- 30 Temmuz 2015
- 818
- 2.271
- 63
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #9.321
Kızım tam gün okula başladığından beri düzenimiz şu şekilde:
Ben akşam 17:00 de okuldan alıyorum kızımı. 17:00-19:00 arası anne-kız zamanımız. Başka hiçbirşey ile ilgilenmiyorum bu saat aralığında. Genelde işten oyun ayarlayıp geliyorum.19:00 da eşim geliyor ve yemeğe oturuyoruz. 20:00-20:30 arası ben dinleneceğim deyip kenara çekiliyorum. 20:30-21:00 arası da ailecek bir kutu oyunu oynuyoruz genelde. 21:00 de uyku hazırlıkları ve kitap okuma faslı başlıyor. 21:30 da da yatırıyorum. Haftaiçi akşam düzenimiz genelde bu şekilde. Haftasonu ise eşimle dönüşümlü vakit geçiriyoruz. Cumartesi sabah ben kızımı alıp çıkıyorum. Akşama kadar beraberiz. Eşim de ya dinleniyor ya da arkadaşları ile vakit geçiriyor. Pazar günü de eşim ve kızım çıkıyorlar ben dinleniyorum.
Diğer haftasonu yani 2 haftada bir Cumartesi bakıcı ablamız geliyor biz eşimle çıkıyoruz. Pazarda ailecek vakit geçiriyoruz.
bakıcının faydası bir daha tekrarlamaması diyebiliriz o zaman bizimki bazen kendi bildiğini okuyor şu vurma meselesi mesela o yokken unutturuyoruz o geldiği gün başlıyor yine masaya ah anneye ah diye. teşekkür ederim canım tavsiyelerin ve düzenini paylaştığın için. biizm deCanım bakıcı ablamızın da illaki hoşuma gitmeyen tutumları oluyor. Ben genelde sıcağı sıcağına konuşuyorum ve bir daha tekrarlamıyor.
Bir de öngördüğüm durumları önceden uyarıyorum. Mesela parkta diğer anneler çocuğa direkt abur cubur uzatırsa kızımın yemesine engel olma. Bırak yesin ve yoksunluk psikolojisi oluşmasın ancak sonra kızın duymadığından emin olduğun bir anda diğer kadına, annemiz bu tarz şeyler yemesine müsade etmiyor. Bir daha vermezseniz sevinirim de demiştim. Sürekli uyguluyor bunu mesela.
Teşekkürler canım. Yalnız kalabilmek benim için de çok değerli. Hem arkadaşlar ile hem de eşim ile geçirdiğim yetişkin zamanları da önemli ve değerli.Harika bir düzen oluşturmuşsunuz. Biraz farklılık olsa da benim de vakit geçirme yöntemim hemen hemen aynı. Yalnız kalabilmek, eş-dost kahve içebilmek önemli benim için. O 1-2 saat diliminde de anneanne-babaanne ile vakit geçirmiş oluyor. Herkes mutlu :)
Hayırlı olsun hoş geldiniz.Ben bu topuğu çok sevdim bende geldim kızlar aranıza :)
Eş Cumartesi çalışınca yapacak birşey yok tabi canım. Belki arada haftaiçi akşam eşin çocuğa bakarken arkadaşlarınla çıkabilirsin. Çok iyi geliyor.elecda çok güzel düzenin var maşallah sana
benim eşim haftasonu çalışınca mecburen 1 günümüz var beraber onda da hep beraber takılıyoruz
kendime ayırdığım zaman pek yok
2. çocuk olursa bende ücretsiz izin almak istiyourm bakalım kısmet
Bir de çocuğa tavır konusunda mutabık olmak çok önemli. Kızımın olumsuz davranışlarına bakıcımız, eşim ve ben aynı şekilde tepki vermeliyiz ki hem çocuğun kafası karışmasın hem de davranışı olumlu yöne çekebilelim. Ama anneler genelde söz dinlemiyor.bakıcının faydası bir daha tekrarlamaması diyebiliriz o zaman bizimki bazen kendi bildiğini okuyor şu vurma meselesi mesela o yokken unutturuyoruz o geldiği gün başlıyor yine masaya ah anneye ah diye. teşekkür ederim canım tavsiyelerin ve düzenini paylaştığın için. biizm demornergis gibi eşimin işi izin günleri belli olmadığı içn böyle bir düzenimiz yok o yüzden de vakit ayırmak zor oluyor. ayrıca evde sürekli birisi olunca da olmuyor. ben de karar verdim ücretsiz izin alacağım ikinciyi düşünürsem. bakıcı bulmak da geriyor beni çünkü sen de kaybetme alışmışsınız birbirinize ne güzel
Eş Cumartesi çalışınca yapacak birşey yok tabi canım. Belki arada haftaiçi akşam eşin çocuğa bakarken arkadaşlarınla çıkabilirsin. Çok iyi geliyor.
3 yaş çok iyi canım biz nasipse 2 yaşında düşünüyoruz kreşi.onu yapıyorum artık
haftaiçi akşam görüşüyorum
oğlumu kreşe verince de uyku saati vs düzeldi biraz o yüzden de daha iyi oldu bizim için
sinirliportakal benim de annem baktı sağolsun annem ile aynı şehirdeyiz o akşamları evine gidiyordu
ama kayınvalide gelince yatılı kalıyor o zaman çok zor oluyordu
3 yaş olunca kreşe verdim
böyle daha düzene girdik
Benim bakacak kimse yok3 yaş çok iyi canım biz nasipse 2 yaşında düşünüyoruz kreşi.
Verilebilir canım biraz derdini anlatabiliyor en azından buna da şükürBenim bakacak kimse yok
Tanımadığım kişilerin evlerine emanet etmek çok düşündürüyor beni
Bide kız çocuğu olunca insan daha bi başka bakıyor herşeye
1.5 yaş civarı mecburen vericem kreşe
Aramıza hoşgeldinizBen bu topuğu çok sevdim bende geldim kızlar aranıza :)
Iyi geceler canım nerelerdesin bugün neler yaptın? Oruca devam mı. .Aramıza hoşgeldiniz
Kızlar baya kaynatmışlar
Sizde araya kaynamışsınız ama olsun
Çalışıyormusun birikimi seviyormusun biraz kendinden bahset canım
Evet canım devam yarın da tutarsam biraz ara verip sonra yine devam edeceğim kısmet olursa.Iyi geceler canım nerelerdesin bugün neler yaptın? Oruca devam mı. .
3 yaş çok iyi canım biz nasipse 2 yaşında düşünüyoruz kreşi.
Bazen öyle oluyor durgun zamanlarımız cnm geçer geçer :)Evet canım devam yarın da tutarsam biraz ara verip sonra yine devam edeceğim kısmet olursa.
Evde çocuklarla uğraşıyorum işte aynı
Bugünlerde hiç keyfim Yok nedense öyle rutin işlerle gün bitiriyorum
Aramıza hoşgeldiniz
Kızlar baya kaynatmışlar
Sizde araya kaynamışsınız ama olsun
Çalışıyormusun birikimi seviyormusun biraz kendinden bahset canım
Selam kızlar. Bu gün yine harcamalı geçti. Ben birikim falan yapamam yaa. Umudum gidiyor
İhtiyaçtı aldıklarım ama çok tuttu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?