- 29 Temmuz 2019
- 2.557
- 12.689
- 208
- 48
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #80.641
Ben miktar az olduğu için fiziki alıyorum.keyfi birikim yapıyorum sayılır. Eşim netten alıyor.Hepinize merhaba. Aranizdaki sohbetleri cok sevdim. Ben de birikim yapmak istiyorum diye yazdim ama kendimden hic bahsetmedim
34 yasindayim 2 cocugum var ogretmenim.
2 ev kredisi oduyoruz. Ocakta biri bitecek kismetse. Ben de altin alip atma taraftariyim. Gecenlerde bozdurmustum kâr ettim dedim ama uzerine 10tl daha koydu. Yalniz altinlari satip bir arkadastan borc almistik onu kapattim onun icin canimi sıkmiyorum. Kalan parayla 503ten yine aldim toplamda 4 gram altin oldu. Insallah daha fazlasini yapariz birlikte.
Siz bankadan mi yoksa fiziki olarak mi aliyorsunuz?
Nasılsın canım. Bayağı uzun zaman oldu yazmıyordu, geçen gün de başka bir topikte görmüştüm seniHepinize merhaba. Aranizdaki sohbetleri cok sevdim. Ben de birikim yapmak istiyorum diye yazdim ama kendimden hic bahsetmedim
34 yasindayim 2 cocugum var ogretmenim.
2 ev kredisi oduyoruz. Ocakta biri bitecek kismetse. Ben de altin alip atma taraftariyim. Gecenlerde bozdurmustum kâr ettim dedim ama uzerine 10tl daha koydu. Yalniz altinlari satip bir arkadastan borc almistik onu kapattim onun icin canimi sıkmiyorum. Kalan parayla 503ten yine aldim toplamda 4 gram altin oldu. Insallah daha fazlasini yapariz birlikte.
Siz bankadan mi yoksa fiziki olarak mi aliyorsunuz?
Esnaflar tam bir fırsatçı.İyi akşamlar arkadaşlar.
Yeni gelen altinseverlere hoşgeldiniz diyorum.
Her günüm alışverişle geçiyor ama eksik bitmiyor. Sandalet işini hallettim bugün. Saat baktım büyük kızıma,nakite bile doğru düzgün indirim yapmiyor yerel dükkanlar. Aynısı nette 150 TL ucuz. Adama gösterdim hatta şu marka şu modeli istiyorum diye. Fiyatı da gördü,548 liraya nakit 540 a olur diyor.Ee nette 410 be adam. Neyin derdindesin. 500 dese alacağım belki. Hani paraya ihtiyacı vardı küçük esnafın. Kaçırmasana müşteriyi. Kızdım yani.
Herkes esnaf olamıyor işte. Sadece dükkan açmış oluyor. Dost olduğumuz esnaflar vardı eskiden. Şimdi ara da bul.
Anladim. Aslinda ben arada kâr olarak fark var mi diye sormustum. Ben cok disari cikamadigim icin netten almak bana daha kolay geliyorBen miktar az olduğu için fiziki alıyorum.keyfi birikim yapıyorum sayılır. Eşim netten alıyor.
Çeyrek de al sat da 20 TL falandi fiyat farkı öyle hatırlıyorum.Anladim. Aslinda ben arada kâr olarak fark var mi diye sormustum. Ben cok disari cikamadigim icin netten almak bana daha kolay geliyor
Nasılsın canım. Bayağı uzun zaman oldu yazmıyordu, geçen gün de başka bir topikte görmüştüm senibiriktirmeye devam. Biriktirip biryerletde kullansak bile yeniden başlamak en guzi. Bende burda gezdikte daha çok birikim yapasim geliyor gaza geliyorum resmen hiç borç ödemeyip tüm parayi birikime yatirasim var
Ben altın geçen yıl fiziki olarak alıyordum kendi zula birikimimle sonra baktım nereye koyacağını bilemedim sonra onları kardeşine verdim ondan nakit aldım sonra bankadan gram olarak almaya devam ettim.
Kuyumcuya gitme bazen sorun oluyor, fırsat olmuyor, birde alış satışta kuyumcu daha fazla kesiyor.
Bankadan alınca istediğin an telden alıyorum alış satış da o kadar kesmiyor (tabi mesai saatleri içinde) birde ihtiyaç halinde ihtiyaç kadarını bozduruyorum.
Saklama ile ilgili de sıkıntı olmuyor daha güvenli.birde ne kadar birikmiş TL olarak da görebildiğim için motive oluyorum tabi
Ben almazdım sanırım. Ayıp denen bir şey var. O parayı haketmiyorsa sattığın mal esnaf olarak utandirilmali bence. Bunun piyasa fiyatı bu mu gerçekten diye yüzüne söylemek lazım. Hakettikleri bu. İnsan kaziklamayi kar sanıyorlar. Sonrasını,hesabini nasıl vereceğini düşünen kalmadı sanki.Esnaflar tam bir fırsatçı.
Bunun bahçe için fide aldık tanesi 5 dedi.
Önce sormadık fiyatını aldıktan sonra hesapladı 350 TL dedi bende ne kadar dedim tanesi 5 dedi bız sok olduk ama artık ayırmıştik hepsini mecbur aldık. Ama içimize de oturmadı değil.
Bahçeye giderken de yol üstünde birsuru yet vardı bir tnesine sordum fide 1.5 TL dedi.
Çok sinir olduk, kaziklandik resmen ama helal etmedim ne yalan soylim
Sonrasini düşünen çok az colombrecim .Ben almazdım sanırım. Ayıp denen bir şey var. O parayı haketmiyorsa sattığın mal esnaf olarak utandirilmali bence. Bunun piyasa fiyatı bu mu gerçekten diye yüzüne söylemek lazım. Hakettikleri bu. İnsan kaziklamayi kar sanıyorlar. Sonrasını,hesabini nasıl vereceğini düşünen kalmadı sanki.
iveeetAmaninnn ne diyorsun
Evet fiziki olarak biriktirmek zevkli ama saklamak zorBeth18 Ben bir dönem fizikî olarak aldim altini.
Sonra altın hesabına geçiş yaptim saklamasi problem, altin miktari arttıkça insan tedirgin oluyor ama hesaptayken öyle değil.
Her an alabiliyorsun altini, acil ihtiyaç olursa bozdurabilirsin fln.
Benim banka halkbankasi 20tl.lik falan vermiyor. 1gr 2 gr seklinde alabiliyorsun. Yani tam sayilarla islem yapiliyorGunaudin kızlar...
Beth18 hoşgeldin aramıza...
Ben de bankadan alma taraftariyim. Hem saklama derdi yok hem de 20 Tl lik bile alabiliyorsun sonuçta...
Biz bu aralar pek altın alamıyoruz ben de akmasa da damlar diyerek kalm harcliklarla da olsa alıyorum
Ben de bezelye alacağım çok rahat oluyor kisin pişirmesi...Selam kızlar
Yeni gelenlere hosgeldiniz diyorum Öncelikle
Yine bir hafta daha jet hızıyla bitti
Yarin biraz utum Var aylardır yapmıyorum
Evdede bisey kalmadı ne pisirecegim bilmiorum
Pazartesi pazara gitmem lazım.
Yaprak çıktıysa almalıyım
Difrize koymalık çilek ve bezelye almalıyım oyyy
Artık neredeyse tüm bankalar online görüşme ile hesap açıyor. Denizbank, TEB, garanti ve ziraat de paran kadar Gr alabiliyorsun. 50 TL lik ya da 0.33 Gr gibi.Evet fiziki olarak biriktirmek zevkli ama saklamak zor
Benim banka halkbankasi 20tl.lik falan vermiyor. 1gr 2 gr seklinde alabiliyorsun. Yani tam sayilarla islem yapiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?