- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #9.821
Iyi birikmis yine.. simdi kimden isteseydin hemen derdi "borcumuz var" ya da "para yok"merhaba kizlar. 1 ayda 100 lira birikmis kumbaramda. 100 de bi yerden gelecek param vardi onu ekledim verdim esime 50 dolar alacak. Allah bereket versin ins.
Maşallah sadece bozuklar ile mi bu miktar biriktimerhaba kizlar. 1 ayda 100 lira birikmis kumbaramda. 100 de bi yerden gelecek param vardi onu ekledim verdim esime 50 dolar alacak. Allah bereket versin ins.
Maşallah. Sadece bozuklar ile mi bu miktar biriktimerhaba kizlar. 1 ayda 100 lira birikmis kumbaramda. 100 de bi yerden gelecek param vardi onu ekledim verdim esime 50 dolar alacak. Allah bereket versin ins.
Aldıklarınız hayırlı olsun güle güle kullanılsın inşallah. Birikimleriniz bereketli olsun.Selam kızlar
Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyorum
Şimdi alışverişten geldik .
İçim gitti resmen .
400 ₺ iki çocuğa harcAdık
Bir mont
İki şApka takımı
2 şer takım eşofman
Küçüğe ilk ayakkabısı
Vs derken bu kadar tuttu.
Eşime de
3 pantolon
1 kazak 1 gömlek aldık
1 de hırka aldık Lcw den 300 tuttu oda .
Birde yemek yedik
Otopark parası vs derkeeeeennnn 850 ₺ ye elveda dedik.
Haziran ayına kadar birşey almak Yok .
bin liranın adı var .
5 saatte tükettik.
Ama napalım Allah can sağlığı versin.
Hepsi gerekliydi.
Bugün birdaha karar verdim ki çocuklar okula gitmeye başlamadan birikime asılmalıyım.
Başlayınca masraf artıyor sanırım.
Cüzdanda kalanlarla 100 ₺ de zulaya gitti.
@mavi_patikli kasım ayı birikimini sormuşsun ama benim daha belli olmaz canım.
Ekim başından bu güne kadar 500 ₺ yapmışım.
15 günüm daha var.
Bence ay bitince vermek daha mantıklı olur.
Çok teşekkür ederim ablacımAldıklarınız hayırlı olsun güle güle kullanılsın inşallah. Birikimleriniz bereketli olsun.
Selam Canımnm nerelerdesin merak ettim seni. Güle güle kullansın kuzular yeni cicilerini. Kimbilir nasıl mutlu olmuşlardır.Selam kızlar
Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyorum
Şimdi alışverişten geldik .
İçim gitti resmen .
400 ₺ iki çocuğa harcAdık
Bir mont
İki şApka takımı
2 şer takım eşofman
Küçüğe ilk ayakkabısı
Vs derken bu kadar tuttu.
Eşime de
3 pantolon
1 kazak 1 gömlek aldık
1 de hırka aldık Lcw den 300 tuttu oda .
Birde yemek yedik
Otopark parası vs derkeeeeennnn 850 ₺ ye elveda dedik.
Haziran ayına kadar birşey almak Yok .
bin liranın adı var .
5 saatte tükettik.
Ama napalım Allah can sağlığı versin.
Hepsi gerekliydi.
Bugün birdaha karar verdim ki çocuklar okula gitmeye başlamadan birikime asılmalıyım.
Başlayınca masraf artıyor sanırım.
Cüzdanda kalanlarla 100 ₺ de zulaya gitti.
@mavi_patikli kasım ayı birikimini sormuşsun ama benim daha belli olmaz canım.
Ekim başından bu güne kadar 500 ₺ yapmışım.
15 günüm daha var.
Bence ay bitince vermek daha mantıklı olur.
İyi etmişsiniz bence de. Çünkü çocuklara kaç yaşında olursa olsunlar açıklama yapınca anlıyorlar. Hatta bir psikolog demişti ki, çocuklara birşey alacağınız için söz verirken tarihini o günü hatta saatini de söyleyin. Çok mantıklı gelmişti bana hep yaparım o zamandan beri.Bu alışverişten en büyük karımda
eşimin çocukların peşine takılıp oyuncak bölümünde ellerine geçeni almasını engellemek oldu.
Günü küçük 4 metal arabayla kurtardık .
Avmye girmeden kızıma
çok paramız Yok olanla sana Mont alcaz şapka ve kışlık alcaz evde oyuncağımız çok , herşeyi istemek Yok tamam mı dedim tamam dedi ve
göz ucuyla bile bakmadı.
Biraz içim cız etti ama
yine de Yok u bilsin diye böyle yaptım .
Çocuk anladı baba anlamadı araba aldı ama yine buna şükür tabi
Canım bilezik gram fiyatı farklı, altın gram fiyatı farklı oluyor. Bence yanlışlık yok.. Ama altın bozdurma derim..Burma bilezik
Ben fiyatı da genel sordum ona, bilezik için sormadım. 137,5 dedi. Bilemedim valla
Bereketli olsun inşallah böyle böyle oluyor birikim..merhaba kizlar. 1 ayda 100 lira birikmis kumbaramda. 100 de bi yerden gelecek param vardi onu ekledim verdim esime 50 dolar alacak. Allah bereket versin ins.
O 7,5 tl ile bir paket kahve ile bir paket türk kahvesi alırız bizIyi birikmis yine.. simdi kimden isteseydin hemen derdi "borcumuz var" ya da "para yok"bir arkadasima diyorum ki ya bak bisey yapmana gerek yok bi kumbaran olsun icine 5 kurus 10 kurus at basta diyorum... borcum var diyip duruyo... ama cafelere oturup bi Türk kahvesine 7.5 lira bayiliyo...
Güle güle kirlet hatta hiç kirlenmesin inşallah canım ,gulenyuzumsunsen aldıklarınızı güle güle kullanın. Gerçekten paranın adı var. Kışlık alışveriş bir dünya para tutuyor.
Ben çok mutluyum. Halıları yıkamaya vermiştim. Metrekaresi 4 lira demişlerdi. Ben de farazi 30 metrekare halım olsa 120 lira tutar diyordum. Son 135 liram vardı cüzdanımda. Halılar bir geldi ki 70 lira tutmuş. Metrekaresini 3,5 liradan hesaplamışlar, 20 metrekare halım varmış.
65 lira para artırmış oldum yani.
Hemen zulaya koymalıyım.
Anlıyor gerçekten , markete ekmek almaya giderken sadece ekmek alacağız başka birşey almak Yok belki istersen sakız alabilirim dedim geçen gün ,evde var anne almAyalım dedi kalan bozuklukları ona verdim sevindi. Parayı harcamakla değil de biriktirmekle sevindirmeliyiz çocuklarımızı.İyi etmişsiniz bence de. Çünkü çocuklara kaç yaşında olursa olsunlar açıklama yapınca anlıyorlar. Hatta bir psikolog demişti ki, çocuklara birşey alacağınız için söz verirken tarihini o günü hatta saatini de söyleyin. Çok mantıklı gelmişti bana hep yaparım o zamandan beri.
Gerçekten adı var ya .Selam Canımnm nerelerdesin merak ettim seni. Güle güle kullansın kuzular yeni cicilerini. Kimbilir nasıl mutlu olmuşlardır.
Dediğin doğru valla paranın sadece adı var. Bende okul servisi, okul aidatı, çocuklara kıyafet, faturalar derken 4 günde 900 tl harcamışım
Nereye ne verdiğimi yazmasam unutuyorum. Yazmak bana iyi çözüm oldu hem gelir gideri görüyorum
Onunki nerdeyse her aksam olacak sekilde. Kahve icmese cay iciyoCanım bilezik gram fiyatı farklı, altın gram fiyatı farklı oluyor. Bence yanlışlık yok.. Ama altın bozdurma derim..
Bereketli olsun inşallah böyle böyle oluyor birikim..
O 7,5 tl ile bir paket kahve ile bir paket türk kahvesi alırız biz
Tabiki bazen dışarıda bizde içiyoruz ama sürekli değil..israf bu bana göre.
Ne desen boş bazen pınar, aylık gelir 10.000 gider 9.500 olan örnekler bile gördüm ben :)))
Çok paramız yok demek yerine devaminda yaptığınız gibi ihtiyacımız yok demek daha doğru değilmidirBu alışverişten en büyük karımda
eşimin çocukların peşine takılıp oyuncak bölümünde ellerine geçeni almasını engellemek oldu.
Günü küçük 4 metal arabayla kurtardık .
Avmye girmeden kızıma
çok paramız Yok olanla sana Mont alcaz şapka ve kışlık alcaz evde oyuncağımız çok , herşeyi istemek Yok tamam mı dedim tamam dedi ve
göz ucuyla bile bakmadı.
Biraz içim cız etti ama
yine de Yok u bilsin diye böyle yaptım .
Çocuk anladı baba anlamadı araba aldı ama yine buna şükür tabi
Belki öyledir canımÇok paramız yok demek yerine devaminda yaptığınız gibi ihtiyacımız yok demek daha doğru değilmidir
100 lira kumbarada birikti. marketten pazardan aetan butun bozukluklari attim.gecen hafta pzt 50 lira aldim esimden. 20 sini harcadim 30 unu kumbaraya attim. oglen yemeklerine eve geliyorum ,kahvaltiyi da evde yapiyorum.disarda pek masrafim olmuyor . 9 yillik calisma hayatinin ilk 2 yilinda bekardim ve cooook para harcadim. sonra evlilik borclari basladi.o bitti ev araba borcu derken hic biriktiremedim . artik baslitorum ins yavas yavas.Maşallah sadece bozuklar ile mi bu miktar birikti
valla borcun alasi bizde:) her ay 4200 sabit odememiz var. kk mutfak giyim vs hicbirsey dahil degil buna. sadece ev araba kredisi ve kres parasi 4200. evet boriktirmek cok zor boyleyken. cok sukur esim cok iyi bir zam akdi ve bu aydan itibaren kartimi alup kendi birikimime baslicam insaallah.Rabbim dert sknti vermesin kimseye.Iyi birikmis yine.. simdi kimden isteseydin hemen derdi "borcumuz var" ya da "para yok"bir arkadasima diyorum ki ya bak bisey yapmana gerek yok bi kumbaran olsun icine 5 kurus 10 kurus at basta diyorum... borcum var diyip duruyo... ama cafelere oturup bi Türk kahvesine 7.5 lira bayiliyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?