Keşke sağlığında alabilseydi, mekânı cennet olsun.
Olur yinede vatandaşlık işi.
Bg'de topraklar o zamanlar çok değerli değilmiş doğru cnm.
Eşimin babaannesi rahmetli anlatirdi, esimin dedesi savaşa katılmış,dedesinin görevi cenazeleri defnetmekmis,kafa biraz bozulmus öyle olunca söylenenin yalancisiyim toplu bir şekilde defnedilmiş.
Babaanne anlatırdı.

Ne zorluklar yaşamış atalarımız mekanları cennet olsun inşallah
Ne kadar rahat yasiyoruz
Yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımızda
Çeşmede sıcak soğuk sular.
Arabalar lux yasamlar
Annem bile gençliğini anlattığında gözlerim doluyor. Ne Kadar az sukrediyoruz

Aynen öyle

Abla haddim değil ama
Gelininle soğuk bi duvar var sanki aranda
Doyumsuz mu biraz
Doyumsuz mu degil mi bilemem. Bana gore kapasitesini heba ediyor. Cok zeki ve cok becerikli. Amma velakin basladigi isin sonunu getirmiyor. Sebebi ne bilmiyorum ve cok uzuluyorum. Mezun olali 6 yil olmus ama 3-5 aydan fazla hic bir iste tutunamamis. Onca emek var, yazik...

Bu şekilde davranmasının sebebi nedir acaba?

Yeni nesilin sıkıntısı da bu malesef.
Başladıkları işlerden çok çabuk sıkılmak ve memnuniyetsizlik

Bizim nesil nesli tukenen kelaynak kuslari gibiyiz.
Biz kazanmadan, kazandigimizi biriktirmeden harcamadik, yorulmadan da dinlenmedik...
Derdimiz once kendimize, sonra cevremize faydali olmakti.
Okulda da, ailemizde de oyle yetistirildik...
Simdi hersey cok farkli. Maddiyati da, maneviyati da cabucak tuketiyoruz. Hersey oyle hizli olup bitiyor ki, durup dusunmeye firsat yok.
Biz gormesek de insana degil, guce hizmet eden bu duzen yikilacak. Can cekisiyor. Aci cekerek yeniden ogrenecegiz...

Bazı insanlar evi sever, çalışmak kariyer gibi hedefleri yoktur. Yaşadıkları zorluklar onları farklı yönlere iter.
Eski yardımcım çok akıllı, tuttuğunu koparan, duzgun biriydi.
Maddi durumu iyi olan biri ile evlendi, ailesi de maddi manevi düzgün insanlar ve hep destekler anlattığı kadarıyla.
Nikahı oldu, düğün bile yapılmadan işten ayrıldı.
Daha çok gençsin sen de sınavlara gir mali müşavir ol derdim hep.
Yıllarca baba evinde yokluk çektim, kuruşuna kadar hesap yapıp çalıştım.
Artık çalışmam ben dedi.
Şaşırdım, neticede üniversite bitirmiş iyi kötü iş biliyor. Evde ne yapacaksın bir yerden sonra sıkılırsin dedim. O zaman da çocuk yaparım dedi.
Dediği gibi de yaptı.
Şimdi ikinciye hamile

O ne istedigini biliyormus...
Ne istedigini bilmeyince, her basladigini yarim birakinca zor. Konusma var, icraat yok. Zamanla ciddiye de alinmamaya baslaniyor.
Cok buyuk maddi zorluk gormemis.

Selam kızlar,
Mola verdim ama kalkmam lazım
Süpür, sil, tozal, banyo wc temizle, balkon yika, 2 posta çamaşır yıka as,
Yemek hazırla, toparla, bu saat oldu,
Ütü var yapılacak, yarına bırakabilirim.
Ben de 18 yaşımdan beri çalışıyorum, öncesinde de anneme babama evde, bahçede yardım ederdim hep,,
Çalışıp kazanınca paranın kıymeti daha iyi biliniyor, hazırı harcaması kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…