- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #61.621
Aaaa ben evdeyken yufka acmak ve ekmek konusunda çok geliştirdim kendimi
Şimdi ben nasil yani
36 yaşında yaslandım mi
30 oldugumda çok zoruma gitmişti
35'im artik.
Sen böyle yazinca bende kendim için o hoo çektim
Nasipse gelir yemenden nasip değilse ne gelir eldenNasipte yoksa istediğin kadar çalış, çabala
Ben de bahceyi, baska bir alanda uretmeye devam etmek icin istiyorum. Yoksa evde vakit ziyan oluyor. Biz ugrasalim gelen giden toplasin, yesin...Abla aynı fikirdeyim
Okulumdaki öğretmen arkadaşlardan 2 tanesiyle 3 kişilik mini bir grubumuz var watsapta
2 si de yaş olarak benden küçükler bayan olan 7 yaş erkek olan arkadaş ise 6 yaş
Arada hayata dair sohbet ederiz
Koronanın ilk çıktığı haftalarda işte dedik zurnanın zırt dediği yerdeyiz
Ülkece hatta dünyaca
Toprağı olan yine eker diler hayatını elinden geldiğince sürdürür
Ya hepten tüketici modda olanlar ne yapar gibisinden
Şimdi bayan arkadaş geçen gün bize tek katlı prefabrik ev modelleri atmış
Nasıl diye ?
Senin kriterlere göre benim öğrenciler hepimizden yaşlı 12 14 yaşındalarben daha yufka açmayı, turşu kurmayı bilmiyorum, demek ki yeterince yaşlanmamışım.bakış açım bu ayrıca hala dil öğrenmem lazım, alanı takip etmem lazım ohoo
Benim de evde bir yun yorganim var yıkayıp yorganciya vermem lazım yapması için, o zaman bu da beni yaşlı yapmadıne münasebetonlar benim yaşlılık kriterlerim, sen seninkileri kendin bilirsin. :))) geçenlerde bir arkadaşımla konuşuyordum, yaşı 44 :))) "ilk defa yün yorgan didikleyeceğim, kendimi yetişkin bir kadın gibi hissediyorum" dedi. onun kriteri de buymuş. senin kriterin ne?
ohhooolar çok, yaş mı dayanır :))
Ben hic gormedim oralari, gitmek nasip olmadi. Ne zaman niyetine girdiysem hep ciddi engeller cikti. Bu sene de torunum ve kizimla niyetlendim, orda mezarliklarda yatan tum gecmislerimiz icin dana kestirip, mevlutle beraber gelene gecene yedirecektik korona cikti...Ayrica 1989 göçü için son cümlemi de yazayim, msj yerine iletilsin.
Bulgaristan Turkleriyiz biz, Bulgar Türkü değil!
Mesajı okuduğumdan beridir bunu arıyorum.Ayrica 1989 göçü için son cümlemi de yazayim, msj yerine iletilsin.
Bulgaristan Turkleriyiz biz, Bulgar Türkü değil!
Güzel niyetin belki bu yaz değil ama sonra inş olur abla.Ben hic gormedim oralari, gitmek nasip olmadi. Ne zaman niyetine girdiysem hep ciddi engeller cikti. Bu sene de torunum ve kizimla niyetlendim, orda mezarliklarda yatan tum gecmislerimiz icin dana kestirip, mevlutle beraber gelene gecene yedirecektik korona cikti...
Gec olsun guc olmasin.
K kahvemsi mutluluk kahvemsim paylaşım için teşekkür ederim ✌✌Mesajı okuduğumdan beridir bunu arıyorum.
Nasip...Bir de niyette babamin kutuphanesini oraya tasimak var. Ayrica baska kitaplar da biriktiriyorum...Güzel niyetin belki bu yaz değil ama sonra inş olur abla.
Ben 4 yaşında iken göç etmişiz ve tam 25 yil sonra ilk kez gittim gördüm, öyle duygulandim ki
Annemin,babamin tüm çocuklukları, gençlikleri yılları geçmiş orada.
Tuhaf oldum.
YaaaaNe güzel sizleri okumak. Ben sürekli yazamıyorum. Bu günlerde üstümde bir ağırlık var anlatamam. Hiçbir şey yapasım yok. Hep yatıyorum. Ev almış başını gidiyor.
P planli eviniz hayırlı olsun çok sevindim.
Kitap olarak da ben de sizlere Sebahattin Ali ve Orhan Kemal kitaplarını tavsiye ederim. Ayrıca Alamut Kalesi ni mutlaka okuyun kızlar.Cennetmeyvesii çok tatlısın. Seni okuyunca bir gülümseme geliyor bana.
Sıradaki kitabim Sabahattin Ali-kuyucakli yusuf.Ne güzel sizleri okumak. Ben sürekli yazamıyorum. Bu günlerde üstümde bir ağırlık var anlatamam. Hiçbir şey yapasım yok. Hep yatıyorum. Ev almış başını gidiyor.
P planli eviniz hayırlı olsun çok sevindim.
Kitap olarak da ben de sizlere Sebahattin Ali ve Orhan Kemal kitaplarını tavsiye ederim. Ayrıca Alamut Kalesi ni mutlaka okuyun kızlar.Cennetmeyvesii çok tatlısın. Seni okuyunca bir gülümseme geliyor bana.
Abla haddim değil amaEvimize 4 asgari ucret girerdi, biz tek asgari ucret giriyor gibi yasadik. Ona gore evlerde oturduk, ona gore gezip tozduk, ona gore esya edindik, ona gore kiyafet aldik.
Allah rahmet eylesin babacigim, cocuklariniz kucukken ne yaptiniz yaptiniz, sonra coook zor derdi bize. Dinledik... :)
Ne kadar gelirse o kadar harcayan, bir daha mi genc olacagiz diyenler azinliktaydi o zamanlar. Cunku topluma tuketim degil, uretim ve tasarruf pompalaniyordu...
O azinlikta olanlar maalesef simdi dardalar, zordalar.
Bu kadar sanal da olsa rahatligin icinde, genclere bir seyler anlatabilmek cok zor.
Hic uzaga gitmiyorum. Benim gelinim evde, calismiyor. Meslegi oldugu halde evde. Yillar gelip gececek. Bugun rahatiz ama, yarin n'olacagimiz belli mi? Bolumunu sevmeden okumus. Hangi bolumu istiyorsan gir yeniden oku. Sonuna kadar destek veririm. Sabah okul, sinavlar vs gozunde buyuyormus. E o zaman otur, kocanin eline bak, ama sikayet etme...
Bizim devrimiz gecmis.
En sevdiğim gün yemek yapmadigim günBüyük oğlan pikniğe gitmekten vazgeçmiş
Küçük oğlanla babası gittiler
Annemi aradım akşam yemeğine gelmek ister mi diye
Memnun oldu ama yemeğini yemiş
Büyük oğlan da arkadaşlarıyla takılıyor o da yemeye gelmeyecekmiş
Ben de balıkları dondurucuya koydum
Kendime tost yaptım
Bugün de böyle olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?