- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #64.581
Dünden beri benim eşim beyde tatil bakiyor.Hadi iyisin diyelim
Bizde bu hafta sonuna plân yapiyoruz bakalım,
En yakin ege sahiline doğru kardeşlerimle.
Tenha bir sahile gideriz tâbi.
5 yıl boyunca sabit 1000 kira odedigimi hedaplayinca bile 60 bin ediyor,çok fazla..Üstüne bir de beş yılda ev fiyatlari çok uçar.6 ay acil durum parası biriktirip sonrasında almam lazımKira 1000 tl,
Bir o kadar daha ekleyip üzerine evinin borcunu ödersin ,gayet mantıklı.
Öyle canimAz mı, daha ne olsun turtis
Zuhal Topalla yemekteyize katılmıyoruz
Ara sıcağa gerek yok
Ben çorba stoklarim bitince
Yemek+ salata ya da cacık, yoğurt ile devam edeceğim.
Yazın zaten çok ağır yemekler yenmiyor
Sürekli ara öğün, cay, kahve olunca yemekler de az az yeniliyor
Niyetin varsa faizler bu kadar dusukken biraz arastirsan mi5 yıl boyunca sabit 1000 kira odedigimi hedaplayinca bile 60 bin ediyor,çok fazla..Üstüne bir de beş yılda ev fiyatlari çok uçar.6 ay acil durum parası biriktirip sonrasında almam lazım
Benim deÖyle canim
Sade ve az yemek gerek zaten ve bol hareket.
Yaz meyvelerini çok seviyoruz sık sık besleyince de yemek az tüketiliyor.
Zaten oldum olasi en sevdiğim öğün kahvaltıii
Kuzum zaten görüştüğümüz tek insanlar şu an için, e herkes sıkıldı özlüyoruz beraber zaman geçirmeyi.Dünden beri benim eşim beyde tatil bakiyor.
Gitmek istiyor biryerlere anlıyorum, alttan beyin yıkama operasyonu yapıyor bana.
Belgeli oteller var, villa kiralanıyor diye her sohbetin arasına sıkıştırıyor lafı bakalım ne çıkacak
Aynen öyle.5 yıl boyunca sabit 1000 kira odedigimi hedaplayinca bile 60 bin ediyor,çok fazla..Üstüne bir de beş yılda ev fiyatlari çok uçar.6 ay acil durum parası biriktirip sonrasında almam lazım
Biz kimseyle görüşmedik halaKuzum zaten görüştüğümüz tek insanlar şu an için, e herkes sıkıldı özlüyoruz beraber zaman geçirmeyi.
Eğer gidersek sabahin ilk ışıklarıyla gidip akşam döneriz,önlemlerimizi alarak tâbi.
Kardeşimindaha önce gittiği çok tenha dediği bir tarafa gideceğiz.
Eşin de hakli, hepimiz bunaldık çok bunaldık.
Evet aynen öyle 1000 e yakın kira ödüyorum ayda 2000 de birikim yapmak istiyorum yani toplam 3000 kredi ödeyebilirim diye düşünüyorum ama peşinatsız kredi veren banka var mı acaba ? Sanırım halihazırda bir ev ve satın alınacak evi teminat olarak istiyorŞu an kredi faizleri çok uygun seviyede. Tarihin en düşük seviyesi.
Ben olsam tamamını kredi çeker ev alırdım.
Zaten kira odeniyor, birikimde yapıyorsun aynı hesaba geliyorsa degerlendirilmeli bence.
İleride birikim yaptıkça ara ödeme yapılır krediye vade düşer, ödeme rakamı düşer.
Bu arada çok tşk ler Allah hepimizin çocuklarına uzun ömürler versin.HosbuldumYakışır kelebeğe
Asmin ile kelebeğin popülerliği aynıdöneme denk gelince çifte kutlama
Ne kadar özledi arkadaşlarını kimbilir nasil heyecanlanır
Tatlu bende yazmayi severim
Plânlar yazılı kaliyor ce dönüp kontrol edilebiliyor
Aramiza hoşgeldiniz @Altisapka hepimiz böyle başladık hatta borçlar varken kadar vermiştim ben bu gidişata dur demeye.
Sende borç yokmuş ✌
Rabbim uzun ömürler versin kuzuna.
Yeterki iste ve adim at inan bana arkasi gelecek
Bende çalışma hayatimin 12.yilindan sonra birikime başladım.
5 yil uzun bir zaman bence ,
Bir süre birikim yapip sana uygun bireve de denk gelirsen kaçırmazsın
Evin ekspertiz değeri satış fiyatından yüksekse tamamına kredi cekebilirsin.Evet aynen öyle 1000 e yakın kira ödüyorum ayda 2000 de birikim yapmak istiyorum yani toplam 3000 kredi ödeyebilirim diye düşünüyorum ama peşinatsız kredi veren banka var mı acaba ? Sanırım halihazırda bir ev ve satın alınacak evi teminat olarak istiyor
Çok şaşırdım ve üzüldümBiz bu sabah ambulans sesine uyandık.
Karantina döneminde balkon kankam olan yan binadaki amcayi götürdüler.
Kızı falan ağlıyordu soramadım ama özel kıyafetli ekipti gelen, ev halkida camdan maskeyle bakıyordu.
Az önce kız balkondaydi selam verdi, konuştuk.
Gece ateşi çıkmış amcanın, düşmemiş sabaha kadar yaapacak birşey kalmayınca ambulans çağırmışlar.
Test yapmışlar hastanede bekliyormuş amca.
Adam aylardır da evden çıkmadı, hergun terastaydi.
Babalar gününde diğer kızı torunu falan gelmişti.
Başka da kimseyle görüşmedik ablamda evdeydiz biz de evden çalışıyoruz zaten dedi kızı.
Üzüldüm inşallah pozitif çıkmazlar.
Hosgeldiniz sık sık burayı takip edip yazarsanız guzel başarılar elde edersiniz...Merhabalar hanımlar, bereketli olsun birikimleriniz.Ben de katılmak isterim :)
15 yıllık Öğretmenim ama neyazikki ne bir ev ne bir arabam var,bir dönem biriktirdim biseyler ama ücretsiz iznimde bitti gitti. 21 aylık oğlum var onun geleceği için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum,keşke daha önce baslasaydim diyorum,neyse.
Maaşım dışında kurslar ve sınavlar ile ek gelir sağlıyorum.Borc oduyordum bitmeye az kaldı,artık birikime geçme zamanı nasipse :)Aslında virüsten önce kurslarım vardı ve bir yarım altın ile başlamıştım ama onu hediye etmem gerekti,elden çıktı.Ogluma geçen yıl hediye edilen 1 çeyrek ve kendim yaptığım 50 eurom var.Pandemi ortamı da olsa sınav görevleri alıyorum gelecek olan paralarla ve maaştan kalacak olanlar ile bu ay için kısmet olursa 7 Gr altın almayı planlıyorum bakalım olacak mı :)
Uzun vadede hedefim Allah ömür verirse önümüzdeki beş yıl bitiminde bir ev peşinatı /belki dahasini hazırlamak.Haydi hayırlısı :)
Umarım, amca daha önce kalp rahatsızlığı geçirmişÇok şaşırdım ve üzüldüm
Bahsetmistin o amcadan.
Umarim sonuç negatif çıkar..
Araştırmaya başlayacağım.Bir arkadaşım Mamak ta 175 lik ve 187 lik evler söyledi geçen.Alici gözle bakayım birNiyetin varsa faizler bu kadar dusukken biraz arastirsan mi
Belki uygun da bir yer denk gelir
Elimde hiç para yok ama 50 bin düşünüyorum normaldeAynen öyle.
5 yil çok uzun bir zaman.
Önce alacağın evin fiyatını az çok bilmek gerek, sonra ne kadarı peşinat olarak düşünüyorsun meselâ.
Fiyatlar uygunmuş epeyAraştırmaya başlayacağım.Bir arkadaşım Mamak ta 175 lik ve 187 lik evler söyledi geçen.Alici gözle bakayım bir
Hoşbuldum teşekkür ederim inşallahHosgeldiniz sık sık burayı takip edip yazarsanız guzel başarılar elde edersiniz...
Ben de öğretmenim ve soyle diyebilirim 1000 kira zaten veŕiyorsun 1000 de ekstra ödersin zaten...Bence çok da bekleme ev almaksa niyetin ve eminsen araştırmak sana fikir verir..Hangi sehirdesiniz bu da etkili açıkçası ev fiyatları ve ödeme konusundaMalesef öyleEv için beş sene sonrası çok mu geç olur diye de düşünüyorum, peşinatsız kredi ile alsam çok mu yorar ki kiram zaten 930 çok ya 1000 de gitsin.Ustune katıp kredi ödesem bari havaya gitmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?