- 3 Mart 2015
- 16.101
- 34.142
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #60.461
Canini sikacak bir durum degil cokdillilik iyi birseydir kötü degilcünkü hicbirimizin türkcesi düzgün degil, birbirimizden hatalari kapiyoruz. Tragik isigina misal herkes lamba diyor burda, selpak degilde tempo diyoruz, poset yerinede torbacok var öyle misallar. Ben alman okulunda okudugum icin resmen türkceyi unutmusdum. Bir kac cümle zor kuruyordum. Ünüverste döneminde dönercide calismaya baslayinca ordaki dükkan sahibinden ögrendim yine. Cok sabirliydi yenge
Yani bukadar yaza bildigime bile sükür
Iyi yapmışsın belki bir nebze yüzleri kızarmıştırYıllarca aynı binadayken kapınızı calmamişim fesatliginizdan, şimdi oturmaya mı geleceğim dedim en sonunda
Ne güzel mutluluğunuz daim olsun inşallah yağlarında çekemeyenler kavrulsunlar inşallahBiz birlikte çok foto cekiniriz.
Evde bir kosemiz arada bastırıp oraya koyarız.
Diyelim ki bir yere gittim sosyal medyada dönmeden asla paylaşmam.
Allah akıl fikir versin böyle insnalara.Nedirdir amaç nedir bilmem bir yuvanin bozulmasini sallantisini beklemek, ne kadar günah insanlarda arlanma da yok.
He ben çocuklarla annemde kalsam ona ne değil mi? Sirf beni görmemiş ya 2aydir, soruyor.
Eşimle aram bozuk olsa meselâ, üstüne mutlu olacak insanlar var ne kötü.
Nerede yapicilik ne zaman bu kadar fesat olmuş bazilari.
Çay, kısır yanına iyi gider diye düşünüyorlarGerçekten niye öyle bir beklentiye giriyorlar yani ellerine ne geçecek
AminNe güzel mutluluğunuz daim olsun inşallah yağlarında çekemeyenler kavrulsunlar inşallah
Amin
Rabbim herkesin evine yuvasına huzur, mutluluk, dirlik, birlik versin.
Kendi iç dünyasında mutsuz olan insanlardan uzak tutsun
[/QUOTE
Amin inşallah canım
Amin inşallah canimAmin
Rabbim herkesin evine yuvasına huzur, mutluluk, dirlik, birlik versin.
Kendi iç dünyasında mutsuz olan insanlardan uzak tutsun
Bizim evde aynı düzenAksama kiymali bezelye, az makarna, ayran ve salata var...
Makarnayi yillarca yemesem aramam.
Pilavi da sadece kuru fasulye ve nohut yaninda severim.
Esim sagolsun ikisini de seviyor.
Daha dogrusu adam yemeyi cok seviyor...
aynen oyle canım olanda bir hayır olmayanda bin hayır varmıs hayırlısı Allahtankronikuykucu ben ev alırken evimin birkaç bina yakininda bir ev beğenmiştim. Bembeyaz sütunlu pimapenleri siyah falan gel diye çağırıyordu
Ve fiyatı benim eve göre çok uygundu. Fiyatı ilandan gormuştuk dişini da görünce dedim ben direkt alırım bunu. Fotolar da falan içi de iyiydi çünkü, sıfır.
Neyse annnem mutfak cmai karşı bina ile çok yakın bence alma dedi, muteahhit buna sinirlendi ve ilgi çok diye o fiyat alt kata falan diye yan çizdi. Olmadı sonuçta.
İlk tasindigimizda gelip geçip hep bakardım ve aklım kalmıştı açıkçası.
Binada önce çatı akti, WC gider patladı bütün evleriçinde kaldı, bir dairede oturan sabıkalı biri çıktı bina birbirine girdi.
Yani demem o ki birşey olmuyorsa gerçekten sebebi var. Daha güzeli seni bekliyordur ben eminim.
Teşekkür ederim, türkçedeki ünsüz benzeşmesi olayı sanırım diğer dilde tam tersi işliyorGerci Asmine sormussun ama ben diller üzerine calisiyorum da cevaplayayim dedimiki dil arasindaki etkiden dolayi. Crosslinguistic influence diyoruz.
Hadi hayırlısı.aynen oyle canım olanda bir hayır olmayanda bin hayır varmıs hayırlısı Allahtan
ay kahvemsi bide dun noldu satan aracıyla konusuyoduk onlar gelmeden vergi meselesini
arkadasım mali musavır ona danıstım vergi cıkmıyo bu durumda falan dıyorum. adam da ben de sordum cıkar dedıler siz kıme sordunuz dedi
diyecektım kahvemsi mutluluk
lafi degıstırdım o ara sonra baska konusu varmıs cocugun arayalım ona da soralım falan dediesım de bana bakıyo, dedım nerden sorayım topikten arkadasım
adam da ben de sordum cıkar dedıler siz kıme sordunuz dedi
diyecektım kahvemsi mutluluk
ben esime diyorum kafami bizma aksam kizlara seni sikayet edip dedikodunu yaparimHadi hayırlısı.
Benim arkadaşım ücretsiz cevap vermiyor deseydin
Bazen buradan öğrendiğim duyduğum birşeyi anlatırken kulüpten arkadaşım diyorum, eşim burasi olduğunu biliyor tabi.
Diğerleri mali müşavir odasından arkadaslarin mi diyor
Evet diye gecistiriyorum
esım dun aksam dıyoki arkadaslarınla konustunmu yazdın mı ne dedılerHadi hayırlısı.
Benim arkadaşım ücretsiz cevap vermiyor deseydin
Bazen buradan öğrendiğim duyduğum birşeyi anlatırken kulüpten arkadaşım diyorum, eşim burasi olduğunu biliyor tabi.
Diğerleri mali müşavir odasından arkadaslarin mi diyor
Evet diye gecistiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?