Tamda dogru yerde noktayi koymuşsun.
Rahata alıştırmamak lâzım sonra toparlamak zor oluyor.
Meselâ ben
Bütçeyi elime alana kadar uğraştım biraz
Ama şu an eşim de ben de memnunuz boyle.

Meselâ ben
Ben hep evde paranın tek elden idaresinden yanayım,daha bereketli oluyor o zaman
Tabi mümkünse de bu kişi kadın olmalı.

Meselâ ben
Bnimki her konuda cimri bi araba konusunda Allahım ne deseler he(tipik Türk erkeği)
Dün arabının hortumu yırtılmıs servis demis 1250 tl ama set değistiriyomıs demiri fln.Bizim demiri saglam ama degismisken hepsi değissin diyo hemen
Babam bide bu isin icinde ,servise ne soruyosn.
sen.
Dedim sen git babama halletsin 1250 ne
Adam 100 tlye halletti almıslar yeni hortum takmıslar
Tmm degistr ozmn desem degistircek serviste

Ben eşimi 4sene önce krediye ikna edemedim 650tl kredi odeyecekti,şuanda krediler cazip ama ev fiyatları çok yukseldi

Güle güle oturun Allah sıkıntı vermesin zaman geçiyor zaten bı bakmışsın borç bitmis

Ben eşimi 4sene önce krediye ikna edemedim 650tl kredi odeyecekti,şuanda krediler cazip ama ev fiyatları çok yukseldi
Bende pismanım
Arkadaslar nisanlıyken girdi bizimle 1 sene araları var, adam dogru dürüst calısmıyor giriyor cıkıyor ise ona ragmen ev sahibi oldlar masallah
Helal olsn
Cünkü 1000 tl ödemesi var sabit.
Herhalukarda tek maasda olsan ödersin onu.
Ona göre gecinirsin sonucta.
Kira ödeyeceğine.

gönlüne göre olsun insallah

Ev almak her dönem zordu kızlar.
5 yil önce maaşlar bu kadar değildi.
Ev fiyatlari ile gelir yine böyleydi.
Ama şu an 180 ay ve 1 yil ödeme otelemesi çok cazip.
Gerçekten almış olmasaydim şu an Ev ariyor olurdum.
Hadi size de bir cesaret lâzım, ufaktan bakmaya başlayın.

Herşey pahalı cnm
Bizimde o kadar tutuyor
Ailelerden de bi okadar yiyecek geldiği halde
Yılın yarisinda et masrafımız yok
Zeytinyağı kayınbaba verir salçayı bulguru bakliyatları annemler
Şu an yaz .bir iki haftaya pazara sadece patates sogan almaya giderim çünkü kvlerin bahçesi sebze ekili . Kisliklari da ordan ayarlarim.
Şu an et dondurma süt yumurta ve soğuk içeceklere çok harcaniyor

Insallah canım
Ben evin mevkisini seviyorum merkeze hiç inesim yok
Yeni inşaatlar başlarsa buralardan bakıcam da inşallah ozaman da bu şartlar devam eder

Biz nisanlandiktan kısa süre sonra annemlerin şu an oturduğu evin inşaatına bakmaya gittik.
Müteahhit nerede oturacaksiniz dedi, o zaman biz de Anadolu yakasında otururuz diye düşünüyorduk. Bu çevreden dedik.
Adam dediki giriş kat satılmadı, bu proje benim için önemli herkese satmak istemiyorum.
Gelin siz alın. Biraz peşinat verin, düğünden sonra takılarla ödeyin, kalanı kredi çekin. Beklerim sizi dedi.
Biz o zaman tabi burnu kaf daglarindayiz,eşimle birbirimize baktık. Adamın lafını tamamlamasını beklemeden döndük bindik arabaya.
Giriş kattami oturacağız diye büyük gördük kendimizi çünkü.
9 yıl önce 85 bin TL fiyati. Ki nisanimda güzel takım olmuştu o zamanın parası 15 bin falan ediyordu. Düğün takıları ile belki tamamını kredisiz alabilirdik.
Biz 2 yıl önce evimizi sıfır, dubleksin alt katı dairede aldik. O ev 8 yıllık bina,giriş kat fiyatı neredeyse buranın iki katı idi.
Zamani geri alamıyoruz maalesef, akıl başa geliyor ama bedeli ağır oluyor biraz. Onumuze çıkanın fırsat olduğunu goremiyoruz, cahillik.

Kısmet canım
Olacağı varmis

Krediyle aldiramadim ama 3sene elimizdeki nakiti önce parayı biryere bağlamak için nakit 1+1aldik esyali ev aldık öylede kiraya verdik krediye girmedik,kirasını alıp kira ödüyoruz ama ben mutlu değilim sonuçta oturamiyorum evimde kiradayim mecbur,şuan dükkan hedefimiz var eşim esnaf dükkana kira ödüyor,dükkanın kiradan kurtulalım diyoruz dukkanida nakit alirsak diye uğraşıyoruz sonra evi satıp oturacagimiz bı ev nasip olur inşallah

Gerçekten oyle, her zaman ev almak zordu.
Büyük bir borcun altına girmek zor aslında, ona karar vermek, adım atmak zor.
Odeyebilirmiyim, nasil yapariz, nasıl olur dusuncesi insanı ciddi celiskide bırakıyor.
iyi bir hesap kitap ile herkes bir şekilde ev sahibi olabilir.
Gelirin iyiyse iyi bir bölgeden, büyük donanımlı bir ev ya da orta segment bir apartman dairesi.
Ama şu bir gerçek kiranın sonu yok, ay bitmezdi ama kira günü pat diye gelirdi.
Ömrümüz olurda görürsek emeklilikte evin daha büyük önemi olduğunu düşünüyorum.
Kira, kredi olmadıktan sonra emekli maaşı her türlü geçimi sağlar ama bir de bunlar olursa yıllarca yaşadığımiz da çalıştığımızda boşa gider bencd.
Yani ben de evim olmasa şu an fellik fellik ev arıyor olurdum.
Şu an piyasanın durumu, iş guvencesi özel sektör için sıkıntılı bu da insanları daha çok tedirgin ediyor ama 2001 ve 2008 krizlerine bakın derim.
Bir süre sonra yoluna giriyor herşey, biz ülke olarak geçmişten bugüne büyük sıkıntıları atlatmisiz bu dönemde geçecek.
Burada kredilerin 1 yıl sonra ödenmeye başlanacak olması da bu nedenle bana göre.
Yıllarca emlak sektörü balon, fiyatlar çok yüksek patlayacak dendi ama her yıl ev fiyatlari yükselmeye devam etti.
Genelimiz orta gelir grubundayiz bizlerin alacağı evlerin fiyat ortalaması hep bu şekilde devam eder.
Üç beş düşüş olsa bile o da odeyecegimiz kira farkı olur.
Yapılandırma yine ciddi bir avantaj, şu an ev alacak olsam sıfır peşinat ile alırım ben mesela.
Faizlsr ciddi düşük, paramı altında dövizde tutar belirsizlik ortadan kalkınca iyi fiyattan bozar ara ödeme yapardım.
Tabiki ytd ama birşeye sahip olabilmek için de harekete geçmek gerekiyor.

Insan gerçekten zamaninda farkedemiyor bazi seyleri.
Sonrasi da pişmanlık.
Bizde çok pişman olduk yıllardır ikimizde çalışıyoruz yedi,içtik,gezdik,gördük,giydik.
14 yilda 5 araç değiştirdik ki ne gerek var o zamanlar bilmiyorum
Ama bu eve daha önce girmiş olsaydik belki şimdiye kadar borcu bitmiş biz ekstra birikim yapiyor olacaktik.
Ve tâbi en önemlisi biz hayatımız boyunca bu evde yasariz sandık ev hayalî vardı âmâ yatirimlik.
Ta ki bir yil önce biz buradan gideceğiz belliki eninde sonunda diyene kadar.
Çok aci gerçekten ama insan öğreniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…