Altın bozdurmak?

Sadece araba alacaksaniz bozdurmayin.. butun bebek arabalari ayni isi goruyor aslinda.. ama oyle modeller cikti ki oyle fiyatlara annelik babalik ic gudusuyle dunya para veriyoruz..

bende mesela stokke falan bakıyordum sonra dedim e benim ilk bebegim gayet siradan bir bebek arabasinda buyudu gitti.. ne gerek var deyip yine kraftin basit bir modeline dondu aklım..

Esya olarakta mümkün olduğunca az sey alin.. dogunca ihtiyac duydukca alirsiniz. altin dursun kenarda cok zor birikiyor gercekten.. nacizane fikrim bence bozdurmayin..

İlk bebeğiniz değil aslında bilirsiniz bebek arabası hemen acil ihtiyaç değil. Doğduğu an hemen acil araba gerekmiyor. Bence mantıklı değil altın düşük ayrıca daha acil ihtiyaç olursa ne yapacaksınız, hastane masrafınız yok ama bebek sonuçta daha önemli ihtiyaçlar olabilir bence erteleyin bi süre ya da daha sonra kartala taksitle alın zaten çok almak gereksiz çoğunu kullanmıyoruz. Benimde ikinci bebeğim sadece 4-5 takım kıyafet aldım bir de indirimde gördükçe bez alıyorum o kadar Doğuma da az kaldı :)

Merhaba arkadaşlar dert değil fikir amaçlı bir sorum var.
Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)
Canım hayırlı olsun bebeğin bende bebeğime beşiğini dolap uygulamasında komik bir rakama aldım şimdide arabasını oradan alıcam sıfır ürünler var az kullanılmış var ama iyi ürünler oralara baksan hem dışardaki ürünlerden ucuz hemde istediğin teklifi yapabilirsiniz karar senin ama bak derim yinede

Eşim bana bıraktı. Daha çok Kredi kartından harcama yapmak istemiyorum o sebep ile altını bozdurmak daha cazip geliyor.
bozduran altin geri gelmez ama kredi karti borcu oyle boyle odenebilir. ben olsam kredi kartindan harcardim. odeme zamani gelince de eger baska cozum bulamazsam o halde altini bozardim.

Elinizden geldiğince bozdurmamaya çalışın derim ama tabi ki başka çare yoksa mecbur bozduracaksınız.

Bana da mantıklı gelmedi ben bu tip durumlarda birikime dokunmama taraftarıyım. Yarın öbür gün çocuk büyüdüğünde o altınları daha gerekli yerlerde kullanabilirsiniz. Bebek her türlü büyüyor.

İkinci el alacağım bebek arabasını. Hastane masrafımız yok Allah'tan. Ama alacağım herşeyde beni sıkıntıya sokacak eşim biliyorum doğrusu bende kredi kartından harcama yapmak istemiyorum.

İkinci çocukmuş

Yatak beşik her ne ise varmış

Bebek arabasını da uygun alacağım diyorsunuz

Hastane parası da yok

Diğer harcamalar deyip altın bozdurmayı düşündüğünüz ne

Beşiği kalan büyük çocuktan kıyafet de battaniye yorgan yastık o tarz ıvır zıvır da kalmıştır

Belki bir iki kıyafet alınır mevsimleri aynı değilse bir de doğunca bez masrafı olur

Sağlıkla kucağınıza alın elde duran altını satmak için acele etmeyin

Kaybolan parcayi arastirin onu temin etmeye calisin 2. El sitelerde veya sifir olarak temin edebilirsiniz

Bana hiç mantıklı gelmedi altın satıp bebek arabası almak.

İkinci el alacağım bebek arabasını. Hastane masrafımız yok Allah'tan. Ama alacağım herşeyde beni sıkıntıya sokacak eşim biliyorum doğrusu bende kredi kartından harcama yapmak istemiyorum.
Babasi degil mi alsin yahu sen neden altinini bozduruyorsun.
Bence bozdurma gitti mi geri gelmez.

Eşim bana bıraktı. Daha çok Kredi kartından harcama yapmak istemiyorum o sebep ile altını bozdurmak daha cazip geliyor.

Ay sizde benim gibisiniz
4 bin liralık altınım vardı
Hamilelik için biriktirmişim ben
Tahlil, kontrol, ilaç vb şeyler için hep onu kullandım
Kredi kartı fobisi var bende de.

Kimine göre yanlış belki ama ben böyle rahat ettim.
Kredi kartının sonu yok çünkü döngüye sokuyor insanı
Mesela bu ay 2 bin borç yapıyoruz. Bu sonraki maaşımızın 2 bin eksilmesi demek. E o ay 2 bin eksik maaşımız olacağı için yetmiyor yine karta yükleniyoruz.

Altın çok düştü bu aralar. Düşük fiyattan aldıysanız zarar edeesiniz bozdurunca. Ayrıca bebek arabası pek lazım olmuyor .ilk 3 ay pek lazım olmaz

Ayrıca ilk bebekte gereksiz çok şey aldım çok harcadım ilk bebek heyecanı olsa gerek. Büyüklerimiz doğru demiş çocuğun yediği helal giydiği haram diye. Madem para sıkıntısı çekiyorsunuz araştırarak alın gereksiz hiçbir şey almayın çok çabuk büyüyorlar çünkü. Bu da mini bir tavsiye olarak burda dursun❤️

Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)
evet çok çok mantıksız.altın satma zamanı asla değil.altın düşük alım zamanı tam tersi.dolap vb. gibi sitelerde sıfıra yakın 2. el alabilirsiniz bebek arabası ve eşyalarını.maddiyatı iyi insanlar bile bu şekilde alışveriş yapıyor artık

Valla ben çoğu kişinin aksine bozdururdum. Sonuçta birikim yapmamızın amacı birikim yapmak değil, gerektiği zaman kullanmak. Sonuçta bebeğiniz olacak ve ihtiyaçları var. Bir şekilde bunlar alınacak. Ve borca gireceğinize ki buna kredi kartı da dahil birikiminizden harcayın.

Altını düşükten bozdurursanız daha çok zarar edersiniz.
Pandemi dönemi dışarı da çıkılmıyor zaten. Her şey doğumdan önce tam olmasa da olur, halledilir. Ben olsam birikimimi harcamam. Hele şimdi hiç altın bozdurmam.
Biz 3 kardeş bebek arabası olmadan büyüdük, gelişimsel bir sıkıntımız da olmadı. Bu kadar takılmayın detaylara.

İlk çocuğunuzudan kıyafet yok mu ? Onu kullanın, zaten 1 yasina kadar çobuk büyüyor, kardesininki varsa hiç gerek yok. Araba hemen kullanılmıyor. Bu dönemde altın bozdurmak mantıklı değil, fikrimce bozdurmayin.

Bana mantıksız gelmedi ben de ücretsiz iznimde bana daha önce eşimin ailesinden hediye edilmis olan altın kolyeleri bozdum(zaten tarzim olmadığı için kullanmiyordum), hem kendime hem bebege harcadım kimseye de söylemedim.
Altını çalışınca yerine koyabilirim ama bebegim bu kadar küçükken ve ihtiyaç halindeyken varlık içinde yokluk çektiğim günler olarak hatırlamak istemiyorum bu günleri

Ben olsam bozdurmam şu an altın dipte. Ama yükselecek. Bebek arabası bence çok acil değil bekleyin.

Back
X