- 28 Mart 2020
- 6.386
- 24.797
- 348
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #78.801
Eline saglik canim her türlü şekerli unlu ürün severizTarif bu kızlar,tat müthiş.
Nişasta Kurabiyesi Malzemeleri
125g tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
400g mısır nişastası
Yapılışı
Uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak, kaşık yardımı ile malzemeler güzelce karışana kadar karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş mısır nişastamızı ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan bir parça alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
Şekil verme işimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim ve 160°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Altı pembeleşse yetiyor.
Pişen kurabiyelerimizi yeterince soğuduktan sonra servis tabağına alalım ve servis edelim. Ben bu ölçülerle 33 adet kurabiye elde ettim.
Ben ortasını küçük kapakla delip elmalı kurabiye malzemesi koydum. Rendelenmiş elmayı şekerle pişirip,ceviz ve tarçın ekleyerek,soğutup kurabiyenin üstüne koydum. Pişirdim.
Ben de yer fistikli kurabiye yaptim unsuz yagsiz bu kadar mi güzel olurMısır nisastali kurabiye yaptım. Allah'ım çok güzel ya. Çok yedim amaBen de böyle durup durup birden abartiveriyorum. En iyisi kendi yiyemeyecegim şeyleri pişirmek. Glutensiz olunca kalorisi yok sanki.
Dualarım seninle canımKızlar olmasını istediğim bir şey var. Canı gönülden bir dua istiyorum sizden lutfen
alalım hemen tarifleri bacımBen de yer fistikli kurabiye yaptim unsuz yagsiz bu kadar mi güzel olur
Ha bir de unsuz brownie nefissss
senin bugün dogum günündü dimi? 3 Mart?Hasret gidermissinizdir ogrencilerinle arkadaslarinla ☺
Insallqh canin en hayirli en kolay sekilde gelsin gönlündeki her ne ise
Ahahahayakisir kurabiyenin tarifini de merak ettim şekerim
Gec olsun güc olmasin canim benim sen gönlunü ferah tut korku enerjisi calıstırma sakin
Cok şanslısın canim masallahSelam kızlar,
bugün sabah kapı komşum kızıyla bizdeydi. Ne yapcan bugün dedi. Dedim kızın öğlen uykusundan sonra gidip kıza su alcam marketden. Baktım bizim su paketin fotorafını çekti. Dedim ne yapıyorsun sen? Eşine yollamış. Sen taşıma, bizim arabamız var. Eşim eve gelirken alıp sizin killere doldursun dedi. Ben hergün kızıma çorba yaparken fazladan yapıp onun kızınıda veriyorum. Veya fazla yemek yaptıgımda onlarda yolluyorum akşamları. Oda dediki: birkezde biz senin için birşey yapalım.
Çok duygulandımAkşamda çikolata almışlar bize, onu getirdi
Ben seviyorum komşularımı ya
Sabah onun ve benim kızım oynadı. Öglende binadaki tüm cocuklar evin önünde oynadılar. Bizim kız çok mutlu burdabenim ev işlerim kalıyor, ama kızım mutlu, tüm gün full oyun
Bir fincan, katkisiz dogal fistik ezmesi, bir fincana yakin esmer seker (orijinal tarifte bire bir ölcü, ben sekeri daha az koyuyorum) ve bir yumurta. Hepsi bu kadar. Güzelce yogur, firin kagidina sekil yap koy, 180 derede 10 dakikaya hazir. Firindan ciktiginda yumusak olacak sonradan sertlesiyor. Acibadem kurabiyesi gibi oluyor, ayy nefis. Bu kadar basit bir kurabiye yoktur.Günaydın arkadaşlar
Sahura kalktım,bu sene maşallah iyi kaza orucu tutabildim. Allah hepsini ödemeyi nasip etsin. Borç çok tabii.
tobosolu_dulcinea nice mutlu yıllara,gelecek yılların geçmişten daha güzel olsun inşallah canım.
mavimli tarif ver şekerim,itinayla yapar yerim ben. Coştum bu ara nasılsa.
Güle güle kullan canım aldiklariniSelamlar güzeller.
Yazlıkları ufaktan almaya başladım bakalım. Küçüğüm elbise seviyor. Biraz süslüdür kendileri.Limon da güzel elbiseler var,fiyatlar da güzel. İndirim çekim de vardı,iyi oldu.
Kendime de bakıyorum,giy çık tarzı,hem spor,hem ütü istemeyen elbiseler alırım bu sezon da. Eski indirimler yok tabii,nerdeee.
Bitse artık şu virüs.Okulun ilk günü yoğun yorucu geçti...Ama öğrencilerimi görmek mutlu etti beni...Şimdi ev işleri çocuğun ödevleri beni beklerler
Cennetmeyvesii sınavın bitimce haber ver cnm
A Asmin75 senden de haber bekliyoruz
işleriniz rast gitsin kızlar.
Rabbim gönlüne göre versin inşallah.Kızlar olmasını istediğim bir şey var. Canı gönülden bir dua istiyorum sizden lutfen
Allah kabul etsin canımGünaydın arkadaşlar
Sahura kalktım,bu sene maşallah iyi kaza orucu tutabildim. Allah hepsini ödemeyi nasip etsin. Borç çok tabii.
tobosolu_dulcinea nice mutlu yıllara,gelecek yılların geçmişten daha güzel olsun inşallah canım.
mavimli tarif ver şekerim,itinayla yapar yerim ben. Coştum bu ara nasılsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?