Altın bozdurmak?

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
Merhaba arkadaşlar dert değil fikir amaçlı bir sorum var.
Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)

Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)
Ekonomik modeller var, gidip de 5000liraya araba almak zorunda değilsiniz. Ayrıca anlamdan biliyorum 8 9 ay olduktan sonra yatan baston tiplilere geçtiler taşıması daha kolay, diğer pahalı olan bir daha hiç kullanılmadı

Pahalı birsey almayacağım ikinci elden baktım temiz kaliteli daha uygun modeller var. Yalnız bebek arabası için değil diğer masraflarıda katarak bozdursammi diye düşünüyorum.

Bence bozdurma, giden geri gelmiyor... Elbette ki alınacak bu şeyler. Ama öyle,ama böyle. Neden birikimini bozdurasin ki? Para dediğinin adı var, bugün tamamını bozdur, yarına yine eksik birseylerin cikar..
Riskli bir gebelikmis, bence kenarda zor gün parası olarak dursun ki yarın bir gün, dünya hali. Acil bir şeye ihtiyaç duyulur, ne bileyim hastane işleri çok pahalli, en basitinden sarılık için iki gün kuveze bile alsalar o para size lazım olur...

Pahalı birsey almayacağım ikinci elden baktım temiz kaliteli daha uygun modeller var. Yalnız bebek arabası için değil diğer masraflarıda katarak bozdursammi diye düşünüyorum.
Buradaki insanlar sizin gelir giderinizi bilemez ama bunun için kredi çekilmez, taksit veya birikşmlerden harcanır. Siz hesabınızı daha iyi bilirsiniz

Bana da pek mantıklı gelmedi ama başka çıkar yol yoksa ne yapılabilir ki?
Altınları tamamen değil ihtiyaç kadar bozdurun.
Eşiniz ne dıyor?
Eşim bana bıraktı. Daha çok Kredi kartından harcama yapmak istemiyorum o sebep ile altını bozdurmak daha cazip geliyor.

Bu tür büyük pahali esyalar icin ikinci el temiz cok guzel urunler var tavsiye ederim.
Diger masraflar dediğiniz ne bilmiyorum 9bin bozduracak kadar ne masrafi var hastane için mi?
İkinci el alacağım bebek arabasını. Hastane masrafımız yok Allah'tan. Ama alacağım herşeyde beni sıkıntıya sokacak eşim biliyorum doğrusu bende kredi kartından harcama yapmak istemiyorum.

Bence bozdurma, giden geri gelmiyor... Elbette ki alınacak bu şeyler. Ama öyle,ama böyle. Neden birikimini bozdurasin ki? Para dediğinin adı var, bugün tamamını bozdur, yarına yine eksik birseylerin cikar..
Riskli bir gebelikmis, bence kenarda zor gün parası olarak dursun ki yarın bir gün, dünya hali. Acil bir şeye ihtiyaç duyulur, ne bileyim hastane işleri çok pahalli, en basitinden sarılık için iki gün kuveze bile alsalar o para size lazım olur...
Orası öyle bu zamanda birikim çok zor ama dediğim gibi kredi borcumuz var şuan bu dediklerimi nakit değil ancak kredi kartı ile alabiliriz . Böyle olunca hepten eksiye düşüp dahada stres olucam . 🙄

Sağlıcakla gelsin bebiş inşallah... Şuan hem altın düşük hem de bebek arabasını en erken 3 ay sonra kullanırsınız. Pandemide dışarı çıkmak çok sık olmaz diye düşünüyorum. Diğer ihtiyaçlarını kredi kartıyla alın, ödemekte çok zorlanırsanız o zaman bozarsınız altınlarınızı. Belki yakın çevrenizden de bebek görmeye hediyeler gelir. Böylece gereksiz masraftan da kaçınmış olursunuz.

Hepsini bozdurmayın bence, yarısı kâfi gelir diye düşünüyorum. Diğer yarısını da karttan ödersiniz mecbur.
Hepsini bozdurmak riskli olabilir, tekrar altın almak zor olur.

Eşim bana bıraktı. Daha çok Kredi kartından harcama yapmak istemiyorum o sebep ile altını bozdurmak daha cazip geliyor.
O altina ne yerler cikiyor sonra sasarsiniz.
Kenarda dursun,yettigi kadar nakitle alin,ya da taksitle.
1 2 gram bozarsiniz gerekirse.
Kolay alinmayan kolay satilmamali.
Oglum bebekken aldigim altin ona bu pandemide bilgisayar aldi,yoksa baya zorlanacaktim...

Altınlarınızı bozdurmayın lütfen. Letgo dolap gardrops gibi uygulamalardan alabilirsiniz ihtiyaçlarınızı. Bozdurduklarınızı yerine koymak çok zor olur. Eşinizin bıdı bıdıbıdılarını bir kenara koyun, çocuklar çok çabuk büyüyor ve ihtiyaçları her an değişiyor. Allah çocuğunuzu sağ salim kavuştursun inşallah, Allah a emanet olun💐❤️

Bu ara altın çok düşük kartla al bebeğe takılanlarla kapatırsın hem o arada altın biraz daha yükselir fazla zararın olmaz

Hepsını bozdurmayın altınların bence

Altın şuanda çok düşük ben olsam bozdurmam bebek bu yani aç kalmasın bezi maması olsun yeter kendimi üç beş parça eşya ile tatmin edeceğim diye altın birikimine dokunmam

Back
X