Valla çevremde de gördüm, bdv de de okuyorum. Ben sizi anlıyorum da, buradaki temel sorun “birilerinin eline düşmek” aslında.
Kadınlar az altın takıldığı veya fedakarlık yaptıkları için değil, bileğine altın bileziğini takmadığı, meslek edinmediği, çalışma hayatına hiç bulaşmadığı için zor durumda kalıyor. Karşı tarafa, özellikle de karşı tarafın ailesine minnet etmeyi bu yüzden çok yanlış buluyorum.
kimse kendini kedi yavrusu olarak görmez ama günün sonunda eğer birisi bir kişiyi “kapının önüne koyabilecek” ise çok da farkı yok demektir ve burada ne kadar altın istediğinin de önemi kalmıyor. Naapar en fazla bir sene iki sene hazırdan yer, sonra naapacak?
Dediğim gibi, ben sizi anlıyorum. Birsürü kadın da evlenmeyi kurtuluş olarak görüp o şekilde davranıyor, siz de diyorsunuz ki o kadına ona göre tavsiye verilmeli.
ben buna katılmıyorum. Konu sahibinin işini gücünü mesleğini vs bilmiyoruz. Hiçbir mesleği olmasa bile, daha nişanlısı askerdeymiş. Altın isteyin demek yerine kolunuza altın bileziğinizi takın demeliyiz.