- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #79.461
Tenkyu şekerim o senin tatliliginAma sen çok tatlısın yaa gece geç saat olmasaydı kahkahayı patşatacaktım
Tesekkur ederim bende sevenler arasına girdim.bende noddle çok sever arada yaparım.
susuzu makbuldur eline sağlık
Cok şık olmuşlar gule güle kullan.Hanımlar bardak rafı m ve mutfak Radyom nasıl
radyo çok iyi oluyor ya ben müzik ruhlu biriyim çok severimCok şık olmuşlar gule güle kullan.
Benim mutfak küçük tezgah daha küçük koyamıyorum ek seyler ama radyo var tabi bimden almistim
8 sene önce çalışırken eşim hediye almıştı.Hahah çok hoş gercektenn
Ya ben asla anlamadım pata küte pata küte yapıyodu temizliği, buraya kadarmış zaten bana çoktu bileDerdi neydi ki
Kendi etmiş kendi bulmuş diyelim ozaman
Vipahmet içli köfte kalıbı çıkarmış onla yapmak mantıklı geldi ama kim yoguracak ya onun hamurunu.
Benim ne işim var ya burda ben zengin olacaktım hizmetcilerim katyalarim olcakti.
Kızım kahve yap kızım içli köfte yap aksama misafir var sofrayı donat diyecektim. Sonra onlar camları silerken ben havuzda kokteylimi içecektim. Evde ful makyaj 2 dirhem bir çekirdek dolanırken binicem sırtına vurucam kirbaci anam dur fantezilere ne ara gectik her neyse
Oyle iste genşler
8 sene önce çalışırken eşim hediye almıştı.Hahah çok hoş gercektenn
ben sana güveniyorumYa ben asla anlamadım pata küte pata küte yapıyodu temizliği, buraya kadarmış zaten bana çoktu bile
Bakayım kalıba, bana da hamuru ver yoğurayım, örgüyü ver dümdüz öreyim tam bir Isaurayım çok şükür
Gönül gibi cızlamayı ben yaptım derdik biz Witchim, bizimki o kadar olurdu. Bugün nefis yemek tariflerinde en çok yıldız alan içli köfte tariflerini çalışacağım ödevim bu
Okulda da sadece ben açarım muzik okulda bi radyo daha var.radyo çok iyi oluyor ya ben müzik ruhlu biriyim çok severim
oğlumda bana çekmiş gitmeden Zeki Müren dinlemiştik beraber
dün akşam telefon da soruyor hangi şarkısı anne diye
Aşiyan yolları...
dilime takıldı çok güzel di diyor.
Neşet Ertaş dinliyor mesela...
Ahhh bana çekmiş yakışıklım küçük 11 yaşında
ooo desene bizden sinizOkulda da sadece ben açarım muzik okulda bi radyo daha var.
Bende çok severim.
Kızım sevmez oğlum sever radyo kapalıysa gelir hemen acar
Bebegim topigin yarisi çalışan hatunBize yardıma gelen abla eşyalara ciddili zarar vermeye başlamıştı, evi başımıza yıkacak diye endişe ettiğimden bugün ayda bir gelmesi için konuştum, o zaman fiyat artar ama dedi. Zaten çok yüksekten geliyordu bence de neyse, ben de o zaman aşkımız bitiyor dedim. ben temizliğimi yaparım akşamına da patatesi başıma bağlarım napim dedim
Temizliğimi de kendim yaparım, İçli köftemi de ve mantımı da diye diye yükseldim, sonra anneme bizim kızlar içli köfte kesin bilirler dedim ama yıkıldım yani. Yıktınız beni Zeynalarım. Yapayım tutturursam ben Messi olucam size yazıcam
Aynen canım.güle güle harca.bende biraz zam aldım sevindim yaa...
6 aylık enflasyon zammı mı alıyorsunuz sizde...
gerçi benim ameliyat işi var çok korkuyorum ameliyat tan.
maddi manevi de yıpratacak beni bi 10 bin der ler galiba en azı o da.
Rabbim sağlık versin gene kazanılır ne yapalım.
Ah cnm harcamalar zaten hiç bitmiyor.Güle güle biriktir zamini canim
Birazd Akarca hep biriktirme
Ahahaha kesinlikle aradığın ben değilim
Çok güzelHanımlar bardak rafı m ve mutfak Radyom nasıl
S Saricivcivim1 canikom bildirimi şimdi geldi yeni gördüm, çoook teşekkür ederimminikkoala
Bak canım içini falan degisebilirisn ben içini kafama göre yapıyorum zaten ceviz falan koymayız biz
En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
[2/4 21:17] .: En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) Yapılışı
Not Ekle
İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Püf noktalarının tarif altında detaylı olarak yazacağım.
[2/4 21:24] .: İçli köfte püf noktaları nelerdir?
Hamurunuzu yoğururken ve şekillendirirken elinizi ıslatmanız işlemi oldukça kolaylaştıracaktır. Yanınızda su bulundurmayı unutmayın.
Bulgurun şişmesi için yeterince zaman verin, acele etmemenizi öneririm. Eğer gerekiyor ise az miktarda daha su ekleyebilirsiniz.
Köftemizi şekillendirirken kullandığınız streç filmi her zaman düz bir şekilde bırakırsanız tekrar tekrar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Köfte harcını ve hamurunu hazırladıktan sonra baharat ve tuzunu kontrol ederek damak tadınıza göre eklemeler yapmayı unutmayın.
Köfte hamurunu mümkün olduğunca ince açmanızı ve içerisine bol iç harcı koymanızı öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Ancak bunun da bir sınırı var çok aşırı ince olursa yırtılabilir. Bir iki deneme ile doğru kalınlığı bulacağınıza eminim.
Yani bilmesek inanıcazMutfak işini sevmediğim gibi
Extra ugrastirici işleri 2x sevmem
Gerci ben başka işleri de sevmem
Tembelim ben
Bence koala benim
Benimki de beni çalıştırmaya çıkarmıştı ve semtteki en dik yokuşa götürüp buradan çıkarsan çok rahat kullanırsın demiştiBilmiyorum bende ayni durumdayım
Yillar olmus mezun olalı gözüm yemedi ama şu seviyede mühendislik maaşı benim maaşı 2 katlıyor para için yapabilir miyim acaba
Buyukbas ben calistirayim dedi
Cakaaaall para gelecekya
Araba öğrettiğin gibi olacaksa kalsın dedim
En son araba ogretecekti ağlayarak eve geldiğimi hatirliyorum
Çok güzelmiş karamellim
Güle güle kullan montunu canımHaftalik alışverişi yaptik.
Toplu alınca ikide bir markete girip çıkmak zorunda kalmıyoruz.
Bugünun akşam yemeğini dışarıdan sipariş ettik.
Çocukların isteği üzerine.
Ah turta bugün de yemek faslini atladi
Ve ev giyimi alışverişleri tamamlandi cocuklar ve benim,sıra ayakkabı alışverişlerinde.
Mevsimlik mont da siparişindeydi o da gelmis bugün
Yaa çok şıkmış güzel günlerde kullan canm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?