Dusunsene yıllarca kendı maaşımı biriktirdiğimi
3 tane borçsuz ev alırdık.
Biz naptık;
Evlilik müşterek dedik,
Iyi günde kötü günde dedik.
Zengin dedemiz de yok, olsa da herkes kendi yağında kavrulsun.

Çok şükür halimize diyeyim de önce.
Su anki isyerimde 15 yıldır çalışıyorum, başladığım günden beri maaşımı dokunmadan altın yapsam havuzlu villam, arabam falan garantiydi
O villa da 3 evden fazlası yapardi
Evlilik müşterek tabi ne yapicaz hayatı paylasmak icin yola çıkıp parayı mi sakliycaz. Her ihtiyacı erkek diye onlar mı karsilayacak. Bana da yanlış geliyor bu düşünce.
Ne kimseden birşey isterim, ne beklerim. Herkes kendi evinde yuvasında sağlıklı, huzurlu olsun yeter.
Ailemin desteğini hep arkamda hissettiğim halde bir gün bile bunu suistimal etmem ya da o rahatlığa kapilmam.
Rabbim güç kuvvet versin borç ödenir ama evde huzursuzluk olursa, orası sadece dört duvar olur.
Yarın bir gün paran var ama mutlu değilsin istemem ben

Hayırlısı olsun
Faizler çok düşük şu an
imkanı olan herkse gönlüne göre evine kavuşur dilerim.
Amin canım hayırlısı neyse o olsun

Ben şimdilik burada oturuyorum
Ama borcum var gibi para biriktiriyorum her zamanki gibi
2025 yılına kadar elimde nasip olur da ortalama 600 700 gr civarı altın olursa bu meblağ sanırım yeni bir ev almama yeter diye düşünüyorum

O zaman bu evi ya satar ya kiraya veririm
Ya da bu evin bir takım ortak pürüzleri biter kalmaya devam eder
Yatırımlık toprak ya da dükkan düşünürüm

Neyse şimdilik tek daha yakın ve gerçekçi plan biriktirmeye devam

Hayırlı olsun abla
Bana da o tarz bir proje lazım

Yattığım yerden kalkabilirsem bir yemek yapacağım inşallah Pazartesi mesai tam gaz başlıyor artık, hafta sonunu da tembelce geçireceğim o yüzden

karamelli_turta bende maaşımı her ay altına yatırsam bu yaşımda villa sahibi olurdum ama nerdeee Çok şükür bugünümüze.

Anneden babadan destek olmayınca çoook zor bir şey sahibi olmak borçsuz harçsız. Şimdi bizimkiler ev alamadı napalım yani ayda 2000 lira kira mı verelim? Bu da bana pek mantıklı gelmiyor. O yüzden borç yiğidin kamçısı diye ödüyoruz Rabbim izin verdikçe...

Sen hangi şehirdesin huysuz, yakinsak iki tabak da bana ikram et bizim de yemek yok hala.

Ada mutfakli, havuzlu villa alırdım ben valla

Kiraya verilen paraya o kadar üzülüyorum ki, her aybasi evsahibine al ben yemedim sen ye diyorsun gibi hissettiriyordu. Benimki parayı verince sayardi bir de o kadar sinir olurdum ki, gerçi sayesinde evvsahibi olduk. Tamam evinde oturuyorduk ama zor geliyordu. Otel gibi kullanıyorduk evi.

Biz oglimla Sabah kalkar kakmaz bahçeye gittik.. Benim cennetime Ordayken arkadaş kahvaltıya gelin diye, nizde ıspanak, pipirim, kabak, nane ve yeşil soğan toplayıp kahvaltıya gittik.. Bugün kendime kitap günü yapacaktım yemekten sonra artık..
Kitaplardan da bahsetmişsiniz , ben su an Dostoyevski’nin Budala okuyorum ama istikrarsız okuduğum için sıkıldim artık bitirmek istiyorum.. Amin Maalofu’un kıtapları çok ilgimi cekıyor, biter bitmez başlarım bitayesine ama hangisi olur bilmiyorum henüz

Ah ahhh evliliğin müşterek olduğunu bana gelince hatirliyor nedense başımdaki
O yüzden borcum kredim bitti. Maaşın yarışı birikime inşallah. Bundan sonra begenmeyene chav bella diyeceğim

Gel mercimek çorbam ve dolmam var aksama katayım götür

Benimkiler sebze sevmez
Kabak ıspanak pırasa yıllardır pişirmem
Evdekiyle gerektiği yerde soru sorarsa yada biseyler gelecekse iletişim kuruyorum. Onun dışında yüzüne bile bakmıyorum. Anlamazlıktan geliyor gayet normal sürdürüyor hayatını.
Geçen bilerek kabak yaptım. Gicikligina
Çok güzel olmus ben böyle kabak yemedim dedi
Oyu ozaman hafta bir yersiniz dedim suratı gormeliydiniz

Budala okudum
Kendime alınacak kitaplar listesi yapıyorum.
Amin Maalofu hiç okumadım, araştırayım.
Bir tane eklerim tarzını beğenirsem devam ederim.

Varyemez abla senin bir öğretmen oldugunu da gozconunde bulundurarak tavsiyelerin var mı bizlere. Sen ne okursun mesela, ya da bunu beğendim alın diyeceklerin varsa faydalanmak isterim

Aynı benzer diyalogları yaşadım seni çok iyi anlıyorum canım ya
Ne istiyorsa getirsin malzemeyi o zaman sen nasılsa yapıyorsun
Paranın kıymetini bil benden sana tavsiye

Biraz uzak sayılırız kahvemsi ama sen bana adresi yolla kargo yaparım olmayan yemeğimden

Amaan ölümlü dünya başımızı sokalım kimsenin de ağız kokusunu çekmeyelim derdimiz o herkes ister borçsuz harçsız olmayı yoksa. Ha ben kredi ödemişim ha her yıl neredeyse iki kat kira artıran ev sahibinin cebini doldurmuşum. En azından kendi evim sabit borcum.

Allah geçim güzelliği bereketi versin hepimize.

Sen de az değilsin

Ben daha çok tasavvuf okuyorum ruhumu daha çok okşuyor

Aynı benzer diyalogları yaşadım seni çok iyi anlıyorum canım ya
Ne istiyorsa getirsin malzemeyi o zaman sen nasılsa yapıyorsun
Paranın kıymetini bil benden sana tavsiye
Genelde evde ne varsa onu yaparım zaten
Beğenmezsen git ananda ye diyorum
Anası bir tas corba vermediği için seslenmiyor bu aralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…