Gelirin belli bir kısmını geldiği gibi ayirman güzel.
O zaman sen bu işi biliyorsun da aslinda
Hangi ildesiniz?
Ev almadan önce peşinat olmasi cok iyi bence, yükünüzü hafifletir.
Gönlünüze göre olur inşallah

Ben ilk olarak gelir gider durumumuz ne olduğunu takip etmedigim için oradan basladim.
Neye ne gidiyor gördüm böylece.
Çikan duruma göre de aylik hedef belirledim.

Ben altinin uzun vadede düşeceğine ihtimal vermiyorum durumlar da malûm.
Altın candir

Son düzenleme:
Evet haklısın altın uzun vadede her zaman kardır. Biz doğu görevindeyiz eşim de benim gibi öğretmen. Küçük bir ilçede olduğumuz için kiramız az ve pek giderimiz yok. İki kişiyiz
Maaşımdan kalan paranın bir miktarı ile altın yapmayı düşünüyorum ben de.
Benim eksi yönüm indirim market kıyaslaması vs yapmıyorum. Onlarla eşim ilgileniyor. Pek indirim kovalayamıyoruz küçük ilçede zaten çeşit çeşit market de yok.

Daha öncesinde fizikî altin aliyordum ama saklamasi sıkıntı bu yüzden altın hesabı kullanıyorum ben artik.

Daha öncesinde fizikî altin aliyordum ama saklamasi sıkıntı bu yüzden altın hesabı kullanıyorum ben artik.
Ben düğün altınlarını da hesap olarak muhafaza etmiştim. Kesinlikle diğeri sıkıntılı

Ağustos için hedef mi belirliyoruz?
Aylık birikiminizi yaziyorsunuz ne yapıldıysa,bende ilk sayfaya ekliyorum hattâ etiketlerseniz gözümden kaçmaz.
Ama 6 aylik olarak yazdığım kisim hedeflerimizi kapsıyor.
Hepsi ilk sayfada cnm.

Aylık birikiminizi yaziyorsunuz ne yapıldıysa,bende ilk sayfaya ekliyorum hattâ etiketlerseniz gözümden kaçmaz.
Hepsi ilk sayfada cnm.
Tamam ben 6 aylık 12 gram altını hedefleyeyim Ama yeni geldim ya ağustosta başlamış oluyorum.
Bir de şimdi ağustos ayı birikimi yazıyor bir arkadaşımızın. Ağustos yeni geldi orda kafam karıştı

6 aylik birikim hedefini ekliyorum o zaman.
Sen ikinci 6 aydan katiliyorsun bize :)Hiç sorun değil.
Arkadaşımız geçen gün 1 gram altın aldim dedi ağustos ayi icin o yüzden ekledim.
Bu ayıl için birikimini yaptiktan sonra beni etiketleyerek yazarsan onu da ilâve ederim.
Bereketli olsun

Tamamdır canım inşAllah bereketiyle gelsin yeni ay

Bir de ev için ayırdığım parayı hedefe hiç eklemiyorum. Ama açıkçası o parayı tl olarak ayırmak mı yoksa altın olarak ayırmak mı daha mantıklı olur onu da bilemiyorum
Evi ne zaman almayı düşünüyorsunuz, yakin aylarda olacaksa tlde kalınabilir.
Ama 1 yıl ve üzeri bir süre sonra olacaksa altinda bekletebilirsin.

Evi ne zaman almayı düşünüyorsunuz, yakin aylarda olacaksa tlde kalınabilir.
Ama 1 yıl ve üzeri bir süre sonra olacaksa altinda bekletebilirsin.
Ah işte o konu öyle sıkıntılı ki. Yakın zaman diye diye inşaat firması bizi tam 7 ay oyaladı. Biz ha bugün ha yarın diyerek tl yaptık hep. Şimdide kesin bir şey yok. O yüzden yine tl olarak kalması daha mantıklı sanırım 1 yıl daha bekleyeceğini sanmıyorum çünkü

Hm tam olarak zamanı belli degil o zaman.
Umarim tez zamanda olur hayırlısıyla.

İyi akşamlar arkadaşlar.
Araştırmalardan kafası yanmış bir colomb bırakayım buraya. Allah tan çoğu şeyi netleştirdik,PDR danışmanı ile baktıklarımizin üstünden geçecekler. İyi kötü bir liste şekillendi aklımızda ,bakalım,hayırlısı artık.
Melodi hoş geldin,hayırlı olsun,böyle geleceğini planlayan gençleri çok beğeniyorum.

Hm tam olarak zamanı belli degil o zaman.
Umarim tez zamanda olur hayırlısıyla.
Teşekkür ederim canım inşAllah
Evladın için bölüm mü seçiyorsun? Ne güzel günler maşAllah Rabbim bana da nasip etsin hayırlısı ile
Hoşbuldum çok da memnun oldum
Bölüm olarak nelere karar verdiniz?

Hepsi ilk sayfada cnm.
O zaman ben de 6 ay icin 60 gram belirliyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…