Bankadaki 100bin TL olan altın için 2,5 yıl 3bin TL ödeyeceksiniz.
Araba satarsan 80bin TL.

Aylık gelir ne kadar.
Aylık ne kadar ödeme gücünüz var.
Tüm giderler+kredi ödemesi hesapladiginda yine de para kalıyor mu
Sen de calisiyor musun

oo super kahvemsim Allahım muhabbetınızı artırsın

Ben detaylı her alternatif için hesap yapar, rakamlar üzerinden düşünürdüm, meslek hastalığı malum
ben de ne yapsam dıye dusunuyorum kahvemsim
bırıkımle esıme telefonu alıcaktık telefon 3taksit olunca 2 taksit bedeli elimde kaldı
esımın maası da erken yatmıs bayram dolayısıyla.
napsam bırlestırıp altın alsammı bılemedm

Mutluluğunuz daim olsun canım

Tabiki ytd
Normal şartlarda altın şu an düşük alınabilir ama ev olayı gündemde o zaman da bozdurman gerekecekse kisa vade olacağı için ve yeni vergiler vs. fiyata nasıl etki eder bilemiyoruz.
Ev alırken ihtiyaç olacaksa ben ev işi netlesene kadar nakit tutardım.

K kahvemsi mutluluk 12000 gelir ikimizde çalışıyoruz en büyük giderimiz ev harici çocukların kreşi olacak sanırım ikisine 3000 clvarı gider tahminim daha önce çok borç ödediğimiz için idare etmeye alışığız ama bunaldık biraz fazlada kısmak istemiyorum sizden öğrendiğim gibi uzun vade çekip ara ödeme yapma seçeneğide var aklımda bi yandan ama çocuklar ufakken 4 5 yıl daha iyice sıkayım kendimi bitsin bir an öncede dşyorum bazenkarasızlık kötü ya sizi okudukça yaşanmışlıklarınızdan ve hayatlarınızdan örnek çıkarıyorm kendime etraftada güvendiğim insanlara danışıyorum ama önümü göremeyince şunu yapıcam bunu yapıcam diyemiyorumbirde ikizler burcuyuz karı koca karar vermek zaten zor bizim içintavsiyelerinize talibim

'Hayat tüm yanlışlıkları yapmak için çok, kisa. Başkalarının yanlışlarından da ders çıkar' çok severim ve yaşayarak tecrübe ettim
Benim kendi yaptığım ama sana yapma diyeceğim ilk şey ev alırken mutlaka kenarında birşeyler kalsın. Hastalık olur, acil ihtiyaç olur elinin altında seni güvende hissettirecek bir meblağ dursun ve onu unut.
Eğer ikiniz de özel sektör çalışanı iseniz birinizin maaşı ile hem geçinip hem borç ödeyecek sekilde hesap yapın. Yarın bir gün ne olacağımız belli değil, bu salgın büyük örnek.
Biz kredi çekerken bunu da yapmadik. İkimizin gelirine göre hesapladım, eşimin sağlık sorunu olunca ödemeler ilk zamanlar epey zorladı.
Elime gectikce biriktirip geçen yıl ara ödeme yapip ödeme rakamını dusurdum.
Uzun vade çekip birikim yapıp ara ödeme yapmak bana çok mantıklı geliyor.
Dediğim gibi hayatın ne getireceği belli değil, bir yandan borç öderken yapmak istediklerimizi de yaşamalıyız.
10 yıl çekersin ama çocuklar buyumeden 5 yılda bitirirsin ya da kredi rakamı hep aynı kalacağı için bir yerden sonra odedigin rakamı önemsemez, birikimin ile farklı şeyler yaparsın.

benimkini enisteye göndersem bi egitimden gecirse diyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…