Selam kızlar

Benim haftalık maratonum bitti ve 90₺kaldı bütçeden. Kışlık hazırlıklar için bütçe ayırdım normalde ama dün pazara gittiğimde tam 90₺ harcadım

Pazardan muz ve çilek dışında yalnızca lutenitsa malzemesi, kışlık vişne, patlıcan ezmesi ve köz biberlik aldım. Bunları bütçeye dahil ediyor ve oscarı 0₺ ile kendime gönderiyorum

Bu hafta tereyağ, domates konservesi alacağım kışlık. Onun dışında kahvaltılık ve et ihtiyacım var. Bakalım kahramanlarımızı hangi maceralar bekliyordu

Konservelik domates malzemesi alacağım yani

karamelli_turta canım lutenitsayı senin tarifine göre yaptım yalnızca içine patlıcan ekledim birazcık çoook teşekkür ederim inşallah olmuştur

Deneyeceğim canım. Ben yerim evdekiler yemezse. Doğal şeyleri seviyorum.

karamelli_turta canım lutenitsayı senin tarifine göre yaptım yalnızca içine patlıcan ekledim birazcık çoook teşekkür ederim inşallah olmuştur
Eline sağlık. İyi günlerde tüketin inşallah.
Ben de tarhana yapmak istiyorum bakalım.
Plan çok ta harekete geçmek lazım.

Afiyet şifa olsun umarım beğenirsiniz canım.
Biz yaz sonu epey yapiyoruz çok tüketiliyor.

Tarhana bu sene ben de denemek istiyorum, her sene memleketten alıyorum. Cesaret etmek lazım aslında, tariflerine baktım yapılabilecek gibi

Selâm kızlar
Bugün de ne çabuk geçti.
Kahvaltı,alışveriş, annemler derken akşam oldu.

Yeni haftanin 250 tl bütçesi bugün başladı.
65 tl pazar alışverişi,
155 tl markette harcadim.
Bütçemde 30 tl kaldi.
Bu hafta umutluyum yettirecegim

Stoklarima 5 kg sıvıyağ ile 2 âdet dis macunu aldim onun bütçesi ayri idi 60 tl.

Ellerine sağlık canım
Domates için daha erken değil mi

Hergun birbirinin aynı sanki turtis
Takvimde sayfalar değişiyor sadece

Tarhana biz çok tüketiyoruz
Geçen yil kilosu 50 TL'ye aldım. Pahalı gelmişti ama yıllardır alıyorum, çok lezzetli ve doğal ürünler kullanıyor. Balıkesir'de yapıyor.
Bu yıl sipariş toplamaya başlamış, 75 TL den yapiyor
Biraz denesem mi diyorum ben de
Bir kavanoz kaldı, 2 ya da 2,5 kilo almam gerekir yine

Bence kesin yaparsiniz kahvemsim.
Bem komşuyu görmüştüm bir kez yaparken.

Abartmış bence. O ne o kadar. Az miktarda dene bence de.

Ellerine sağlık canım
Domates için daha erken değil mi

baya erken aslında kahvemsim ama ben ağırlaşmaya başladım iyice, sonra yapamazsam diye kaygılanıyorum. Hazır almak da istemiyorum. Dün pazarda yumurta domates 2 liraydı. Bir de bizim pazar aşırı asortik ona rağmen uygun geldi. Bir kaç yer daha gezeceğiz uygun bulursam yapayım bu sene erken olsun dedim.

Bizim de temel besin kaynağımız, bir deneyelim bence az da olsa. O nasıl bir fiyat artışıdır ya

Hamilemisin canım atlamışım ben, sağlıkla kucağına almani dilerim.
O zaman tamam sen bir an evvel yap çıksın aradan.

Tarhanayi yapan hanım iş yerinden bir arkadaşın annesi.
Durumları kötü diye ilk söylediği yıl az aldım, sonra baktım lezzeti yerinde, kadın da temiz.
Ama devamlı aldıkça fahiş zamlar yapmaya başladı.
Geçen yil şirkette 25 kg sattı
Balıkesir'de yapiyor, orada malzeme daha uygun.
Ama eziyeti çok mu ondan mı fiyatı bu kadar yüksek o konuda bilgim yok
Nette birkaç tarif buldum Ağustos ortası biraz denemek niyetim var
Becerebilirsem fazla yaparım.

Koala cnm nasil oldu kahvaltilik,
Ortalama ölçüler olarak vermiştim çünkü tarifi

Koala cnm nasil oldu kahvaltilik,
Ortalama ölçüler olarak vermiştim çünkü tarifi

Turtacım 3 te biri kadar yaptım senin verdiğin ölçünün 20 küçük kavanoz çıktı. Bir de kıyma makinem olmadığı için robot kullandım sanırım ondan dolayı suyunu çekmesi biraz uzun sürdü ama sonuçta lezzeti güzeldi. bir hafta sonra birini açıp deneyeceğim, rapor ederim

Ama gerçekten çok mutlu oldum, kendimi bir şey sanıyorum

Domatesidoğradıktan sonra pişirdin değil mi?
Püf noktası o çünkü.
Çiğden sevmiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…