Merhaba kızçeler,

Ay moralim çok bozuluyor benim de, yani anne çayı alıyordum 29₺ye almıştım en son şimdi 55₺ olmuş. Bir sosyal deneyin ortasında gibiyiz

Yükselip yükselip, oturuyorum tekrar yerime. İndirim günleri en çok kıyafette tetikledi beni karamelli_turta turtişim kredi kartından kurtulup, nakitin efendisi olucam. Bundan şeyin haberi var mı? Zamların! Onu bilmem de.

Zor duruyorum ama, ne anlamı var ki diyorum bir de habire. Ben birikime ciddi ciddi ilk başladığım zaman, kuruşu kuruşuna hatırlıyorum, 545₺ye 100€ alıyordum 2018de. Şimdi gram altın alamıyoruz bu fiyata. Fizikiyi geçen ay aldık diye kar sayıyoruz, bu olacak iş mi? canım güzel ülkem

Evet zor değil gerçekten
Bizde kendimiz yapıyoruz her sene
Ama dediğin gibi bu sene fırsat olmadı yapmaya
Şimdide kokusu beni etkileyecek diye yapamadık

Gün aşırıda anneme de gidiyorum
ordada etkilenirim diye annecimde yapamadı benim yüzümden

Gerçekten geçen sene bu zamanlar dolar 7 küsurlardaydı . Böyle sonsuza kadar yükselecek mi acaba ya

Allah kolaylık versin,bulantı çekmek çok zor. Benim tüm gebeliklerim öyle geçti,koku hassasiyeti de cabası. Ama unutuluyor bebeği kucağa alınca

Hayirli cumalar kızlar
Gecen hafta 75 tlye aldığım siviyagin 85 olması
1 kilo kırmızı mercimegin 15 lira olmasi
5 kilo unun 45 lira olmasi
Bir kutu mayonezin 15 lira olması anormalin de fevkinde
Dun market alışverişini yaptım
1000tl tuttu bakiyorum tavuk tereyag ve çamaşır deterjanı dışında ise yarar hicbisy yok
Allahim ne olacak böyle bilmiyorum. Nereye gidiyoruz yani herkes şikayetçi ama kimse citini çıkaramıyor.
Altin 600e dayandı dolar 10
Rüya olsa da uyansak cunku küfredip günaha girmek istemiyorum

canim yas tarhana nasil birsey? Malum burda pek günes görmedigimiz icin, tarhana isinehic kalkismadim

Selam canlar,
kizin öksürüyü biraz düzeliyor sanki, bukezde ben basladim öksürmege. umarim saliya kadar gecer yoksa office gidemem. Almiyorlar iceriye hakli olarak.
Pazar gününe aslinda misafir davet etmisdik, erteledim haftaya. Bu haftasonu kizda bende bi dinlenip toparlamamiz lazim.
Esimin issizlik maasi bu ayin sonunda yine gelecek. Ilk kez birsey kenara atacaz iki yildan sonra. Tabi yine extra bir masraf cikmazsa. Esim kiza her ay altin alalim 5g gerisinide nakit kenara atalim dedi. Bana uyar. Sahi biriktirdigimiz nakit yazin harcancak, kaynim dügün planliyor. Taki, ucak bileti, ordaki masraflar derken 5-6 ayin birikimi gider yine. Ben kizla gitmiyecegim. Hem corona var ve kizin asisi yok, hemde ücümüzün ucak biletleri toplam 1800€ civari tutar, üstüne yine ordaki masraflar ve taki. Esime sen yanliz git dedim. Döndügünde paramiz kalirsa artik almanya icinde tatil yapariz belki bir kac gün.
En azindan kizima biraz altin biriktire bilirsek iyi olur. Cocugun gelecegi icin henüz birsey yapmadik. Esimde nisan/mayisa kadar almanca kursunda olacak, ardindan issizlik maasida kesilcek zaten. Anca dügünden sonra ise baslar bu durumda, cünkü ise girerse izin alamaz hemen dügüne gitmek icin.
Yarin biraz ekmek yapmaliyim, annem gitdiginden beri disardan aliyoruz. Komsum yarin calisiyor dedim kizini bize yollasin, sipalar birlikte oynar ikisinede iyi gelir, bende rahat rahat ekmek yaparim.
Komsumda sagolsun kac kez hizir gibi yetisdi bize. Iyiki var.
Ha bide turtamizi örnek alarak yeni bir zulaya baslayip 5€ lari kenara atiyorum. 35€ birikti bile. Biriktirip kizima altin alacagim o paraylala da.
Tatlidan haber alan var mi bu arada?

Gecmis olsun cnm haftasonu iyice dinlenin
Düğün çok masraflı olacak sizin için git gel
T tatlu nerelerdesin bebisim

Ikinize de acilinden şifalar asmin.
Düğün masraflı oluyor kardeş olunca epey harcanir.
2017 de kardeşimin düğün bileziğini şu an alamazdım veya borçla vs alabilirdim.
Ne yaparsak kâr bir yerde o zaman 2.450den almıştım şu an o bilezige ne para yeter ne birşey.
Yeni euro zulan Hayirli olsun
Turtaniz yılın ikinci yarısı duraklama dönemini yaşıyor ihtiyaçlara odaklı ilerliyoruz bu ara.
Muhtemelen ocak ayina kadar altın alamam.
Ama alabildiğimiz yanimiza.

Aldığımız fiyattan bor daha bulamiyoruz
Yani napsın bu insanlar bu zamlarla.
Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor.
Şu durumda birikimin önemini daha iyi anladım ben.

sagol canim esim para takmak istiyor. Bende dedim eger altin takmak istiyorsan simdiden alalim, ama para takacakmis. Bende karismiyorum onun kardesi, onun karari.
Öylese ocaktan sonra senden yine ayni performansi bekliyoruz cano

Günaydın kızlar
Hayırlı sabahlar

Dün çok kötüydüm yine bir şey yiyip içemedim.
Akşam annemle konuştum bugün annem gelecek kahvaltıya. Tüm gün bende olur. Belki o bir şeyler hazırlayınca yiyebilirim.
Bugün iyi bir mutfak alışverişi yapmam lazım
Dolap tam takır

Ilk aylar çok zor ama geçecek yavaş yavaş

Ilk aylar çok zor ama geçecek yavaş yavaş
Bazen Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor
Dün gece açım diye yatakta hüngür hüngür ağladım en sonunda
Ben ağladıkça Benimkide bön bön suratıma bakıyor
Adam ne diyeceğini bilemedi
Psikolojim bozuldu iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…