Hanimlar dayim kizi aradi, hiiiic bilgim olmayan bir konuda fikir sordu. Ben de size sorayim, ona aktaririm...

Esi vefat etti, ondan da maas aliyor kendi de emekli. Yatirimlik bir daire aldi ve 7 yillik kredi cekmis. 33 veya 34 taksit odemis.
Kocasi taraftan bir miras paylasimi olmus, dayi kizina tam da kredisini kapatacak kadar pay dusmus. Bana krediyi mi kapatayim, yoksa altin alip kenari mi koyayim, hangisi kârli diye soruyor..
Ben olsam kredimi kaparim ama maddi kâr veya zarara bakmam dedim. O israrla bu konuda...
Siz ne diyorsunuz?

Ben de olsam krediden kurtulur
Sonra da daireyi kiraya verir
İki maaşın biriyle geçinip maaşın biri ve kiraya verilen dairenin geliriyle yok gibi davranır her ay altın alırdım

Ben de olsam krediden kurtulur
Sonra da daireyi kiraya verir
İki maaşın biriyle geçinip maaşın biri ve kiraya verilen dairenin geliriyle yok gibi davranır her ay altın alırdım
Dairede kizi kira vermeden oturuyor. O altin cok yukselirse falan diye dusunuyor sanirim.

Aylık gelirim tüm giderlerimle beni zorlamiyorsa kredimi aydan aya ödemeye devam ederim abla. Sonuçta bu miras beklenen birşey değilmiş anladigim kadarıyla ,neden hemem elden çıkarsın.
Toplu parayi da altina ceviririm.

Krediyi hangi oranla çekmiş, ödemede sıkıntı yaşıyor mu, şu an kapatırsa ne kadar kari olur net rakamları alır ona göre düşünürüm.
Ama neredeyse 3 yıl ödemiş, kredi kapatmak ilk zamanlar avantajli, geçim derdi de yoksa ben altin yapar kenara atar, biraz da kendime harcayacak bir meblag bırakırdım.
Yarına çıkacağımızın garantisi yok malum.

Kizlar 22.000 kadar bir faizden kurtulacakmis. Krediyi %1,03 oraninda cekmis. Verdigi bilgilerle Hesapkurdu diye bir siteden baktim ben. 82000 kadar da kapama tutari.
Kapama tutarini düşünce
Ortalama 14bin karı olacak.
Geçen yıl bu zamanlar gram altın 250 TL civarıydı, şu an 380 TL civarı.
Ben karını borcu kapatmaya değer bulmadım abla, altın alır borcu ödemeye devam ederdim. Tabiki ytd de diyeyim

Artik kendi bilecek...
Ben bankalari hic sevmedigim icin kâra zarara bakmaz dogrudan kapardim. Azicik asim, kaygisiz basim derdim.

Dairede kizi kira vermeden oturuyor. O altin cok yukselirse falan diye dusunuyor sanirim.
Abla kendisi bilir
Ben borçtan korkarım hem yetiştirilme tarzımdan hem de karakterim gereği
Ben borcunu kapatıp borçsuz önüne bakanlardanım
Az olsun bereketli olsun

Varyemez bizde de var borctan korkma. Oglum otursun diye temelden bir eve girdim. Bankayla isim olmadigi halde aylik odedigim para beni darliyor. Sirf kafa rahatligi icin yazin sonunda tamamen kapatacagim. Ki ara ara bir kac aylik senet de oduyorum. Benim icin huzur borcsuz olmak...
Sabit bir gelir varsa, insan ayagini yorganina gore uzatir ve gecinir derim.
O yuzden sorulan soru benim kalemim degil. Oldugu gibi yollarim dayi kizina, ici nasil rahat edecekse oyle yapsin...
K kahvemsi mutluluk , karamelli_turta tesekkurler kizlar. Guzel kopya verdiniz...

Abla siz nasıl bir ödeme planı izleyerek aldınız evi
anlatıver de bir tecrübe olsun

Kızlar tayin belli oldu.Malatya Balıkesir bekliyordum tercih dışı vermişler.Ankara oldu hakkımızda hayırlısı buymuş hep öyle dua ettim hayırlısı neresi ise orası olsun diye.
hayırlı olsun cnm
baska ne yapmis?
sormadım yememiştir zaar
Ben olsam krediyi kapatırım. Belli bi yasa gelmiş anladigim kadariyla. Kızınıda eve oturtmuş daha ne olsun. Borcumu kapatır. Maaşımla geçinir artirdigimi kenara koyardim ben olsam

Bugün minnoş bi misafirim var
Kardeşim ev aldı temizlik yapıyorlar 2 yaşındaki oğlunu bana bıraktı. Benimkilerde çok seviyorlar nasıl oynastilarsa yavrum yorgunluktan kucağımda uyuyakaldi Nasıl bal.
Tam aşağı indirdim. Yağmur basladi. Çorba falan yaptım uyansinda karnını doyurayım. Kahvaltıya pisi yapmıştım. Immm diye diye yedi kuzum

Evi dün temizlediğim için rahatım
Çamaşırları katladım yerleştirdim

akşam için birkaç seçenek var yemek olarak

Benim çocuklar babalarıyla pikniğe gideceklermiş yağmur yağmazsa
Giderlerse menüm tost ayran ya da
Dünden makarna var yumurtalı makarna yoğurt içecek olabilir

Gitmezlerse babaları bugün balık alıp getirmiş

Balık salata içecek

Herkes borçtan cekinir abla ama bu devirde de borçsuz birşey olmuyor senin tecrübelerin var biliyorsun zaten
Evi ilk aldığımız aylar uykularımiz kaçıyordu eşimle. 10 yıl rakam yüksek nasıl olur nasıl biter diye ki iş nedeniyle öncesinde daha büyük borçlar da ödedik biz ona rağmen bir tedirginlik oldu.
Geçen yıl ara ödeme yapip rakamı düşürdük.
Bu salgın dönemi de yine iş olmazsa nasıl olacak diye düşündük. Az çok demeden yaptığımız birikimler ile belirli bir süre rutin hayatımıza devam edebileceğimizi görünce rahatladık.
Sen yazmistin hatta herkes herşeyin kıymetini daha iyi anlayacak diye, her gün aklıma getiriyorum o mesajını
Bazı kesimler neden bazı insanlarin tuzu kuru olmadığını, çalışarak birşeyler sahibi olacaklarsa bunun da borç, kredi gibi olabileceğini, ısrarla anlamıyor hic aklım almıyor.
Senin para, birikim, ile ilgili yorum ve değerlendirmelerini çok içten ve samimi buluyorum.

Varyemez babamdan miras vardi. Ben hep bildiginiz gibi biriktirdim. Saglam bir muteahit bulduk, pesinat verdik. Kalanini da senet yaptik, oduyorum iste...

Ilk evimizi de biriktirerek almistik...

Kredi sistemi de yakin zamanda cokecek.
Paran varsa alirsin, yoksa kiraysa kira der oturursun donemi gelecek. Torunlarimiza bir zamanlar sanal refah donemi yasamistik, herseyimiz vardi. Ama aslinda hicbirseyimiz yoktu diyecegiz... Onlar da nasil ya diye sasacaklar. Gerisi siyasete girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…