- 29 Temmuz 2019
- 2.557
- 12.689
- 208
- 48
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #81.401
Teşekkür ederim canım inşAllah
Evladın için bölüm mü seçiyorsun?Ne güzel günler maşAllah Rabbim bana da nasip etsin hayırlısı ile
Hoşbuldum çok da memnun oldum
Bölüm olarak nelere karar verdiniz?
Amiiinn,rabbim dileyen herkese en güzel şekilde yaşatsın inşallah.Teşekkür ederim canım inşAllah
Evladın için bölüm mü seçiyorsun?Ne güzel günler maşAllah Rabbim bana da nasip etsin hayırlısı ile
Hoşbuldum çok da memnun oldum
Bölüm olarak nelere karar verdiniz?
Çok sevindim canım umarim hayirlisi olur gençler için ❤İyi akşamlar arkadaşlar.
Araştırmalardan kafası yanmış bir colomb bırakayım buraya. Allah tan çoğu şeyi netleştirdik,PDR danışmanı ile baktıklarımizin üstünden geçecekler. İyi kötü bir liste şekillendi aklımızda ,bakalım,hayırlısı artık.
Melodi hoş geldin,hayırlı olsun,böyle geleceğini planlayan gençleri çok beğeniyorum.
Bereketli olsunO zaman ben de 6 ay icin 60 gram belirliyorum canım
İnşallah :)Bereketli olsun
Hangi meslekte mutlu olacaksa onu seçmesi en güzeliAmiiinn,rabbim dileyen herkese en güzel şekilde yaşatsın inşallah.
Hukuk ve ekonomiyi eledi,ben edebiyat öğretmenliği çok istedim ama kızımı yönlerdimek istemedim tabii onu da es geçtiPDR diyor şu an için. Zaten psikoloji düşünüyordu,birebir öğrencilerle olmak istiyorum diyor. Biz ne isterse, tutarlı ve mantıklı olduğu sürece arkasındayız.
Ne güzel telaşlarBugün stoklarımı da kontrol ettim neredeyse herşeyi sifirlamak üzereyim.
Bir an önce ucer ucer yerine koymaliyim
Kıtlık çıkacak sanki dimi.
Uzun zamandır hep hazirdan kullaninca böyle oldu.
Kışlık hazirliklar da başlar yavaştan.
Tatil bitti,kulkedisi yuvasina döndü
Bu yil büyük oğlum liseli de olacak ne ara büyüdü bu çocuk diyorum daha dün kucağıma almıştım
Ben çok duygusal oldum şu salgin döneminde kızlar
Zaman su misali akıyor. Biz yaş alıyoruz,onlar büyüyor. Hayat devir daim işte. Ana babalığın hakkını verebilsek ne mutlu bize.Bugün stoklarımı da kontrol ettim neredeyse herşeyi sifirlamak üzereyim.
Bu yil büyük oğlum liseli de olacak ne ara büyüdü bu çocuk diyorum daha dün kucağıma almıştım
Tercihleri ne zaman açıklanır? Ona göre sende hazirlanirsin arkadaşım.Zaman su misali akıyor. Biz yaş alıyoruz,onlar büyüyor. Hayat devir daim işte. Ana babalığın hakkını verebilsek ne mutlu bize.
Ben artık taşınınca bakacağım ne alınacak ne yapılacak. Zaten kayida git,çocuğu bırakmaya tekrar git derken pek bir kış hazırlığına giremem. Okul için sağlam bir alınacaklar listesi yaptım,laptop yazdim en başa. Daha evden çıkmadan 15 bini geçecek masraf haliyle. Helali hoş olsun. Bugünler için yaptık birikimlerimizi. Onu yerleştirdik mi gerisi yavaş yavaş hallolur inşallah. Arsayi da bulsak işler hizlanacak inşallah.
HosgeldinBen öğretmenimHer ay maaşımın yarısını alacağımız ev için ayırıyorum. Kirayı ve elektrik faturasını da ödüyorum geriye kalan tüm masraflar eşimde oluyor. Tabi o da kendi maaşının yarısını alacağımız ev için ayırıyor. Araba, mutfak masrafları şahsi ihtiyaçlar vs onları karşılıyor kalanıyla.
Maaşımdan bana 2000 TL kalıyor. Küçük bir ilçede olduğumuz için birikim yapmamız kolay.
Siz nasıl hedef belirlediniz? Aylık alt limit belirlesem ve o ayki ekstra gelire göre artırma yapsam olur mu acaba?
Bir de şuan altın malum epey yüksek, kış geldiği için düşeceğini düşünüyorumbu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?
Planlarınızı neye göre hazırladınız?
Asmincim ya nezamandir bakiyorum bi goz atayim dedim de, vala ayni konudan muzdaribim! Full time a geçtiğimden beridir ne kendime ne de eve zaman ayırabiliyorum. İş yeri de sürekli saatlerimi arttirip duruyor. Bahçeye bugün akşam 9 dan sonra gittim düşün. Sen nasıl canım? Okuduğum kadarıyla işyeri sürecin iyi gidiyor, sevindim:)Selam kizlar,
dün kücük bir sinavdan gecdim isyerinde. Patronum telefon görüsmelerimi dinledi. Cok iyi gecti
Isimi halen seviyorum, ama cidden kendime vakit ayirmanin ne kadar önemli oldugunu anladim. Buna biraz daha dikat edecegim.
Aksam annemle cocukla biraz yürüyüse cikayim diye düsündüm, ama hava cok sicak. Anneme iyi gelmiyor fazla sicaklik.
Sizlerde neker var neker yok?
@tatlu
@minikkoala
DDaffodil
nerdesiniz ya
Is yere gercekten iyi gidiyor canimAsmincim ya nezamandir bakiyorum bi goz atayim dedim de, vala ayni konudan muzdaribim! Full time a geçtiğimden beridir ne kendime ne de eve zaman ayırabiliyorum. İş yeri de sürekli saatlerimi arttirip duruyor. Bahçeye bugün akşam 9 dan sonra gittim düşün. Sen nasıl canım? Okuduğum kadarıyla işyeri sürecin iyi gidiyor, sevindim:)
HoşbuldumHosgeldin
Biz su an tek maas ilerledigimiz icin, elimzde pek birsey kalmiyor. Sene sonu umarim cift maas ilerleriz, ozaman esimin maasini tamamen birikime atmayi düsünüyoruz.
Yaririm olarakda borsa düsünüyoruz.
Ilerde 1+1 nbi daire kizim icin ala bilirsek süper olur. Yanliz yasadigimiz yerde ev fiyatlari inanilmaz pahali.
Çok doğru yazmışsın,gereksiz alışverişi kesmek de tasarruftur. İnsanız ozendigimiz oluyor da evde eşya kalabalığı kadına zarar. Ben ne kadar az eşyam var desem de şu taşınma döneminde yine olmadık şeylerle uğraşıyorum. Asla İstediğim kadar sadeleşemiyorum.Bu arada ben de yaptığım birkaç şeyden bahsedeyim maddi birikim olmasa da tasarruf olarak katkısı var.
Eskiden şu meşhur üçlü marketlere girdiğimde birçok ekstra ürün görürdüm lüzumlu lüzumsuz ne varsa. Aa bunun malı çok güzel, şunun rengi güzel, şimdi olmasa da sonradan lazım olur deyip gereksiz harcamalar yapıyordum. Bunu kesinlikle kaldırdım. Şimdi ne kadar beğenirsem beğeneyim ihtiyacım yoksa almıyorum.
Evin içinde sadeliğe önem vermeye başladım. Gereksiz birçok eşya olduğunu farkettim. Birçok biblo mesela hem temizliği zor hem gerek yok. Çoook heves ettiğim halde ikinci bir kahve takımı ikinci bir pasta takımı vs almadım kendimi tuttum. İnsan bunlara kendini bir kaptırınca sonu gelmiyor.
Yine aynı şekilde yeteri kadar nevresim vs varken şu da çok güzelmiş, bir daha bu fiyat olmaz derken almadımbence bunlar da tasarruf, farkında olmadan gereksiz harcamalarımız oluyor. Ben onları almaya kalksam burda hedeflediğim altını alamam
Zam üstüne zam belimizi büktü kimsenin el atacağı da yokGünaydın arkadaşlar.
Sabah sabah 350 TL elektrik faturası ile açtım gözümü.
Kışın ısınmayalım ,yazın serinlemeyelim mi arkadaş. Bu ne yav.
Değil mii yine de fazlaÇok doğru yazmışsın,gereksiz alışverişi kesmek de tasarruftur. İnsanız ozendigimiz oluyor da evde eşya kalabalığı kadına zarar. Ben ne kadar az eşyam var desem de şu taşınma döneminde yine olmadık şeylerle uğraşıyorum. Asla İstediğim kadar sadeleşemiyorum.
Hakkınızda hayırlı olsun canım.Üstte yazdıklarım eşit ağırlık, sözelde 4000 sıralama yaptı,bir çok öğretmenlik çok rahat tutuyor da ülkemizde öğretmenler hep açıkta malum. Daha doğrusu yeni mezunlar diyeyim. Çok üzücü.
canım benim strese girme herşey yoluna girer inşallah sağlığından değerlimiGunaydinlar dostlar iyi h sonlari hepinize ❤
Hoşbulduk kuzum tesekkür ederim
Allah razi olsun canimo kadar dogru soyledin ki ipe sapa gelmez nedenlerden stresinden sağligimizdan da oluyoruz benim bel ve boyun fıtigı kas romatizmasi gastrit var hepside stres kaynakli dr larim stresten uzak dur diyor iş yerimdeki huzursuzluk varken bu o kadar zor ki benzer sorunlari yasayan nerdeyse 10 kadar arkadasim başka merkezlere tayin istesi sırf md un ikiyuzlu tutumu kankalarini kayirmaciligi yuzunden ben sabreden son 4-5 kisiden biriyim ama artik bicak kemiğe dayandi cidden hani devlet universitelerindeki liyakatsizlikten bahsetmissin ya vanim o kadar haklisin ki bi kamu valisani olarak kendi kurumumda %100 işliyor görevde yükselme tamamen yalakaliğa yöneticelere hakim sendikaya sadakatine gore belirleniyor
Hoşgeldinizkaramelli_turta Merhaba hanımlar Ben de aranıza katılmak isterim. Hedefinizi nasıl belirlediniz acaba?
Cağnıııımmm hep yoğunsun hep yoğuuuunKaç kişilik çalıştığımı bilmiyorum artık, bugün de ofise gittim. Çok şükür işler aşırı yoğun. Yeni birilerini almam lazım ekibe.
Buraya başladığımdan beridir 10 aydir yani hep yogunuz ve artık anladım o yoğunluk hiç bitmeyecek
Benim niye hedefim yok yaa düşünüyorum bulamıyorum durum vahim demekki
kız ben o birikimi temmuz için yaptım şaşkın6 aylik birikim hedefini ekliyorum o zaman.
Sen ikinci 6 aydan katiliyorsun bize :)Hiç sorun değil.
Arkadaşımız geçen gün 1 gram altın aldim dedi ağustos ayi icin o yüzden ekledim.
Bu ayıl için birikimini yaptiktan sonra beni etiketleyerek yazarsan onu da ilâve ederim.
Bereketli olsun
bende başladım yavaştan hazırlıklaraBugün stoklarımı da kontrol ettim neredeyse herşeyi sifirlamak üzereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?