• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın konusu devamı

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.

Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
annen çok yüzsüz. altınlarda tamamen senin annenin değil. verme sakın.

Annen evlendikten sonra nisanlinin alacağı tavrı hakketmiş. Siz neden annenizi susturamadınız başlık parası da isteseymiş madem. Ne demek altınları alırım çok mu ihtiyacı var. Madem böyle diyecekti hiç evlenirken size yardım etmeseydi eksik esyaalrinizi sonra kendiniz tamamlasaydınız. Çok çirkin olmuş arada siz kalmışsınız ve sizi de düşünmemiş. Kaç para sanki hepi topu o altınlar. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yarın bir gün zor duruma düştüklerinde eşiniz belki destek olacak ailene beş on altının lafını yapmış. Hayır kızımda duracak onların da dememiş ben alicam demiş. Benim eşim olsa bir daha annemin yüzüne bakmazdı. Olan size olmuş bence hep arada kalacaksınız.

Annen size takilacak altinlara mi güvenip seni evlendirmis sen de böyle sor bakalım.Anneniz bariz açgözlülük yapmış.Bana kinada takilan bana kaldi ailem benim borcumu ödemeye devam etti normali de budur zaten.Element uydurmasin annen bence.Ve annene dur demek de senin elinde.İş eşine ve kayinvalidene kalırsa ortalik daha da karisir.

Annen haksız tabiki çok ayıp yaptığı çok. Ne demek altınlar benim. Altınlar gelinle damadındır her zaman. Ki nişanlın makul davranarak ödenecekleri annene veririz düğünden sonra demiş geçen konunda yazmıştın. Nişanlının annesi de iyi bir insanmış. Bu yaptığından sonra annene tavır alsa da haklı eşin. Bence sen de evlenince annenin laflarına bakma biraz mesafe koy yoksa evliliğinize zarar verecek gibi görünüyor.

Annen haksız hem de çok. Kayınvalideniz olsa bunları söyleyen eser gürlersiniz, ama anneniz işte siz de haklısınız. Ben yerinde olsam, kayınvalidemi arar annem adına özür dilerdim, zira eşimden de... Arayı kapatacak, köprü görevi yapacaksınız.
Annenize de bir sey yaptırmayın bundan sonra. Anne de olsa, kırılır insan

Arada hep siz kalırsınız nişanlın ve ailesi seni hep annenin tavırları yüzünden vurur hani benim bildiğim nişanda takılan takılar kız ve ailesine kalır çünkü nişanı kız tarafı yapar tabi yöreden yöreye değişir ama kınada annenin böye bir şey yapması çok ayıp gerçekten annenizle konuşun evliliğinizin temeli hiç sağlam olmaz gerçekten

Ben annenizi haklı buluyorum çünkü evet o takılar annenizin eskiden yaptığı bir nevi borç verdiği altınlar ve şimdi onlar geri geliyor. İster verir ister vermez doğru söylemiş. Kadın borçları ödeyip kalanını yine vereceğini söylemiş siz yuzsuzluk yapıp hepsine el koymak istiyorsunuz. Kadincagiz tek başına kızını evlendirmeye çalışıyor parası var mı yok mu borclari ödeyecek durumu var mı siz evlenip keyfinize bakarken o kadın sizin düğününüz için yaptığı borçları nasıl ödeyecek ? Evet takılar annenizin tekrar söylüyorum gönlünden kopar verir ya da vermez. Şöyle düşünün anneniz eskiden o takıları takmasaydi düğününüzde kaç kişi getirip altın takardi size? Siz annenizi küçük düşürmeye devam edin böyle yarın evliliginizde herhangi bir sorun olursa yanınızda olacak ilk kişi kim olur acaba ?

Back
X