Aaaa ben evdeyken yufka acmak ve ekmek konusunda çok geliştirdim kendimi
Şimdi ben nasil yani
36 yaşında yaslandım mi

ne münasebet onlar benim yaşlılık kriterlerim, sen seninkileri kendin bilirsin. :))) geçenlerde bir arkadaşımla konuşuyordum, yaşı 44 :))) "ilk defa yün yorgan didikleyeceğim, kendimi yetişkin bir kadın gibi hissediyorum" dedi. onun kriteri de buymuş. senin kriterin ne?

30 oldugumda çok zoruma gitmişti
35'im artik.

Sen böyle yazinca bende kendim için o hoo çektim

ohhooolar çok, yaş mı dayanır :))

P planli şimdi şöyle sen erken yaşlanmak için okula gidiyorsun o zaman, sana turşu, yufka hatta pastacı kreması bile öğretirler ben alayli yaslanmadim, okudum mu diyeceksin
Şaka bir yana AÖF de aşçılık olduğunu bilmiyordum, teşekkür ederim yazdığın için.
Araştıracağım bunu, faydalı olur

Ben de bahceyi, baska bir alanda uretmeye devam etmek icin istiyorum. Yoksa evde vakit ziyan oluyor. Biz ugrasalim gelen giden toplasin, yesin...

bölüm çok orda. aşçılık bitince tarım okumayı planlıyorum mesela. diğer bölümleri de incele bence. kayıtları eylülde. çocuk gelişimi ile ilgilenenler için de auzef çocuk gelişimi lisans tavsiye ederim. hem belli mi olur belki anaokulu- kreş falan açmak istersiniz.

ben daha yufka açmayı, turşu kurmayı bilmiyorum, demek ki yeterince yaşlanmamışım. bakış açım bu ayrıca hala dil öğrenmem lazım, alanı takip etmem lazım ohoo
Senin kriterlere göre benim öğrenciler hepimizden yaşlı 12 14 yaşındalar
Peynir yoğurt yapmayı ekmek yapmayı süt sağmayı fidan yetiştirmeyi yemek yapmayı biliyorlar

Benim de evde bir yun yorganim var yıkayıp yorganciya vermem lazım yapması için, o zaman bu da beni yaşlı yapmadı
Benim yaşlılık kriterim bugün icin,
yapacak birşey bulamayip evde yalniz başına oturmak, saatlerce TV izleyip, telefonla oyalanmak
Ciddi ciddi hiç dusunmedim demekki ben daha çok gencim

Ne güzel sizleri okumak. Ben sürekli yazamıyorum. Bu günlerde üstümde bir ağırlık var anlatamam. Hiçbir şey yapasım yok. Hep yatıyorum. Ev almış başını gidiyor.
P planli eviniz hayırlı olsun çok sevindim.
Kitap olarak da ben de sizlere Sebahattin Ali ve Orhan Kemal kitaplarını tavsiye ederim. Ayrıca Alamut Kalesi ni mutlaka okuyun kızlar. Cennetmeyvesii çok tatlısın. Seni okuyunca bir gülümseme geliyor bana.

Ayrica 1989 göçü için son cümlemi de yazayim, msj yerine iletilsin.
Bulgaristan Turkleriyiz biz, Bulgar Türkü değil!
Ben hic gormedim oralari, gitmek nasip olmadi. Ne zaman niyetine girdiysem hep ciddi engeller cikti. Bu sene de torunum ve kizimla niyetlendim, orda mezarliklarda yatan tum gecmislerimiz icin dana kestirip, mevlutle beraber gelene gecene yedirecektik korona cikti...
Gec olsun guc olmasin.

Güzel niyetin belki bu yaz değil ama sonra inş olur abla.
Ben 4 yaşında iken göç etmişiz ve tam 25 yil sonra ilk kez gittim gördüm, öyle duygulandim ki
Annemin,babamin tüm çocuklukları, gençlikleri yılları geçmiş orada.
Tuhaf oldum.

Nasip...Bir de niyette babamin kutuphanesini oraya tasimak var. Ayrica baska kitaplar da biriktiriyorum...

Yaaaa
Teşekkür ederim o senin tatliligin

Sıradaki kitabim Sabahattin Ali-kuyucakli yusuf.

Benim eşimin baba tarafı da o zaman Türkiye ye gocmusler. Rahmetli kp vatandaşlığı tamamlayamadan göçtü.
Hep bir anisini anlatırdı, Atatürk İstanbul'a geldiklerinde mecidyekoyden gecekondu veriyor, çoluk çocuk orada yaşıyorlar bir süre.
Büyük dede saygizlik saymazsaniz bizi toprak olan bir yere yerleştirin, bu kadar çocuk burada ne yaparız ne yeriz demiş.
İstanbul'dan gitmişler. Ormancılık yapmış, bağ bahçe ekip bicmisler.
Çocuklar büyüdükçe hepsi başka şehirlere gitmiş.
Kp keşke babam İstanbul'da kalsaydı hepimiz yine buraya geldik, en azından mecidiyekoyde ev olurdu, memleketteki toprakların değeri yok derdi.
Rahatına düşkündü biraz rahmetli, nur içinde yatsın.

Abla haddim değil ama
Gelininle soğuk bi duvar var sanki aranda
Doyumsuz mu biraz

Büyük oğlan pikniğe gitmekten vazgeçmiş
Küçük oğlanla babası gittiler
Annemi aradım akşam yemeğine gelmek ister mi diye
Memnun oldu ama yemeğini yemiş
Büyük oğlan da arkadaşlarıyla takılıyor o da yemeye gelmeyecekmiş
Ben de balıkları dondurucuya koydum
Kendime tost yaptım
Bugün de böyle olsun

En sevdiğim gün yemek yapmadigim gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…