- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #61.561
Dusunsene yıllarca kendı maaşımı biriktirdiğimiHerkes borçtan cekinir abla ama bu devirde de borçsuz birşey olmuyorsenin tecrübelerin var biliyorsun zaten
Evi ilk aldığımız aylar uykularımiz kaçıyordu eşimle. 10 yıl rakam yüksek nasıl olur nasıl biter diye ki iş nedeniyle öncesinde daha büyük borçlar da ödedik biz ona rağmen bir tedirginlik oldu.
Geçen yıl ara ödeme yapip rakamı düşürdük.
Bu salgın dönemi de yine iş olmazsa nasıl olacak diye düşündük. Az çok demeden yaptığımız birikimler ile belirli bir süre rutin hayatımıza devam edebileceğimizi görünce rahatladık.
Sen yazmistin hatta herkes herşeyin kıymetini daha iyi anlayacak diye, her gün aklıma getiriyorum o mesajını
Bazı kesimler neden bazı insanlarin tuzu kuru olmadığını, çalışarak birşeyler sahibi olacaklarsa bunun da borç, kredi gibi olabileceğini, ısrarla anlamıyor hic aklım almıyor.
Senin para, birikim, ile ilgili yorum ve değerlendirmelerini çok içten ve samimi buluyorum.
Çok şükür halimize diyeyim de önce.Dusunsene yıllarca kendı maaşımı biriktirdiğimi
3 tane borçsuz ev alırdık.
Biz naptık;
Evlilik müşterek dedik,
Iyi günde kötü günde dedik.
Zengin dedemiz de yok, olsa da herkes kendi yağında kavrulsun.
Amin canım hayırlısı neyse o olsunHayırlısı olsun
Faizler çok düşük şu an
imkanı olan herkse gönlüne göre evine kavuşur dilerim.
Hayırlı olsun ablaVaryemez babamdan miras vardi. Ben hep bildiginiz gibi biriktirdim. Saglam bir muteahit bulduk, pesinat verdik. Kalanini da senet yaptik, oduyorum iste...
Ilk evimizi de biriktirerek almistik...
Kredi sistemi de yakin zamanda cokecek.
Paran varsa alirsin, yoksa kiraysa kira der oturursun donemi gelecek. Torunlarimiza bir zamanlar sanal refah donemi yasamistik, herseyimiz vardi. Ama aslinda hicbirseyimiz yoktu diyecegiz... Onlar da nasil ya diye sasacaklar. Gerisi siyasete girer.
Sen hangi şehirdesin huysuz, yakinsak iki tabak da bana ikram etYattığım yerden kalkabilirsem bir yemek yapacağım inşallahPazartesi mesai tam gaz başlıyor artık, hafta sonunu da tembelce geçireceğim o yüzden
karamelli_turta bende maaşımı her ay altına yatırsam bu yaşımda villa sahibi olurdum ama nerdeee Çok şükür bugünümüze.
Anneden babadan destek olmayınca çoook zor bir şey sahibi olmak borçsuz harçsız. Şimdi bizimkiler ev alamadı napalım yani ayda 2000 lira kira mı verelim? Bu da bana pek mantıklı gelmiyor. O yüzden borç yiğidin kamçısı diye ödüyoruz Rabbim izin verdikçe...
Ah ahhh evliliğin müşterek olduğunu bana gelince hatirliyor nedense başımdakiDusunsene yıllarca kendı maaşımı biriktirdiğimi
3 tane borçsuz ev alırdık.
Biz naptık;
Evlilik müşterek dedik,
Iyi günde kötü günde dedik.
Zengin dedemiz de yok, olsa da herkes kendi yağında kavrulsun.
Gel mercimek çorbam ve dolmam var aksama katayım götürSen hangi şehirdesin huysuz, yakinsak iki tabak da bana ikram etbizim de yemek yok hala.
Ada mutfakli, havuzlu villa alırdım ben valla
Kiraya verilen paraya o kadar üzülüyorum ki, her aybasi evsahibine al ben yemedim sen ye diyorsun gibi hissettiriyordu. Benimki parayı verince sayardi bir de o kadar sinir olurdum ki, gerçi sayesinde evvsahibi olduk. Tamam evinde oturuyorduk ama zor geliyordu. Otel gibi kullanıyorduk evi.
Sen uzaksın, menü o kadar yol gelmek için cezbetmedi beni.Gel mercimek çorbam ve dolmam var aksama katayım götür
Ne yaparsam gelirsin portakallı ördek miSen uzaksın, menü o kadar yol gelmek için cezbetmedi beni.
Teşekkürler
Budala okudumBiz oglimla Sabah kalkar kakmaz bahçeye gittik.. Benim cennetimeOrdayken arkadaş kahvaltıya gelin diye, nizde ıspanak, pipirim, kabak, nane ve yeşil soğan toplayıp kahvaltıya gittik.. Bugün kendime kitap günü yapacaktım yemekten sonra artık..
Kitaplardan da bahsetmişsiniz , ben su an Dostoyevski’nin Budala okuyorum ama istikrarsız okuduğum için sıkıldim artık bitirmek istiyorum.. Amin Maalofu’un kıtapları çok ilgimi cekıyor, biter bitmez başlarım bitayesine ama hangisi olur bilmiyorum henüz
Aynı benzer diyalogları yaşadım seni çok iyi anlıyorum canım yaBenimkiler sebze sevmez
Kabak ıspanak pırasa yıllardır pişirmem
Evdekiyle gerektiği yerde soru sorarsa yada biseyler gelecekse iletişim kuruyorum. Onun dışında yüzüne bile bakmıyorum. Anlamazlıktan geliyor gayet normal sürdürüyor hayatını.
Geçen bilerek kabak yaptım. Gicikligina
Çok güzel olmus ben böyle kabak yemedim dedi
Oyu ozaman hafta bir yersiniz dedim suratı gormeliydiniz
Sen hangi şehirdesin huysuz, yakinsak iki tabak da bana ikram etbizim de yemek yok hala.
Ada mutfakli, havuzlu villa alırdım ben valla
Kiraya verilen paraya o kadar üzülüyorum ki, her aybasi evsahibine al ben yemedim sen ye diyorsun gibi hissettiriyordu. Benimki parayı verince sayardi bir de o kadar sinir olurdum ki, gerçi sayesinde evvsahibi olduk. Tamam evinde oturuyorduk ama zor geliyordu. Otel gibi kullanıyorduk evi.
Olabilir ama tam menü sunman lazım.Ne yaparsam gelirsin portakallı ördek mi
Sen de az değilsinBenimkiler sebze sevmez
Kabak ıspanak pırasa yıllardır pişirmem
Evdekiyle gerektiği yerde soru sorarsa yada biseyler gelecekse iletişim kuruyorum. Onun dışında yüzüne bile bakmıyorum. Anlamazlıktan geliyor gayet normal sürdürüyor hayatını.
Geçen bilerek kabak yaptım. Gicikligina
Çok güzel olmus ben böyle kabak yemedim dedi
Oyu ozaman hafta bir yersiniz dedim suratı gormeliydiniz
Ben daha çok tasavvuf okuyorum ruhumu daha çok okşuyorBudala okudum
Kendime alınacak kitaplar listesi yapıyorum.
Amin Maalofu hiç okumadım, araştırayım.
Bir tane eklerim tarzını beğenirsem devam ederim.
Varyemez abla senin bir öğretmen oldugunu da gozconunde bulundurarak tavsiyelerin var mı bizlere. Sen ne okursun mesela, ya da bunu beğendim alın diyeceklerin varsa faydalanmak isterim
Genelde evde ne varsa onu yaparım zatenAynı benzer diyalogları yaşadım seni çok iyi anlıyorum canım ya
Ne istiyorsa getirsin malzemeyi o zaman sen nasılsa yapıyorsun
Paranın kıymetini bil benden sana tavsiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?