Tatlım yerim onu ben ne güzel ya

Tatlım yerim onu ben ne güzel ya
Babasına o kadar düşkün ki
Yarim saate bir benim babacım nerde diye soruyo
Anneyi falan sormuyo.
Oyy dedim birde benim yavrularımın kaderine bak baba diye. 10 gün gelmese soran olmaz

Ben annem ve arkadaşlarla konuşuyorum
Her konuşma en az 40 dk ya da 1 saat
Off yapma bir arkadaşım var oda aradımı en az 45 dk konuşuyor.Aramasını hiç istemiyorum, çünkü sıkılıyorum, ve aynı konuları dönüp dönüp söylüyor arada es vermiyor.Ben uzun telefon konuşmalarını sevmiyorum.Kendisiyle aynı kurumda çalışıyorduk, aynı odada akşama kadar konuşuyordu, yetmiyormuş gibi bide akşam 1 saat arar konuşurdu çok yazdım sözün kısası umarım sen öyle değilsindir

Üzücü gerçekten.Çalışmak istememesini anlarım,ama insanın başka bir insana güvenerek çalışmak istememesini anlayamam.Şu an oğlunuzla evli olmasa kendini geçindirebilecek bir geliri,varlığı varmı gelininizin?Hayatta herşey bizim için.Insan babasının parasına güvenemiyorken, kocasınınkine hiç güvenmemeli bence.Iş tecrübesi çok önemli.Allah korusun 40 yaşında kendi ayakları üstünde kalmak zorunda kalırsa ne yapacak?Üstelik iyi bir bölüm okumuş üniversite mezunu diyorsunuz.O anne babanında emeğine yazık,ne umutlarla belkide zorluklarla okuttular.İnsan üretmeli, ne bileyim kendisine sunulan bir nimeti değerlendirmeli diye düşünüyorum.Ayrıca hatırladığım kadarıyla pandeminin başında oğlunuz ciddi sıkıntılar yaşamıştı, aşırı strese girmişti iş dolayısıyla.Belki eşinin bir işi olsa o dönem o kadar sıkıntı yaşamayacaktı.Tabiki bunlar aile içi işler, bize düşmez yorum yapmak ama fikrimi söylemek istedim.

Biri sosyal medyada birşeyler yazmış ve gündüz konustugumuz şey geldi aklima. P planli
Ben hayattan birşey beklemeyen insana yaşlı derim
Ben hayata birşey katmayan insana yaşlı derim
Ben vaktini boş geçiren insana yaşlı derim
Ben kendini gelistirmeyen insana yaşlı derim
Ben ogrenmeyen insana yaşlı derim.
Ben sadece konuşan ama dinlemeyen insana yaşlı derim.
Ben yapacağımı yaptim diyip kenara çekilip sessizce o günü bekleyen insana yaşıyor demem.

Benim yaşlılık kriterim de bunlar olabilir;
yarın için plan yapmadigim gün yaslanirim ben.
Daha yolum uzun

K kahvemsi mutluluk

bak hala uyumamis

saat 3 degil mi sizde?

sonunda hepsini okudum bugün esim evdeydi. Kizla övlen uykusuna daldilar, annemde dizi seyretdi. Dedim firsat bu firsat 5 km yürüyüs yapip geldim. Aksamda hep beraber parka gidip kizi sevindirdik.
Yarin güya bir eve bakacaktik, emlakci aramadi. Mesaj atdim dönmedi bile

Burda bir eve en az 600 kisi bas vuruyor. Abartmiyorum gercekten. Yani emlakcinin gelip göre bilirsiniz demesi bile mucize. Bizde sevinmisdik, ama randevu icin dedigi gibi dönüs yapmadi malesef.
Yarin yine ekmek yapcam. Az kaldi yine.

Benden bukadar.

Uyumaya calisayim, sabah kizim uyandiginda, gec yatmanin acisini cekecegim.

tatli rüyalar görün

Uykum yok, bitki çayı koyup kitap okuyorum.
Saat 03:08 şu an.
Bu bölümü bitirir uyumaya çalışirim artık.
Uyku duzenim çok bozuldu bu aralar, yorgunken de hiç uyuyamam zaten.
İşe başlayınca tekrar duzene girerim diye umuyorum.
Ev olayı kötü olmuş, belki daha iyi bir yer denk gelir.
İyi geceler canim

insallah canim. 1 arti birde yasiyoruz 40qm. Cocukla cok zor.

Evet is hayati güne bir düzen veriyor kesinlikle.

iyi geceler

Benim sadece selam vereceklerim
5 dk lığına hal hatır soracaklarım
Oturup uzun uzun sohbet edeceklerim vardır
Çevremdeki insanların hepsini aynı kategoriye koymam mümkün değil
Uzun uzun konuştuklarım ise hem benim aradığım hem de onlar tarafından arandığım annem başta olmak üzere arkadaştan bir tık daha öte olan kişilerdir
Biz konuşmaya başladık mı temcid pilavı ya da bozuk plak gibi döndürüp döndürüp aynı şeylerden değil daha çok çeşitli konulardan konuşuruz
Günlük işlerden, ekonomiden, yemek,çocuk yetiştirme ,mesleki deneyim okuduğumuz duyduğumuz dualar okuduğumuz ya da dinlediğimiz menkıbeler vs vs gibi konulardır daha çok.

Goy goy ,dedikodu gibi boş muhabbetler tarzımız değil
Öyle olanlar eskinin hatrına sadece selam verip çok da derine dalmadıklarım

Derin dondurucuda olup bitirmem gerekenlerin listesini yaptım
Bir müddet evdekilerle idare edip haftalık paranın bir kısmını kenara koyup uygun bulduğum market indirimlerine ,kasap alışverişine ve de kışlık hazırlıklara harcamayı düşünüyorum
Örneğin bu hafta 135 tl artmış

Makinaya koltuk örtülerini koydum yıkanıyor sırada beyazlar var
Balkonu da yıkarım
Evi bir kere süpürüp silince yapılması gereken anında yapılınca evde de cok fazla dağınık bir yapımız olmayınca epey gidiyor yapılan temizlik

Bugün kahvaltıda kuymak (mıhlama) yapacağım nasipse
Kahvaltıya annemi de çağırdım

Akşam menüm

Taze fasulye
Makarna
Yoğurt
Karpuz
İçecek
Kâğıt helvada dondurma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…