- 1 Kasım 2019
- 6.167
- 22.493
- 348
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #61.541
Ben de olsam krediden kurtulurHanimlar dayim kizi aradi, hiiiic bilgim olmayan bir konuda fikir sordu. Ben de size sorayim, ona aktaririm...
Esi vefat etti, ondan da maas aliyor kendi de emekli. Yatirimlik bir daire aldi ve 7 yillik kredi cekmis. 33 veya 34 taksit odemis.
Kocasi taraftan bir miras paylasimi olmus, dayi kizina tam da kredisini kapatacak kadar pay dusmus. Bana krediyi mi kapatayim, yoksa altin alip kenari mi koyayim, hangisi kârli?
Ben olsam kredimi kaparim ama maddi kâr veya zarara bakmam dedim. O israrla bunu soruyor.
Siz ne diyorsunuz?
Dairede kizi kira vermeden oturuyor. O altin cok yukselirse falan diye dusunuyor sanirim.Ben de olsam krediden kurtulur
Sonra da daireyi kiraya verir
İki maaşın biriyle geçinip maaşın biri ve kiraya verilen dairenin geliriyle yok gibi davranır her ay altın alırdım
Aylık gelirim tüm giderlerimle beni zorlamiyorsa kredimi aydan aya ödemeye devam ederim abla. Sonuçta bu miras beklenen birşey değilmiş anladigim kadarıyla ,neden hemem elden çıkarsın.Hanimlar dayim kizi aradi, hiiiic bilgim olmayan bir konuda fikir sordu. Ben de size sorayim, ona aktaririm...
Esi vefat etti, ondan da maas aliyor kendi de emekli. Yatirimlik bir daire aldi ve 7 yillik kredi cekmis. 33 veya 34 taksit odemis.
Kocasi taraftan bir miras paylasimi olmus, dayi kizina tam da kredisini kapatacak kadar pay dusmus. Bana krediyi mi kapatayim, yoksa altin alip kenari mi koyayim, hangisi kârli diye soruyor..
Ben olsam kredimi kaparim ama maddi kâr veya zarara bakmam dedim. O israrla bu konuda...
Siz ne diyorsunuz?
Krediyi hangi oranla çekmiş, ödemede sıkıntı yaşıyor mu, şu an kapatırsa ne kadar kari olur net rakamları alır ona göre düşünürüm.Hanimlar dayim kizi aradi, hiiiic bilgim olmayan bir konuda fikir sordu. Ben de size sorayim, ona aktaririm...
Kocasi taraftan bir miras paylasimi olmus, dayi kizina tam da kredisini kapatacak kadar pay dusmus. Bana krediyi mi kapatayim, yoksa altin alip kenari mi koyayim, hangisi kârli diye soruyor..
Ben olsam kredimi kaparim ama maddi kâr veya zarara bakmam dedim. O israrla bu konuda...
Siz ne diyorsunuz?
Kapama tutarini düşünceKizlar 22.000 kadar bir faizden kurtulacakmis. Krediyi %1,03 oraninda cekmis. Verdigi bilgilerle Hesapkurdu diye bir siteden baktim ben. 82000 kadar da kapama tutari.
Artik kendi bilecek...Kapama tutarini düşünce
Ortalama 14bin karı olacak.
Geçen yıl bu zamanlar gram altın 250 TL civarıydı, şu an 380 TL civarı.
Ben karını borcu kapatmaya değer bulmadım abla, altın alır borcu ödemeye devam ederdim. Tabiki ytd de diyeyim
Abla kendisi bilirDairede kizi kira vermeden oturuyor. O altin cok yukselirse falan diye dusunuyor sanirim.
Abla siz nasıl bir ödeme planı izleyerek aldınız eviVaryemez bizde de var borctan korkma. Oglum otursun diye temelden bir eve girdim. Bankayla isim olmadigi halde aylik odedigim para beni darliyor. Sirf kafa rahatligi icin yazin sonunda tamamen kapatacagim. Ki ara ara bir kac aylik senet de oduyorum. Benim icin huzur borcsuz olmak...
Sabit bir gelir varsa, insan ayagini yorganina gore uzatir ve gecinir derim.
O yuzden sorulan soru benim kalemim degil. Oldugu gibi yollarim dayi kizina, ici nasil rahat edecekse oyle yapsin...
K kahvemsi mutluluk ,karamelli_turta tesekkurler kizlar. Guzel kopya verdiniz...
hayırlı olsun cnmKızlar tayin belli oldu.Malatya Balıkesir bekliyordum tercih dışı vermişler.Ankara oldu hakkımızda hayırlısı buymuş hep öyle dua ettim hayırlısı neresi ise orası olsun diye.
sormadım yememiştir zaarbaska ne yapmis?
Ben olsam krediyi kapatırım. Belli bi yasa gelmiş anladigim kadariyla. Kızınıda eve oturtmuş daha ne olsun. Borcumu kapatır. Maaşımla geçinir artirdigimi kenara koyardim ben olsamHanimlar dayim kizi aradi, hiiiic bilgim olmayan bir konuda fikir sordu. Ben de size sorayim, ona aktaririm...
Siz ne diyorsunuz?
Herkes borçtan cekinir abla ama bu devirde de borçsuz birşey olmuyorVaryemez bizde de var borctan korkma. Oglum otursun diye temelden bir eve girdim. Bankayla isim olmadigi halde aylik odedigim para beni darliyor. Sirf kafa rahatligi icin yazin sonunda tamamen kapatacagim. Ki ara ara bir kac aylik senet de oduyorum. Benim icin huzur borcsuz olmak...
Sabit bir gelir varsa, insan ayagini yorganina gore uzatir ve gecinir derim.
O yuzden sorulan soru benim kalemim degil. Oldugu gibi yollarim dayi kizina, ici nasil rahat edecekse oyle yapsin...
K kahvemsi mutluluk ,karamelli_turta tesekkurler kizlar. Guzel kopya verdiniz...
Ev mi aliyorsun yoksaAbla siz nasıl bir ödeme planı izleyerek aldınız evi
anlatıver de bir tecrübe olsun
Kız belli mi olurEv mi aliyorsun yoksa
Hayırlısı olsunKız belli mi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?