- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #62.401
bugün bende karar aldim zaten, kiloyu birtürlü veremiyorum bende yine karbonhydrati hayatimdan cikarcam. Sonra alis verise gitcem, aksam baslarim artik.Kilodan da olabilir ama beslenme şekli de etkiliyor. Mesela ben karbonhidrat ve şekeri fazla tüketince daha uykulu oluyordum
Diğer değerlerine baktirdin mi
Bir de şu bir gerçek çocukla ilgilenmek bir süre sonra insanı yorabiliyor...Kendini ihmal etmemeye çalış.
Sağolasın ablacımEvdeki hesabin indirimlere uymadiginin canli kaniti...Aldiklarin bereketli olsun.
Almanyada sistem süper ilerliyor bu da bilinçli bir topluma sahip olmasindan kaynakli ✌Günaydin canlar,
K kahvemsi mutluluk
burda gazete kutulari var. Kapagi aciliyor. Gazetemizi cikartip yanindaki kumbaraya gazetenin parasini atiyoruz. Yani parayi atmadanda gazeteni cikarta bilirsin. Afrikali bir arkadasimin dedigi aklima geldi: Afrikdada olsa bunlar, gazeteyi bosver, tüm kasayi götürürdüler demisdi
Ayni sekil ciftcilerde yol kenarinda ürünlerini dizip fiyat yaziyorlar ve kumbara koyuyorlar yanina. Insanlar arabayla gecerken istedigini alip, parayi kumbaraya birakip gidiyorlar.
Bir cok ülkede bu sistem yürümez diye düsünüyorum. Umarim yeni nesillerle her yerde böyle seyler mümkün olur.
Yiyecek icinde böyle belli yerler var, belediyeden degil. Insanlar kendileri organize ediyor. Misal izine gitcem, evdeki gidalari o dolaplara birakiyoruz, ihtiyaci olan aliyor. Yada internetde foodsharing diye bir sayfa var, oraya yaziyorum biri gelip benden aliyor. Bulari alanlarda fakir filan degil cogunlukla, maksat sadece gidalar cöpe gitmesin, dogamizi koruyalim.
Ben cidden seviyorum almanlari
Çok haklisin koala.Kızım olduğundan beri yakın çevremde dikkatimi çeken en önemli şey, çoğu yetişkinin çocuklarını "en iyisi sende olsun", "her şeyin en iyisi sana layık" düsturuyla çocuklarını yetiştirmesi. Ben ve kardeşimin her ihtiyacı karşılandı ama ihtiyacımız olandan fazlasını istememeyi öğretmişlerdi zaten. Kuzenlerimizle kardeş gibiydik. Küçülenler paylaşılır, hepimiz için yatırım yapılır, çocukken yetişkin işlerini bilmezdik. Komşu çocuklarıyla aynı şekilde birlikte yiyip içer oynardık.
Ben yurtdışında bulunmadım ama Almanlar için bahsettikleriniz bana her yaşın ve her insanın bireysel olarak değerini bildiklerini düşündürüyor. Kendine saygısı olursa başkasının hakkını gaspetmek akıllara gelmiyor demek ki.
Biz eski bir ev aldık, bütçemize ve aslında hayalimize göre de en uygun en ala yer. Çok şükür.
Eşimin kardeşi ve ailesi bize geldiler hayırlı olsuna. Kızı (ki benim kıymetlimdir çok seviyorum minişi) bu ev kaç yıllık dedi bana, dedim 18 yıllık yani içi hep baştan yapıldı dedi. Sonra ben başkasının oturduğu evi istemem, kırıp yapmak istemem en güzeli yeni yapılmış eve tertemiz oturacaksın dedihenüz 8 yaşında!
Ben inanamadım. Evde konuşulduğunu düşündük eşimle ama biz kızımızı çocuk gibi yetiştiriyoruz bilmiyor hiç yetişkin dünyasını.
Kendi tabağına baksın başkalarına da saygı duysun istiyorum. Dilerim başarılı oluruz. Bence çocukları Bu şekilde yetiştirebilsek zaten kalkınacağız tam anlamıyla.
Karbonhidrat mümkün olduğunca azaltıp aksam gec saat yemeleri azaltmak ve dediğin gibi aksam yürüyüş de yaparsan bence iyi hissedersin...bugün bende karar aldim zaten, kiloyu birtürlü veremiyorum bende yine karbonhydrati hayatimdan cikarcam. Sonra alis verise gitcem, aksam baslarim artik.
Demiride aslinda bi kontrol etdire bilirim. Gecen esimle anlasmisdik, ben aksamlari cikcaktim yürüyüse filanda, günlerdir yagmur yagiyor burda
Aynı düşüncedeyim ablaKazanan bankalar ve ensesi kalin muteahitler. Vatandasin hayatinin en az 10 yili yine ipotek altina alindi...
Çocuklarda maddiyat var da maneviyat eksikÇocukların doyumsuz olduğunu ben okulda cok net farkediyorum...
Ara sıra guzel ya da farkli başarılarını odullendirmeye calisirm...
Bir çoğunun tepkisi aman ne var bunda annem babam vs. Alır.
Oysa biz öğrenciyken öğretmenim 1 çikolata verecek diye kendimi ne zorlardım.
Simdikilere kalem silgi kitap toka vs...basit geliyor...Tablet olsa çalışırım çizerim çözerimdiyen var...
Merhamet empati saygı ne onemli değerler..
Küçüğüm 2.sinifi bitirdi tatlu bu yil.Çocukların doyumsuz olduğunu ben okulda cok net farkediyorum...
Ara sıra guzel ya da farkli başarılarını odullendirmeye calisirm...
Bir çoğunun tepkisi aman ne var bunda annem babam vs. Alır.
Oysa biz öğrenciyken öğretmenim 1 çikolata verecek diye kendimi ne zorlardım.
Simdikilere kalem silgi kitap toka vs...basit geliyor...Tablet olsa çalışırım çizerim çözerimdiyen var...
Merhamet empati saygı ne onemli değerler..
Cok haklisin yazdiklarinda.Kızım olduğundan beri yakın çevremde dikkatimi çeken en önemli şey, çoğu yetişkinin çocuklarını "en iyisi sende olsun", "her şeyin en iyisi sana layık" düsturuyla çocuklarını yetiştirmesi. Ben ve kardeşimin her ihtiyacı karşılandı ama ihtiyacımız olandan fazlasını istememeyi öğretmişlerdi zaten. Kuzenlerimizle kardeş gibiydik. Küçülenler paylaşılır, hepimiz için yatırım yapılır, çocukken yetişkin işlerini bilmezdik. Komşu çocuklarıyla aynı şekilde birlikte yiyip içer oynardık.
Ben yurtdışında bulunmadım ama Almanlar için bahsettikleriniz bana her yaşın ve her insanın bireysel olarak değerini bildiklerini düşündürüyor. Kendine saygısı olursa başkasının hakkını gaspetmek akıllara gelmiyor demek ki.
Biz eski bir ev aldık, bütçemize ve aslında hayalimize göre de en uygun en ala yer. Çok şükür.
Eşimin kardeşi ve ailesi bize geldiler hayırlı olsuna. Kızı (ki benim kıymetlimdir çok seviyorum minişi) bu ev kaç yıllık dedi bana, dedim 18 yıllık yani içi hep baştan yapıldı dedi. Sonra ben başkasının oturduğu evi istemem, kırıp yapmak istemem en güzeli yeni yapılmış eve tertemiz oturacaksın dedihenüz 8 yaşında!
Ben inanamadım. Evde konuşulduğunu düşündük eşimle ama biz kızımızı çocuk gibi yetiştiriyoruz bilmiyor hiç yetişkin dünyasını.
Kendi tabağına baksın başkalarına da saygı duysun istiyorum. Dilerim başarılı oluruz. Bence çocukları Bu şekilde yetiştirebilsek zaten kalkınacağız tam anlamıyla.
Gecen sene bu sekil 9 kg vermisdim hashimoti oldugum hslde. Gidin gidim gitdi, ama gutmisdi. Baska türlü ben veremiyorum onu anladim.Karbonhidrat mümkün olduğunca azaltıp aksam gec saat yemeleri azaltmak ve dediğin gibi aksam yürüyüş de yaparsan bence iyi hissedersin...
Ama şu bir gerçek ki değerlerimizi belirli rutinler de kontrol ettirmeliyiz
Ben de magnezyum ve d3 takviye alacagim sipariş verdim...
Çünkü kemik ağrılarım arttı...Her yıl değerlerim düşük çıkıyor çünkü..
Asmin yaş ile orantılı olarak da metabolizma eskisi gibi yakmıyor diye düşünüyorumGecen sene bu sekil 9 kg vermisdim hashimoti oldugum hslde. Gidin gidim gitdi, ama gutmisdi. Baska türlü ben veremiyorum onu anladim.
Asmin söylemeden edemeyecegim ,Cok haklisin yazdiklarinda.
Kizim dogdugunda is arkadasim kendi kizinin kiyafetlerini teklif etmisdi bana hediye olarak. Seve seve aldim cünkü hem tanidigim insandan geliyorsu, hem tüm kimyasalar yikanip gitmisdi ve biliyordumki cogu seyi sadece bir kac hafta giye bilecekti.
Cevremdeki tüm türkler kafa salladi bana, ilk cocuk niye yenisini almiyorsunlar filanaldirmadim. Alman arkadaslarim icin yaptigim kayet normaldi misal, hepside aynisini yapti.
Ben yoksulluk icinde büyüdüm gercekten, ama o yoksulluk yüzündende hirslanip okudum, hep kendi parami kazandim. Simdiki genckere hersey sunulunca, bakiyorum hem doyumsuzlar, hemde kiymet bilmiyorlar ve hayatda hedefleri olmuyor.
Ben kizima cok az oyuncak aliyorum, tasdanda odundanda kendine oyuncak yapa bilir bizim yaptigimiz gibi.
Ona yaptigim birikimleride bilmiyecek taki jendi ayaginin üstünde durabilmegi ögrenene kadar. Bur insan zorluk cekmeden birsey ögrenemiyor bence onun icin cocuklarda bu duygulari ögrenmeli. Umarim istedigimiz gibi hayirli evlatlar büyüte biliriz.
Borç olmadan nasıl ev sahibi olacağız peki,Kazanan bankalar ve ensesi kalin muteahitler. Vatandasin hayatinin en az 10 yili yine ipotek altina alindi...
Canim ben genckende blyledim insn, cok cabuk alip cok zor veriyordum. Ama tabi simdi yasda üstüne ekleniyor, dahada zorlasdi.Asmin yaş ile orantılı olarak da metabolizma eskisi gibi yakmıyor diye düşünüyorum
Insanın yapısıyla alakalıCanim ben genckende blyledim insn, cok cabuk alip cok zor veriyordum. Ama tabi simdi yasda üstüne ekleniyor, dahada zorlasdi.
Hep yazdik bunu kahvemsim.Borç olmadan nasıl ev sahibi olacağız peki,
Birşeyleri elde edebilmek için mecburen fedakârlıklar yapıyoruz
Hele şimdiki nesil atadan kalmadıysa o ipotek olmadan zor değil, imkansız
Bizim toplumumuzda eğitim eksik bana göre, bu sadece okula gitmek de değil.yeni nesillere umutlaniyorum ben gercekten. Burdada bariz bir fark glrüyorum, benim gibi alman arkadas cevresiyle, büyüyenlerde farkli.
Bazi konularda kendi insanlarimiz benle dalga geciyor misal, sen almanlar gibisin diyorlar. Degistiremiyoruz bazi kafalari malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?