bugün bende karar aldim zaten, kiloyu birtürlü veremiyorum bende yine karbonhydrati hayatimdan cikarcam. Sonra alis verise gitcem, aksam baslarim artik.
Demiride aslinda bi kontrol etdire bilirim. Gecen esimle anlasmisdik, ben aksamlari cikcaktim yürüyüse filanda, günlerdir yagmur yagiyor burda

Kızım olduğundan beri yakın çevremde dikkatimi çeken en önemli şey, çoğu yetişkinin çocuklarını "en iyisi sende olsun", "her şeyin en iyisi sana layık" düsturuyla çocuklarını yetiştirmesi. Ben ve kardeşimin her ihtiyacı karşılandı ama ihtiyacımız olandan fazlasını istememeyi öğretmişlerdi zaten. Kuzenlerimizle kardeş gibiydik. Küçülenler paylaşılır, hepimiz için yatırım yapılır, çocukken yetişkin işlerini bilmezdik. Komşu çocuklarıyla aynı şekilde birlikte yiyip içer oynardık.

Ben yurtdışında bulunmadım ama Almanlar için bahsettikleriniz bana her yaşın ve her insanın bireysel olarak değerini bildiklerini düşündürüyor. Kendine saygısı olursa başkasının hakkını gaspetmek akıllara gelmiyor demek ki.

Biz eski bir ev aldık, bütçemize ve aslında hayalimize göre de en uygun en ala yer. Çok şükür.

Eşimin kardeşi ve ailesi bize geldiler hayırlı olsuna. Kızı (ki benim kıymetlimdir çok seviyorum minişi) bu ev kaç yıllık dedi bana, dedim 18 yıllık yani içi hep baştan yapıldı dedi. Sonra ben başkasının oturduğu evi istemem, kırıp yapmak istemem en güzeli yeni yapılmış eve tertemiz oturacaksın dedi henüz 8 yaşında!

Ben inanamadım. Evde konuşulduğunu düşündük eşimle ama biz kızımızı çocuk gibi yetiştiriyoruz bilmiyor hiç yetişkin dünyasını.

Kendi tabağına baksın başkalarına da saygı duysun istiyorum. Dilerim başarılı oluruz. Bence çocukları Bu şekilde yetiştirebilsek zaten kalkınacağız tam anlamıyla.

Almanyada sistem süper ilerliyor bu da bilinçli bir topluma sahip olmasindan kaynakli ✌
Bir aile dostumuz var şu an Almanyada,
Ara sira görüntülü konuşuyoruz.
Nasil dedim orada virüs durumlari,insanlarin tutumu vs.
Burada insanlar tüm kurallara uyuyor, sağlıklarını tehlikeye atan yok sayilir çok disiplinli insanlar demişti.
Hiç unutmadim ve çok da takdir ettim gerçekten.
Çok isterdim güzel ülkem de o seviyelere gelebilse. Tâbi bu durum yukardan başlayacak ki herkes örnek alsın.

Çok haklisin koala.
Söz konusu çocuk olunca neden öyle olabiliyoruz, biz zamaninda bu kadar bolluk içerisinde olmadığımız için belki ama yanlış bu tutum. Paylaşmayı, vicdanli olmayi ve empati kurmayi öğretmemiz gerek.
Güle güle oturun evinizde :)

Karbonhidrat mümkün olduğunca azaltıp aksam gec saat yemeleri azaltmak ve dediğin gibi aksam yürüyüş de yaparsan bence iyi hissedersin...
Ama şu bir gerçek ki değerlerimizi belirli rutinler de kontrol ettirmeliyiz

Ben de magnezyum ve d3 takviye alacagim sipariş verdim...
Çünkü kemik ağrılarım arttı...Her yıl değerlerim düşük çıkıyor çünkü..

Kazanan bankalar ve ensesi kalin muteahitler. Vatandasin hayatinin en az 10 yili yine ipotek altina alindi...
Aynı düşüncedeyim abla
Ama bu süreçte hayatı ipotek altına alınanlardan sonra fiyatlar bence biraz daha dengelenir
Çünkü alıcı kitlenin büyük çoğunluğu piyasa tarafından istenilen yere çekildi

Bu sadece ev satışı için değil
Diğer enstrümanlar için de böyle yaklaşık 9 yıldır yakınen gözlemimden çıkarttığım sonuç bu

Dillendirilen bir takım araçlar uçuyor kaçıyor nidalarıyla bir panikle yatırımcıya düşünme fırsatı vermeden hareket ettirip sonra da yaptığı aceleci tutumun sıkıntısıyla başbaşa bırakma süreci ve hatta oyunundan başka birşey değil
Yazdıklarım benim görüşümdür kimseyi bağlamaz

Çocukların doyumsuz olduğunu ben okulda cok net farkediyorum...
Ara sıra guzel ya da farkli başarılarını odullendirmeye calisirm...

Bir çoğunun tepkisi aman ne var bunda annem babam vs. Alır.

Oysa biz öğrenciyken öğretmenim 1 çikolata verecek diye kendimi ne zorlardım.

Simdikilere kalem silgi kitap toka vs...basit geliyor...Tablet olsa çalışırım çizerim çözerimdiyen var...

Merhamet empati saygı ne onemli değerler..

Çocuklarda maddiyat var da maneviyat eksik
Ben de çocukken çok rahat yaşadım ama çocuklukta öğretmenin hediyesi bizim gönlümüzde apayrı bir yerdeydi, kıymetliydi manen hem de çok
Mesele ücreti ödeyip alıp almamak değildi
Paranın da satın alamayacağını bildiğimiz çok önemli değerlerimiz vardı bizim ta o yaşlarda bile

Küçüğüm 2.sinifi bitirdi tatlu bu yil.
Dün bana yine bir anisini hatırlamış onu anlatti,
Daha önce de anlatmıştı.
Ortalama puan vermiş öğretmeni iki kişi 100 tam puan almış biri benim oğlus, diğeri en yakin arkadaşı imiş
Ödül olarak ikisine arkasi silgili kalem vermiş öğretmeni, nasil mutlu olmuşlar.
Biz ebeveynler zaten epey abartiyoruz önemli olan öğretmeni tarafından da takdir görmek.
Bunu görünce de çocuğum nasil mutlu oluyor,
Çok da şanslı zaten harika bir öğretmeni var.
Benimki de fazla ayrinticidir, azimlidir.

Cok haklisin yazdiklarinda.
Kizim dogdugunda is arkadasim kendi kizinin kiyafetlerini teklif etmisdi bana hediye olarak. Seve seve aldim cünkü hem tanidigim insandan geliyorsu, hem tüm kimyasalar yikanip gitmisdi ve biliyordumki cogu seyi sadece bir kac hafta giye bilecekti.
Cevremdeki tüm türkler kafa salladi bana, ilk cocuk niye yenisini almiyorsunlar filan aldirmadim. Alman arkadaslarim icin yaptigim kayet normaldi misal, hepside aynisini yapti.
Ben yoksulluk icinde büyüdüm gercekten, ama o yoksulluk yüzündende hirslanip okudum, hep kendi parami kazandim. Simdiki genckere hersey sunulunca, bakiyorum hem doyumsuzlar, hemde kiymet bilmiyorlar ve hayatda hedefleri olmuyor.
Ben kizima cok az oyuncak aliyorum, tasdanda odundanda kendine oyuncak yapa bilir bizim yaptigimiz gibi.
Ona yaptigim birikimleride bilmiyecek taki jendi ayaginin üstünde durabilmegi ögrenene kadar. Bur insan zorluk cekmeden birsey ögrenemiyor bence onun icin cocuklarda bu duygulari ögrenmeli. Umarim istedigimiz gibi hayirli evlatlar büyüte biliriz.

Gecen sene bu sekil 9 kg vermisdim hashimoti oldugum hslde. Gidin gidim gitdi, ama gutmisdi. Baska türlü ben veremiyorum onu anladim.

Asmin söylemeden edemeyecegim ,
Fikirlerini, yazilarini çok beğeniyorum gerçekten
Zevkle okuyorum seni,
kendini,fikirlerini karşısındakileri asla incitmeden fikirlerini ifâde ediyorsun.

Kazanan bankalar ve ensesi kalin muteahitler. Vatandasin hayatinin en az 10 yili yine ipotek altina alindi...
Borç olmadan nasıl ev sahibi olacağız peki,
Birşeyleri elde edebilmek için mecburen fedakârlıklar yapıyoruz
Hele şimdiki nesil atadan kalmadıysa o ipotek olmadan zor değil, imkansız

Canim ben genckende blyledim insn, cok cabuk alip cok zor veriyordum. Ama tabi simdi yasda üstüne ekleniyor, dahada zorlasdi.
Insanın yapısıyla alakalı
Çabuk alıp zor verenlerdenim ben de
Ben 33 yaşımda 65 kilodan düştüm 15 kilo verdim
Ama sonra değişik sağlık sorunları oluştu kilo almam tavsiye edildi
Multi vitamin ve balık yağı kullandım düzenli olarak
Şu an balık yağına devam ediyorum
Yani kilo vermem de almam da irade dahilinde oldu
Yalnız can sıkıntısı haline getirmeyip stres yapmazsan daha kolay kilo vereceğine inanıyorum

Borç olmadan nasıl ev sahibi olacağız peki,
Birşeyleri elde edebilmek için mecburen fedakârlıklar yapıyoruz
Hele şimdiki nesil atadan kalmadıysa o ipotek olmadan zor değil, imkansız
Hep yazdik bunu kahvemsim.
Daha nasil ifade edebiliriz bilmiyorum
Herkese atadan miras olmadığına göre kendi imkanlarımızla yapiyoruz.

Bizim toplumumuzda eğitim eksik bana göre, bu sadece okula gitmek de değil.
İyi okullardan mezun olup meslek sahibi oluyorlar ama ellerinde sadece diploma var.
Kendini geliştirme, etrafına faydalı olmak yok maalesef.
Sabit bir fikir etrafında yaşayıp ömür geçiriyorlar.
Bir de gösterisi, şaasali hayatı fazla önemsiyoruz diye gözlemliyorum.
Bizim bir sirketimiz Almanya'da mesela, Almanlar çalışıyor sadece, o kadar düzenli ve disiplinliler ki dedikleri şey senet gibi, mutlaka uyarlar. İşlerini çok dikkatli ve özenli yapıyorlar.
Buraya geldiklerinde Taksim'de Terkos ve Beyoğlu Pasajı, bir iki tane semt pazarı duymuşlar internetten. Oraya gitmek istediler.
Aylık ciddi geliri olan insanlar 3-5 demeden sepette kiyafet seçip alışveriş yaptılar.
Avmlere girmediler bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…