- 21 Temmuz 2008
- 17.365
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #61.641
Keşke sağlığında alabilseydi, mekânı cennet olsun.Benim eşimin baba tarafı da o zaman Türkiye ye gocmusler. Rahmetli kp vatandaşlığı tamamlayamadan göçtü.
Hep bir anisini anlatırdı, Atatürk İstanbul'a geldiklerinde mecidyekoyden gecekondu veriyor, çoluk çocuk orada yaşıyorlar bir süre.
Büyük dede saygizlik saymazsaniz bizi toprak olan bir yere yerleştirin, bu kadar çocuk burada ne yaparız ne yeriz demiş.
İstanbul'dan gitmişler. Ormancılık yapmış, bağ bahçe ekip bicmisler.
Çocuklar büyüdükçe hepsi başka şehirlere gitmiş.
Kp keşke babam İstanbul'da kalsaydı hepimiz yine buraya geldik, en azından mecidiyekoyde ev olurdu, memleketteki toprakların değeri yok derdi.
Rahatına düşkündü biraz rahmetli, nur içinde yatsın.
Ne zorluklar yaşamış atalarımız mekanları cennet olsun inşallahKeşke sağlığında alabilseydi, mekânı cennet olsun.
Olur yinede vatandaşlık işi.
Bg'de topraklar o zamanlar çok değerli değilmiş doğru cnm.
Eşimin babaannesi rahmetli anlatirdi, esimin dedesi savaşa katılmış,dedesinin görevi cenazeleri defnetmekmis,kafa biraz bozulmus öyle olunca söylenenin yalancisiyim toplu bir şekilde defnedilmiş.
Babaanne anlatırdı.
Aynen öyleNe zorluklar yaşamış atalarımız mekanları cennet olsun inşallah
Ne kadar rahat yasiyoruz
Yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımızda
Çeşmede sıcak soğuk sular.
Arabalar lux yasamlar
Annem bile gençliğini anlattığında gözlerim doluyor. Ne Kadar az sukrediyoruz
Doyumsuz mu degil mi bilemem. Bana gore kapasitesini heba ediyor. Cok zeki ve cok becerikli. Amma velakin basladigi isin sonunu getirmiyor. Sebebi ne bilmiyorum ve cok uzuluyorum. Mezun olali 6 yil olmus ama 3-5 aydan fazla hic bir iste tutunamamis. Onca emek var, yazik...Abla haddim değil ama
Gelininle soğuk bi duvar var sanki aranda
Doyumsuz mu biraz
En sevdiğim gün yemek yapmadigim gün
Oh mis afiyet olsun. Ben evde tek olsam ona bile üşenirim
Bu şekilde davranmasının sebebi nedir acaba?Doyumsuz mu degil mi bilemem. Bana gore kapasitesini heba ediyor. Cok zeki ve cok becerikli. Amma velakin basladigi isin sonunu getirmiyor. Sebebi ne bilmiyorum ve cok uzuluyorum. Mezun olali 6 yil olmus ama 3-5 aydan fazla hic bir iste tutunamamis. Onca emek var, yazik...
Yeni nesilin sıkıntısı da bu malesef.Doyumsuz mu degil mi bilemem. Bana gore kapasitesini heba ediyor. Cok zeki ve cok becerikli. Amma velakin basladigi isin sonunu getirmiyor. Sebebi ne bilmiyorum ve cok uzuluyorum. Mezun olali 6 yil olmus ama 3-5 aydan fazla hic bir iste tutunamamis. Onca emek var, yazik...
Babasi tek maasla okutmus. Mesele sadece para kazanmak degil ki, emekler zayi oluyor...Yeni nesilin sıkıntısı da bu malesef.
Başladıkları işlerden çok çabuk sıkılmak ve memnuniyetsizlik
Nafaka?Ailem arkamda fakat ınstagram üzerinden satış yapmak istiyorum ve bunun araştırması icerisindeyim canim
Gözünüzaydin canım hayırlı olsunKızlar tayin belli oldu.Malatya Balıkesir bekliyordum tercih dışı vermişler.Ankara oldu hakkımızda hayırlısı buymuş hep öyle dua ettim hayırlısı neresi ise orası olsun diye.
Bazı insanlar evi sever, çalışmak kariyer gibi hedefleri yoktur. Yaşadıkları zorluklar onları farklı yönlere iter.Doyumsuz mu degil mi bilemem. Bana gore kapasitesini heba ediyor. Cok zeki ve cok becerikli. Amma velakin basladigi isin sonunu getirmiyor. Sebebi ne bilmiyorum ve cok uzuluyorum. Mezun olali 6 yil olmus ama 3-5 aydan fazla hic bir iste tutunamamis. Onca emek var, yazik...
O ne istedigini biliyormus...Bazı insanlar evi sever, çalışmak kariyer gibi hedefleri yoktur. Yaşadıkları zorluklar onları farklı yönlere iter.
Eski yardımcım çok akıllı, tuttuğunu koparan, duzgun biriydi.
Maddi durumu iyi olan biri ile evlendi, ailesi de maddi manevi düzgün insanlar ve hep destekler anlattığı kadarıyla.
Nikahı oldu, düğün bile yapılmadan işten ayrıldı.
Daha çok gençsin sen de sınavlara gir mali müşavir ol derdim hep.
Yıllarca baba evinde yokluk çektim, kuruşuna kadar hesap yapıp çalıştım.
Artık çalışmam ben dedi.
Şaşırdım, neticede üniversite bitirmiş iyi kötü iş biliyor. Evde ne yapacaksın bir yerden sonra sıkılırsin dedim. O zaman da çocuk yaparım dedi.
Dediği gibi de yaptı.
Şimdi ikinciye hamile
Aç mı oturcan kızOh mis afiyet olsun. Ben evde tek olsam ona bile üşenirim
Yok kuru ekmek yerimAç mı oturcan kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?