- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #62.481
Ya deme çikolata hele alaman hic deme canim çekiyor bu ara zaten...Nerde satılır alsak yesekTürkler Almanlar severler birbirlerini
Ben hele bütün fındıklı Alman cikolatasindan ötürü ayri severim
Biz her türlü denedik paramizin hesabiniBenim eşim beni hiç borçsuz bırakmaz sağolsunevlendiğimizden beri hep maaşımın yarısı ya da 2/3ü borçta oldu. Para istersem verir ama asla maaşını bana vermez. O da bir kalem ödüyor olur mutlaka ve genelde ev ihtiyaçlarını o karşılıyor yani mecburen
Ben ilk üç yıl muazzam gurur yaptım hiç istemedim o zaman biriktiremiyordum da baya baya yokluk içindeydim. Evlilik borçları araba kredisi derken. Ailesi de tırtıklıyordu o zamanlar bizi. Ben dolmuşla o arabasıyla gidiyordu. Evlendik benim standartlar yerlerde kocam zirvedeydi.
Sonra bir uyanış yaşadım hala hatırlayınca bir gururlanıyorumben ne yapıyorum ya diye sormuştum bir gün. Onun rahatta olmasına üzülmüyorum ki demiştim ama ben neden bu haldeyim? Sonra biriktirmeye başladım işte ve kadınlar kulubü kadınları sağolsun
Maaşımdan kalan az miktarla birikim yapıyorum, eğitimlerime gidiyorum paraya ihtiyacım olduğunda hiç gurur yapmıyor istiyorum.
Para bizde bana pek akmıyor ama şükür ki artık en azından kendimi güvende hissediyorum. 10 yılda bu kadar oldu :)
Adresi sorma tatluu sorma adresiYa deme çikolata hele alaman hic deme canim çekiyor bu ara zaten...Nerde satılır alsak yesek
Evet kendi alın terimizle ne şekilde alabiliyorsak oyle yapacağız...Ömür varsa bunun yaşlılığı da var kendimizi teminat altına almalıyız...
Bir gün eşimin yengesi şimdi gelinler çalışıyor çocuklar ya aile büyüklerinde büyüyor bedavaya ya da kreşte parayla...Biz kendimiz baktık büyüttük demişti...
Ağzına saglik annem lafı yapıştırdı...sizlere kayınpeder ev dükkan bırakmış zaman o zaman degil..Siz de bitirmeden birer ev yapsaydınız gelinler çalışmazdı bir süre dedi...Tabi kadın da bizim kayınvalide de bozuldu...
Bizimkine bir süre kayınvalide baktı ama karşılığında kurutmali camasir makinesi koşu bandi ve ayrıca 3 yaz tatilini karsildk laf söz olmasin diye...
Tamam sormuyorum da kendi adımı bile görünce aklıma geliyorAdresi sorma tatluu sorma adresi
Güzel laf söylemiş yerinde zamanında...Ben saygıyi korurum her şekilde aman yeri geldiyse de söylenmeli...Iste azcik düşünce olsa birilerinden kalkanla sen yaşarken evladına da az buçuk sen yaparsın böyle devam eder gider...T tatlu ağzına sağlık anneciğinin, biz de ev sahibimiz evi satınca apar topar bir ev bulup kiraya çıkmıştık. Ev yerleştiriyoruz babam kan ter içinde kalmış kv de sigara içe içe temiz evde geziyor hiç bir şeye dokunmuyor. Babama bir daha dünyaya gelirsek anababa olmayalım dedi, babam da sizi bilmem ama ben bir daha dünyaya geleyim oğluna ev vermeyene kız vermeyeceğim demişti
Kv hala eşimin babannesinin verdiği evde yaşıyor :)
Güzel laf söylemiş yerinde zamanında...Ben saygıyi korurum her şekilde aman yeri geldiyse de söylenmeli...Iste azcik düşünce olsa birilerinden kalkanla sen yaşarken evladına da az buçuk sen yaparsın böyle devam eder gider...
Bizim işin sonunda başka olayda oldu eşim yemin etti eve almıyor yengesini
Kadinlar çalışmalı tâbi ama hicbir anne gönül rizasiyla bırakmıyor evladını.Evet kendi alın terimizle ne şekilde alabiliyorsak oyle yapacağız...Ömür varsa bunun yaşlılığı da var kendimizi teminat altına almalıyız...
Bir gün eşimin yengesi şimdi gelinler çalışıyor çocuklar ya aile büyüklerinde büyüyor bedavaya ya da kreşte parayla...Biz kendimiz baktık büyüttük demişti...
Ağzına saglik annem lafı yapıştırdı...sizlere kayınpeder ev dükkan bırakmış zaman o zaman degil..Siz de bitirmeden birer ev yapsaydınız gelinler çalışmazdı bir süre dedi...Tabi kadın da bizim kayınvalide de bozuldu...
Bizimkine bir süre kayınvalide baktı ama karşılığında kurutmali camasir makinesi koşu bandi ve ayrıca 3 yaz tatilini karsildk laf söz olmasin diye...
Tabiki kime bırakırsan birak mahcubiyet huzursuzluk kendine kızma vs...Kadinlar çalışmalı tâbi ama hicbir anne gönül rizasiyla bırakmıyor evladını.
Yenge de yani kendini övmeye çalışırken başka birşeyin içine düşmüş, boşver cnm.
Ben en çok torkunun tereyağını sevdim tatlu, sütaş da iyi.Kizlar tereyagim bitmek Üzere.
Hep memleketten gelirdi..Bu ara zor...O yuzden Torku okudum sizlerden..Hiç de bakmadım fiyatı nasil...Gelecek hafta alsam iyi olacak...
karamelli_turta
@iyiniyetl
P planli
K kahvemsi mutluluk
sekerim00
kronikuykucu
CanTorun
Sizlerden bazıları torku demişti ama hatırlayamadım...ya da başka marka da olur
Ne kadar torku kilosu cnmBen en çok torkunun tereyağını sevdim tatlu, sütaş da iyi.
En son marketten 1 kg 50 tl olarak almıştım ben.Ne kadar torku kilosu cnm
Kizlar tereyagim bitmek Üzere.
Hep memleketten gelirdi..Bu ara zor...O yuzden Torku okudum sizlerden..Hiç de bakmadım fiyatı nasil...Gelecek hafta alsam iyi olacak...
karamelli_turta
@iyiniyetl
P planli
K kahvemsi mutluluk
sekerim00
kronikuykucu
CanTorun
Sizlerden bazıları torku demişti ama hatırlayamadım...ya da başka marka da olur
Benim köyden aldığım da yoğurttan...Tereyağ konusunda hassasim...Aa ben de süt aldığım yere bakayim gidebilirsemben torku hiç denemedim. içim tereyağı kullanıyorum. kokmuyor ve çok hafif. bazen de kasaba gittiğimde kasaptan alıyorum, yoğurttan yapılan tereyağ kokmuyor, sütten yapılan tereyağını biz tüketemiyoruz.
Geçen haftalarda aktüel ürünü olarak geldi, talep olunca hep gelecek dedi marketteki kız.A101 de yoktu dedi. Kalmadı mi acaba...iyiymiş fiyati
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?