bak bide ne cabuk gidiyor masallah
ben 79,8. Ben aliskinim yavas olmasina, annem 1,5 kg verdi toplamda

Ya süpersin canım.ne kadar iradelisin maşallah.benimde çok kilo vermem lazım, en az 25 kilo ama veremiyorum.Dikkat ediyorum baya ama oynamıyo.Insülin direncim ve reaktif hipoglisemim var , doktorada gidemiyorum malum durumlardan bana püf noktaları söyler misin?

Merhabalar hanımlar, bereketli olsun birikimleriniz.Ben de katılmak isterim :)
15 yıllık Öğretmenim ama neyazikki ne bir ev ne bir arabam var,bir dönem biriktirdim biseyler ama ücretsiz iznimde bitti gitti. 21 aylık oğlum var onun geleceği için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum,keşke daha önce baslasaydim diyorum,neyse.
Maaşım dışında kurslar ve sınavlar ile ek gelir sağlıyorum.Borc oduyordum bitmeye az kaldı,artık birikime geçme zamanı nasipse :)Aslında virüsten önce kurslarım vardı ve bir yarım altın ile başlamıştım ama onu hediye etmem gerekti,elden çıktı.Ogluma geçen yıl hediye edilen 1 çeyrek ve kendim yaptığım 50 eurom var.Pandemi ortamı da olsa sınav görevleri alıyorum gelecek olan paralarla ve maaştan kalacak olanlar ile bu ay için kısmet olursa 7 Gr altın almayı planlıyorum bakalım olacak mı :)
Uzun vadede hedefim Allah ömür verirse önümüzdeki beş yıl bitiminde bir ev peşinatı /belki dahasini hazırlamak.Haydi hayırlısı :)

Ben diyetisyen desteği aldım 3 ay, listelere hep uydum.
Şimdi de sağlıklı besleniyorum.
Püf noktasi mi bilmiyorum ama haftada 3-4 gün yürüyüş ya da bisiklet yapıyorum.
Elimden geldigince sağlıklı ve dengeli besleniyorum.
Sağlıksız birşey yiyorsam ölçüye dikkat ediyorum ya da sonraki günler de dengeliyorum.
Bir de su içiyorum çok çok

Hoşgeldin aramıza. Evladını Allah bağışlasın.
Burada çoğumuz önce harcadık, kötü borçlar ödedik sonra aydinlandik, yalnız değilsin yani bu konuda.
Birikim konusunda eşlerin de aynı fikirde olması ya da birbirine destek olmaları daha çabuk ilerleme sağlıyor.
Umarım hedeflerini tutturursun

Amin
Hoşbuldum teşekkür ederim :)
Yalnız olmadığını bilmek güzel :) Azimli biriyimdir.Onceki yıllardan birikim alışkanlığım var Allah'tan.Evet eş ile aynı yolda olmak muhakkak ki gereklidir ama ben neyseki artık beraber değilim.Beraber olduğum dönemde evin ve kendisinin tüm yükü üzerimdeydi,kumarda her şeyini kaybetmiş üstüne borçlanmis gibiyim.Neyseki toparlamaya çalışıyorum.
Bu süreçte ne kadar birikiminiz oldu ? Sizin hedefiniz nedir

Özür dilerim
Neredeyse hepimizin gecmisinde yanlış kararlar, yanlış davranışlar oldu. Önemli olan karar verdikten sonra emin adımlarla ilerlemek.
Biz ev kredisi ödüyoruz.
Maddi olarak hedefim kendi evimizin olmasıydı.
Şu an bankanın kiracisiyiz, ara ödemeler ile en kısa sürede borcu bitirmek istiyorum.
Onun dışında her ay düzenli birikime elimden geldigince devam ediyorum.

Yok hiç önemi yok,genel konusmustunuz siz zaten.Allah ödemede kolaylık versin inşallah.Ne güzel bir yerden başlamak lazım.

Yok hiç önemi yok,genel konusmustunuz siz zaten.Allah ödemede kolaylık versin inşallah.Ne güzel bir yerden başlamak lazım.
Amin, hepimize.
Biraz geç bir baslangic oldu ama önemli olan başlamak tabi
Borç olmadan artık birşey sahibi olmak çok zor maalesef

Amin, hepimize.
Biraz geç bir baslangic oldu ama önemli olan başlamak tabi
Borç olmadan artık birşey sahibi olmak çok zor maalesef
Malesef öyle Ev için beş sene sonrası çok mu geç olur diye de düşünüyorum, peşinatsız kredi ile alsam çok mu yorar ki kiram zaten 930 çok ya 1000 de gitsin.Ustune katıp kredi ödesem bari havaya gitmez

Malesef öyle Ev için beş sene sonrası çok mu geç olur diye de düşünüyorum, peşinatsız kredi ile alsam çok mu yorar ki kiram zaten 930 çok ya 1000 de gitsin.Ustune katıp kredi ödesem bari havaya gitmez
Şu an kredi faizleri çok uygun seviyede. Tarihin en düşük seviyesi.
Ben olsam tamamını kredi çeker ev alırdım.
Zaten kira odeniyor, birikimde yapıyorsun aynı hesaba geliyorsa degerlendirilmeli bence.
İleride birikim yaptıkça ara ödeme yapılır krediye vade düşer, ödeme rakamı düşer.

Selâm canlar
Sabah erkenden visneleri yikayip temizleyip, kaynattim.
Sonra suyunu posasindan ayırıp kavanozlara doldurdum kaynasin artik.
11 adet yarim ltlik kavanoz oldu, zaten konsantre sulandirip içeriz kola meyve suyu niyetine.
Çocuklar okula giderse beslenmeye bile koyuyorum.

Okuyup geliyorum
Kahvemi de yapayim.

Beklemezmiyim
Dua edin pro olmadım
Yakışır kelebeğe
Popüler üyelik te bile bu kadar kutlama, favai fisek, pasta ben prolugu düşünemedim
Üç gün üç gece mekan kapatacak A Asmin75
Asmin ile kelebeğin popülerliği aynıdöneme denk gelince çifte kutlama
Ben geldim:) Günaydın kızlar... çocuğumun ılk okul günü çok heyecanlıydı, arkadaşlarini göreceği için... sadece Pazartesi şeri gidecek 4 hafta... Ben ortaligi toplayıp dönerim tekrar
Ne kadar özledi arkadaşlarını kimbilir nasil heyecanlanır
Biraz eğitime ara verdik...Sizleri yoklayayım dedim hemen

karamelli_turta şöyle ajandamdan not bırakayım sizlereEki Görüntüle 2655764
Tatlu bende yazmayi severim
Plânlar yazılı kaliyor ce dönüp kontrol edilebiliyor

Aramiza hoşgeldiniz @Altisapka hepimiz böyle başladık hatta borçlar varken kadar vermiştim ben bu gidişata dur demeye.
Sende borç yokmuş ✌
Rabbim uzun ömürler versin kuzuna.
Yeterki iste ve adim at inan bana arkasi gelecek
Bende çalışma hayatimin 12.yilindan sonra birikime başladım.
5 yil uzun bir zaman bence ,
Bir süre birikim yapip sana uygun bireve de denk gelirsen kaçırmazsın

Kira 1000 tl,
Bir o kadar daha ekleyip üzerine evinin borcunu ödersin ,gayet mantıklı.

Kabak dolma yapacağım bende,
Makarna ve yoğurt birde ✌

Az ama çok yiyemiyoruz.
Az mı, daha ne olsun turtis
Zuhal Topalla yemekteyize katılmıyoruz
Ara sıcağa gerek yok
Ben çorba stoklarim bitince
Yemek+ salata ya da cacık, yoğurt ile devam edeceğim.
Yazın zaten çok ağır yemekler yenmiyor
Sürekli ara öğün, cay, kahve olunca yemekler de az az yeniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…