Ben miktar az olduğu için fiziki alıyorum.keyfi birikim yapıyorum sayılır. Eşim netten alıyor.

Nasılsın canım. Bayağı uzun zaman oldu yazmıyordu, geçen gün de başka bir topikte görmüştüm seni biriktirmeye devam. Biriktirip biryerletde kullansak bile yeniden başlamak en guzi. Bende burda gezdikte daha çok birikim yapasim geliyor gaza geliyorum resmen hiç borç ödemeyip tüm parayi birikime yatirasim var
Ben altın geçen yıl fiziki olarak alıyordum kendi zula birikimimle sonra baktım nereye koyacağını bilemedim sonra onları kardeşine verdim ondan nakit aldım sonra bankadan gram olarak almaya devam ettim.
Kuyumcuya gitme bazen sorun oluyor, fırsat olmuyor, birde alış satışta kuyumcu daha fazla kesiyor.
Bankadan alınca istediğin an telden alıyorum alış satış da o kadar kesmiyor (tabi mesai saatleri içinde) birde ihtiyaç halinde ihtiyaç kadarını bozduruyorum.
Saklama ile ilgili de sıkıntı olmuyor daha güvenli.birde ne kadar birikmiş TL olarak da görebildiğim için motive oluyorum tabi

Esnaflar tam bir fırsatçı.
Bunun bahçe için fide aldık tanesi 5 dedi.
Önce sormadık fiyatını aldıktan sonra hesapladı 350 TL dedi bende ne kadar dedim tanesi 5 dedi bız sok olduk ama artık ayırmıştik hepsini mecbur aldık. Ama içimize de oturmadı değil.
Bahçeye giderken de yol üstünde birsuru yet vardı bir tnesine sordum fide 1.5 TL dedi.
Çok sinir olduk, kaziklandik resmen ama helal etmedim ne yalan soylim

Anladim. Aslinda ben arada kâr olarak fark var mi diye sormustum. Ben cok disari cikamadigim icin netten almak bana daha kolay geliyor
Çeyrek de al sat da 20 TL falandi fiyat farkı öyle hatırlıyorum.
Bankadan gram alınca 4-6 TL arası oluyordu. (Bankalara göre değişiyor)

Çeyrek de 1.6 grama geliyor.
Bana daha mantıklı geliyor bankadan almak. Hem bebelerle sürekli gidip almak da pek mümkün olmayacak senin icin.
Gidip alana kadar da fiyatlar artıyor tabi sürekli.

hatirladim sonunda iyiyim evet baya uzun oldu girmeyeli.ben en iyisi bankadan almaya debam edeyim

Ben almazdım sanırım. Ayıp denen bir şey var. O parayı haketmiyorsa sattığın mal esnaf olarak utandirilmali bence. Bunun piyasa fiyatı bu mu gerçekten diye yüzüne söylemek lazım. Hakettikleri bu. İnsan kaziklamayi kar sanıyorlar. Sonrasını,hesabini nasıl vereceğini düşünen kalmadı sanki.

Sonrasini düşünen çok az colombrecim .
Maaalesef.

Evet fiziki olarak biriktirmek zevkli ama saklamak zor
Benim banka halkbankasi 20tl.lik falan vermiyor. 1gr 2 gr seklinde alabiliyorsun. Yani tam sayilarla islem yapiliyor

Selam kızlar
Yeni gelenlere hosgeldiniz diyorum Öncelikle
Yine bir hafta daha jet hızıyla bitti
Yarin biraz utum Var aylardır yapmıyorum
Evdede bisey kalmadı ne pisirecegim bilmiorum
Pazartesi pazara gitmem lazım.
Yaprak çıktıysa almalıyım
Difrize koymalık çilek ve bezelye almalıyım oyyy

Ben de bezelye alacağım çok rahat oluyor kisin pişirmesi...
Çilek nasıl koyuyorsun cnm. Dondurucu var ben de koymak isterim

Evet fiziki olarak biriktirmek zevkli ama saklamak zor

Benim banka halkbankasi 20tl.lik falan vermiyor. 1gr 2 gr seklinde alabiliyorsun. Yani tam sayilarla islem yapiliyor
Artık neredeyse tüm bankalar online görüşme ile hesap açıyor. Denizbank, TEB, garanti ve ziraat de paran kadar Gr alabiliyorsun. 50 TL lik ya da 0.33 Gr gibi.
Hatta Kuveyt Türk ve denizbankta gümüş hesabı bile açabilirsin. Ufak paralarla gümüş alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…