A Asmin75 canım hayirli olsun kreş döneminiz
Erken yatmaya da yavaş yavaş alirsin da annecigini de dinlendirir biraz:)
Ay pasta macerana koptum yine asmin alemsin
Herşey ateş pahası iki aydir bütçeden çıkanın haddi hesabı yok cidden. Cennetmeyvesii
Öyle bakiyorum böyle bakiyorum az kaldi ben şaşı olacağım
Birikimler başka sonbaharda artik

Günaydın arkadaşlar
Hava yağmurlu burada. Eylül girer girmez sonbahar geldi, şaşkınım. Bu sene böyle olacak demek ki. Pikelerle üşüdük,kızların battaniyelerini yıkadım,bizimkini kuru temizlemeye verdim hemen. Ekimden önce örtmezdik oysa. Yavaştan uzun kollu giysileri de çıkarıyorum. Bu yazdan hiç bir şey anlamadım. Sınavdı, taşınmaydı derken yaz bitti yav. Seneye ömrümüz yeterse keyfini süreriz inşallah.
Dondurucuya da pek bir şey koyamadım maalesef. Taze mısır attım çiğden.
Şeftali, kırmızı erik ve çilek doğrayıp koydum,reçellik.
Bugün bamya ve doğranmış domates koyacağım biraz.
Daha turşu işine de girisemedim. Azıcık kırmızı biber ve jalapeno yaptım,daha yaparım pazarda bulursam.
Birikim falan yok bizde kızlar. Gelen gidiyor. Emeklilik tazminatı da yatmadı daha. Bekliyoruz bakalım

Gercekten öyle canim birikim hayal oldu iyice
Neyse sağlık olsun napalim.
Kirtasiye masrafim uctu kaynak kitaplardan dolayı. Birde fen ve matematiğe özel hoca tuttum. Eylül ekim ve kasım belimi bükecek.
Ekimde atanıp maas farkını alırız diye düşünüyorum olmadı en geç Kasım insallah.
okul masraflarını yarısını buyukbastan istedim ama herzamanki gibi yine şaşırtmadı beni. Intikamim acı olacak
Pekmez aldım dün 60tl verdim
ceviz kuru incir falan sipariş verdim.
annem domates kurutmus bana elma sirkesi yapmış onları verdi.
patates sogan çuvalla aliyorum rahat oluyo kişin
Bende gelecek yaz keyif surecegim insallah. Kuzum sağlıkla atlatsin şu sınavıda.

aramizda birikim yapan kaldi mi yoksa grubun ismini mi degistirelim

Amin canım,geçer gider inşallah.
Kırtasiye masrafı fena ya. Kaynak kitap dedin mi zaten en az 500 TL ilk dönem için. Okula kaydı,giysi ve ayakkabısı, çantası,defter kalem falan dedin mi binlerce lira tutuyor. Ülkemin yarısı fakir ,nasıl alacak bu insanlar,çocuk da mı yapmasin yani parası olmayan. Her şey zenginin mi hakkı olsun. Çok çocuğa ben de karşıyım,ziyan ediliyor düşünmeden yapılan çocuklar da,ikinci çocuğu bile senelerce düşünüyor insanlar,nasıl okuturuz diye. Durum,gidişat fena arkadaşlar.

Asmin keyif yaptın mı dün,yoksa bir kaç iş hallederim diye eve mi döndün. Kadın olmak zor zanaat. Kaç parçaya bölünüyorsun yine de yetişemiyorsun bazen.
sabah trenlerde sorun cikinca ise gec basladim. Gec ciktim. Eve vardim, benden önce misafir gelmis. Cokda titiz bir arkadas. Bizim ev tabi hem daginik hem kirli. Bi güzel utandim, ama yapilacak birsey yok anca cumartesi yetisiyorum temizlige.
Yani benim hayeller suya düsdü, ama acisini hafta arasi cikartacam. Cünkü anladimki kadina kimse acimiyor bu dünyada. Onun icin biz kendimize iyi davranmaliyiz bacilar. Yeni sloganim bu
Hafta arasi bir iki kez erken cikip kahve icmege gidecegim

Merhaba kızlar
Hepinize güzel bir hafta diliyorum
Bu sıralar hep bir telaşe içerisindeyiz.
Sürekli uğraşıyoruz fakat hep boş işler

Altın, döviz bir şeyler alacak kadar param yok.
Ama yinede 3-5 birşeyler atıyorum kenara mutlaka
Her çok azdan olur diye boşuna demiyorlar.
Gereksiz harcamaları minimuma indirdim.
5 TL -10 TL derken geçen ne kadar olmuş diye bir baktım.
Gram parasını biriktirmişim
Az daha biriksin bir çeyrek alayım

Annemin evdeki bazanın ayakları çok kısaydı. Temizlemek için sağa sola çekmemiz gerekiyordu.
Evde ki 2 baza için 15 cm’lik ayak sipariş ettim. 62 TL oraya harcadım.
Bu bir kaç günü sıfır harcama ile kapatmayı planlıyorum

Selamlar arkadaşlar
Ufaklığı okula bırakıp kursa geçtim. Çok güzel geçti ilk günüm. Siz neler yapıyorsunuz. Kış hazırlığı neler yaptınız.
Burada kuruyorlar kazanı, kaynatıyorlar salçaları,ohh miss. Bana da verdiler, görmemiş gibi yedik ailece. Odun ateşinde yapılan hazıra benzer mi hiç .Kesin kilo aldım burada ama tartı henüz koli icinde,miktarı bilemiyorum. Bilmek de istemiyorum ya neyse.

Annem salca sirke domates kurusu verdi
Bende domates sosu ve kahvaltılık sos yaptim tursu kurdum
Patlıcan biber kozledim dondurucuya attim
Yine dondurucuya patlıcan Kabak ve fasulye soteledim koydum. Yeşil biber ve kapya doğradım koydum mısır koydum çilek böğürtlen koydum tatlilara sos icin. Meyve suyu icin visne koydum
Kabak kuruttum azcikta.
Artık dondurucuda yer de kalmadı bendede sabır. Yeter bize bu 1 ay sonra yeriz gari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…