altın kolye hangi ayar almalıyım bilemedim ?

Benim bileziklerim 24 ayar.Ayrıca yinede iddialaşmamak için Google dan kontrol ettim ve sayenizde gramlarında bugünkü kurunu öğrenmiş oldum.bugun itibariyle 24 ayar altın 130 tl yazıyor gramı için..
upload_2016-7-22_14-13-27.webp

Bu kolye boyuna takılmayacak mı?Güzelliğinden ziyade,gramı niye önemli
haklısınız bende niye gram konusuna girdiysem :) günlük bir kolye için güzel olanı tercih ederdim. ama mesleği kuyumculuk olan bir arkadaşta ayarı duşuk olanın çabuk karardığını yazmış.içinde bakır olduğu için. bişey daha öğrenmiş olduk :)

evet resim atabiliyorsanız . merak ettim. zevkinizegöre takılın.

8 ayar genelde elmas taşla beraber tercih edilir, bakır rengi olduğu ve kararmasının ışıltıyı daha da belirgin kılacağı için.
Eğer kolyenin üzerinde herhangi bir taş yoksa 8 ayardan uzak durun derim çünkü gerçekten çok çabuk eski bir görüntüye bürünüyor.

:)
24 ayar bılezık var

antepde genelde 24 ve 22 ayar satılır
tabı 24 lerın fıyatı ona gore...

Çok ilginç
Ben hep 24 ayar altının çok yumuşak olduğu, işlenmesi zor olduğu için takı yapımında kullanılmadığını okumuştum.

Şimdi Antep'ten bir kuyumcu numarasını internetten buldum ve aradım.
24 ayar bilezik olmaz dedi.

Uzmani degilim ama ben de 24 ayar altin yumusak oldugu icin taki yapiminda kullanilamiyor diye biliyorum. Kolayca egilip bukulur. Uyanik esnafa karsi dikkatli olmak lazim.

Çok ilginç
Ben hep 24 ayar altının çok yumuşak olduğu, işlenmesi zor olduğu için takı yapımında kullanılmadığını okumuştum.

24 ayar bilezik ve kolyeler var. Kapalıçarşı'da gördüm. Ama daha çok arap işi. Türkler tercih etmiyo. Rengi de sarıdan daha çok turuncuya dönük oluyo altın yoğunluğundan.
24 ayar bılezık var

antepde genelde 24 ve 22 ayar satılır
tabı 24 lerın fıyatı ona gore...

Uzmani degilim ama ben de 24 ayar altin yumusak oldugu icin taki yapiminda kullanilamiyor diye biliyorum. Kolayca egilip bukulur. Uyanik esnafa karsi dikkatli olmak lazim.
evet dogru baya yumusak oluyor buyzden alyanslarımızı 22 ayar almak zorunda kalmıstık :)

Çok ilginç

allah allah cok ılgınc
benım rahmetlı dedem kuyumcuydu
bende tum altınlarımı dayımın oglundan alıyorum
bız ozel yaptırıyoruz yanı ben model cızıyorum veya ıstıyorum o yaptırılıyor ondan mı acaba 24 ayar
gercekden de esnek oluyor

Back
X