Bnde nefis yemek tariflerinden bakıyorum canım sürekli denediğim var bakım atim sana aklına yatarsa yaparsın

minikkoala
Bak canım içini falan degisebilirisn ben içini kafama göre yapıyorum zaten ceviz falan koymayız biz
En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

2 su bardağı köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

3 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

İçli köfte iç harcı için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet kuru soğan

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 tutam maydanoz

Kimyon

Karabiber

Pul biber

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ
[2/4 21:17] .: En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) Yapılışı

Not Ekle

İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.

Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.

Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.

Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.

İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.

Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.

Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Püf noktalarının tarif altında detaylı olarak yazacağım.
[2/4 21:24] .: İçli köfte püf noktaları nelerdir?

Hamurunuzu yoğururken ve şekillendirirken elinizi ıslatmanız işlemi oldukça kolaylaştıracaktır. Yanınızda su bulundurmayı unutmayın.

Bulgurun şişmesi için yeterince zaman verin, acele etmemenizi öneririm. Eğer gerekiyor ise az miktarda daha su ekleyebilirsiniz.

Köftemizi şekillendirirken kullandığınız streç filmi her zaman düz bir şekilde bırakırsanız tekrar tekrar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Köfte harcını ve hamurunu hazırladıktan sonra baharat ve tuzunu kontrol ederek damak tadınıza göre eklemeler yapmayı unutmayın.

Köfte hamurunu mümkün olduğunca ince açmanızı ve içerisine bol iç harcı koymanızı öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Ancak bunun da bir sınırı var çok aşırı ince olursa yırtılabilir. Bir iki deneme ile doğru kalınlığı bulacağınıza eminim.

Neden böyle işler matematik istiyor bendede malesef 4 işlem seviyesindeben sozelciyim
Bilmiyorum bende ayni durumdayım
Yillar olmus mezun olalı gözüm yemedi ama şu seviyede mühendislik maaşı benim maaşı 2 katlıyor para için yapabilir miyim acaba
Buyukbas ben calistirayim dedi
Cakaaaall para gelecekya
Araba öğrettiğin gibi olacaksa kalsın dedim
En son araba ogretecekti ağlayarak eve geldiğimi hatirliyorum

Derdi neydi ki
Kendi etmiş kendi bulmuş diyelim ozaman
Vipahmet içli köfte kalıbı çıkarmış onla yapmak mantıklı geldi ama kim yoguracak ya onun hamurunu.
Benim ne işim var ya burda ben zengin olacaktım hizmetcilerim katyalarim olcakti.
Kızım kahve yap kızım içli köfte yap aksama misafir var sofrayı donat diyecektim. Sonra onlar camları silerken ben havuzda kokteylimi içecektim. Evde ful makyaj 2 dirhem bir çekirdek dolanırken binicem sırtına vurucam kirbaci anam dur fantezilere ne ara gectik her neyse
Oyle iste genşler

Benim kiz kore hayranı
Onun için noddle yapmayi öğrendim
Bugün ilk defa denedim ama suyu az olsada cooook lezzetliydi. Ben de sevdim.

Simdi farkettim suyu hiç kalmamış bu bildiğin anam babam spagettiye benzemiş resimde yaaaa neysem olsundu. Kızım mutlu oldu yeter o

Eklentiler

• IMG-20210402-WA0018.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 68
güle güle harca.bende biraz zam aldım sevindim yaa...
6 aylık enflasyon zammı mı alıyorsunuz sizde...
gerçi benim ameliyat işi var çok korkuyorum ameliyat tan.
maddi manevi de yıpratacak beni bi 10 bin der ler galiba en azı o da.
Rabbim sağlık versin gene kazanılır ne yapalım.

Ya ben Dgsye girmeye karar verdim
Hazir heryer uzaktan eğitimdeyken mühendislik okuyum çıksın aradan dediydim
Ama unuttum bende hiç matematik yok
bende var matematik kafam zehir gibi ama yaş 36 ve daha üni.2nci sınıftayım açıktan.
ne yapalım hayat herkese adil davranmıyor

benim kardeşimin eşi yani enişte diyeyim harika yapıyor ben sadece yemesini bilirim,

Ama sen çok tatlısın yaa gece geç saat olmasaydı kahkahayı patşatacaktım

bende noddle çok sever arada yaparım.
susuzu makbuldur eline sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…