• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın meselesi

Anormal evet. Konuşulması bile bana anormal geliyor, benim annemin durumu yoktu 1 tane ince bilezik taktı ona da ben para ekledim zaten. Kalkıp ne eşim ne kayınvalidem surat yapmadı. Kim ne durumu varsa onu takar zaten, doğmamış çocuğa don biçerken nereden ne soracaklarını şaşırıyorlar.
lütfen yanlış anlamayın ama siz erkek olsaydınız aileniz yine ince bir bilezik mi takardı sizce

bence sorması gayet normal ben de evlilik yolundayım benim sevgilim sormadı ama benim annem hep ona biz elimizden geleni yaparız diyor. altın konusunda genelde kız tarafı daha az takıyor ama bunu gördüm hep. Erkek ailesi düğüne daha fazla düşüyor gibi geliyor bana durumları yoksa borca giriyorlar kız ailesi bir bilezik takarız diyor gidiyor sizin ailenize söylemiyorum bu yüzden sormuş olabilir. Ama uzatması can sıkıcı
Hayır şu kadar demedik zaten ellerinden geleni yapar ailem dedim destek olurlar ama bilmiyorum ben senden kıymetli değil deyip hem konuşmak netleştirmeye çalışmak bu kadar garantici gitmeye çalışmak çok normal gelmiyo bana

lütfen yanlış anlamayın ama siz erkek olsaydınız aileniz yine ince bir bilezik mi takardı sizce
Ne demek istediğinizi anlayamadım, annem tek başına bir kadındı erkek de olsam o kadar takardı muhtemelen 70 yaşındaki kadın taksiye çıkıp para biriktiremeyeceğine göre cinsiyetim bunun üzerinde nasıl bir oynama yapabilir?

Evleneceğim insanın ailesinin mantalitesinin ele âleme hava atmak reklam yapmak odaklı olsa, ben soğurdum. Çok tuhaf buluyorum.
bize tuhaf geldi. Ama söyledikleri şey şu bizim düşmanımız çok.... o an annem yaşadığı şoku unutamıyor ki dayımlar 10 bilezik 10 altın alırız demişler yani 2-3 olsa neyse. çok garip gerçekten

Hayır şu kadar demedik zaten ellerinden geleni yapar ailem dedim destek olurlar ama bilmiyorum ben senden kıymetli değil deyip hem konuşmak netleştirmeye çalışmak bu kadar garantici gitmeye çalışmak çok normal gelmiyo bana
desene bi 2 bakır bilezik ne tepki verecek 🤣🤣🤣

Merhaba. Önceden dile gelen altın meseleri hakkında bi kaç şey okumuştum bende paylaşmak istedim. Bi kaç ay önce ayrıldığımız eski sevgilimde bana bununla alakalı sorular sormuştu işte ailen ne kadar altın takar yada neleri alabilir eşya olarak vs bende bunları konuşmaktan rahatsız oluyorum ama ellerinden geleni yaparlar beni küçük düşürecek bi aile değil durumlarına göre yaparlar dedim orta gelirli bi ailem var ki oda bunu biliyordu çok çok yüksek bişey takamayacaklarını. Eşya konusunda en azından oturma grubunu alsınlar bizimkiler de işte onların gözüne görünür falan dedi bende tabi almaları gerekirse alırız kaçmayız dedim. Neyse ben rahatsız olunca senden kıymetli değil ben seni eşyaya değişmem sen daha kıymetlisin diyordu. O zaman niye 1 kere konuşup kapanmıyordu konu anlamıyorum. Ben konuşulmasını anormal karşılamıyorum tamam konuşulur kapanır bi kaç kere dile gelmesi beni rrahatsız etti. Oda bunu anlayınca işte ben senin için istiyorum (araba) destek olmazsa zorlanırız vs diyordu. Durumunda iyiydi bize göre. Artık bazı şeyleri empoze ettikçe normal karşılamaya başlıyo insan Allah aşkına anormal deyin de içim rahatlasın 😄
Insanlar bunlari rahatlikla nasi sorabiliyo ya. Bana ve aileme soran olmadi. Biz de esime ve ailesine sormadik. Sadece kayinpederim nisandan once altin ne takalim diye sormus babama. Babam da beni ne ilgilendirir bana mi takilcak minvalinde konusmustu. Utanmiyo mu acaba bunlari sorarken?

normal değil mi ya bana göre normal altın zaten ev araba için alınmaz mı. yani tabii yatırım Ama benim çevremde çoğu insan altın satıp ev araba alıyor
Tabi ben bunu konuşup sohbet havasında söyle yaparız vs araba alırız şeklinde konuşulmasını normal karşılıyorum ama dayatma gibi olmasını anlamıyorum ki ona sorsan öyle değil ama hiç takmayacak olsalar benmle evlenmeye mi yani sevgi anlayış nerde kalır ozman?

Tabi ben bunu konuşup sohbet havasında söyle yaparız vs araba alırız şeklinde konuşulmasını normal karşılıyorum ama dayatma gibi olmasını anlamıyorum ki ona sorsan öyle değil ama hiç takmayacak olsalar benmle evlenmeye mi yani sevgi anlayış nerde kalır ozman?
zaten daha ortada fol yok yumurta yok. Sizinki muhtemelen sarı sitelerde hayallere dalmış. Bakalım ailesi o kadar altın yapabilecek mi 15 yaşındaki arabalar bile 250 bin. Sinir bozucu

Insanlar bunlari rahatlikla nasi sorabiliyo ya. Bana ve aileme soran olmadi. Biz de esime ve ailesine sormadik. Sadece kayinpederim nisandan once altin ne takalim diye sormus babama. Babam da beni ne ilgilendirir bana mi takilcak minvalinde konusmustu. Utanmiyo mu acaba bunlari sorarken?
Benim ablalarım da evlendi benim ailemde aynı tavrı gösterdi hiç ne takacaksınız diye soran olmadı herkes elinden geleni yaptı hiç bişey de eksik kalmadı şükür 😄😄 bu ne cesaret diyo şaşırıyorlar

Benim ablalarım da evlendi benim ailemde aynı tavrı gösterdi hiç ne takacaksınız diye soran olmadı herkes elinden geleni yaptı hiç bişey de eksik kalmadı şükür 😄😄 bu ne cesaret diyo şaşırıyorlar
valla yanlış anlama ama erkek tarafına soruldugunu çok duydum ama kıza ne yapacaksın diye sorulduğunu ilk kez duyuyorum. hadi belki konuşması geçmiştir vs normal ama sürekli sorması

Anormal evet. Konuşulması bile bana anormal geliyor, benim annemin durumu yoktu 1 tane ince bilezik taktı ona da ben para ekledim zaten. Kalkıp ne eşim ne kayınvalidem surat yapmadı. Kim ne durumu varsa onu takar zaten, doğmamış çocuğa don biçerken nereden ne soracaklarını şaşırıyorlar.
Evet çıkar ilişkisinden ne farkı kalıyo yani anlamıyorum manevi şeylerin hiç mi önemi yok

Konuşulması normal.
Ama bu aşamada ve bu şekilde değil.
Artık evlilik yoluna girilmiştir,ben bunları almak istiyorum,ailemden şunlar hediye gelecek diye size söyleyebilir.
Bunun üzerine siz de eşek değilsiniz elbet söylersiniz kendi yapacaklarınızı :KK66:
Size sorulmamalı,siz de sordurtmamalısınız. Kendiliğinizden söylemelisiniz,şunların masrafı da bana ait diye.
Sevgililik aşamasında bunların sorulmasını ve konuşulmasını normal bulmuyorum.

Yaşlar kaç? Niyeti ciddiyse evliliğe hazırlık yapıyordur, sizden gelene göre bir şey yapacaktır yada yatırım yapacaktır diye iyi niyetli düşüneyim diye zorladım şu an :)
Tabi burada istemiyor sadece öğrenmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Eğer ailen en az şunu şunu yapmalı diyorsa koşarak kaçın.

Ben doğru bulmuyorum önceden böyle şeylerin konuşulması. Çünkü olması yada olmamasını dert etmiyorum. Ondan bundan gelecek hediyeye göre hayatımı planlamıyorum.
Eğer bunu dert edecekseniz yada kimine göre ‘adetler’ çok katıdır, konuşulabilir.
28 yaşındayız evet ciddiydi. ya tabi yatırım paln yapılır ama benim ailem elinden geleni yapar tabi kilolarca altın alamazlar bunu söyledim zaten çocuk evlendirmek kolay değil bir tarafa yük olmak doğru değil diyodu bi baba kızına takar durumu varsa diyip ben bozulunca şakaya vuruyordu

valla yanlış anlama ama erkek tarafına soruldugunu çok duydum ama kıza ne yapacaksın diye sorulduğunu ilk kez duyuyorum. hadi belki konuşması geçmiştir vs normal ama sürekli sorması

Adam kadın para biriktirir gezer dolaşır bir hesap yapar ne kadar harcanır neler alınmalı en son ailelere söylenir beraber eğer onlar katılmak isterse konuşulur böyle dan diye ve sürekli hesap yapılmaz. Özellikle senin paranı hesap edip düğün altınları üzerinden hesap yapması mantıklı değil.
Konu sahibi hoşt deseydin.

Adam kadın para biriktirir gezer dolaşır bir hesap yapar ne kadar harcanır neler alınmalı en son ailelere söylenir beraber eğer onlar katılmak isterse konuşulur böyle dan diye ve sürekli hesap yapılmaz. Özellikle senin paranı hesap edip düğün altınları üzerinden hesap yapması mantıklı değil.
Konu sahibi hoşt deseydin.
Evet bunuda dedim ikimizde meslek sahibiyiz ben aktif çalışmıyorum sadece ama çalışıp beraber yaparız ne yani çok mu önemli dedim ama takmıştı aileden gelene 😄

Ailen ne yapacak ne takacak şeklinde sorulmasını, talep edilmesini son derece görgüsüzce buluyor ve şenlik görmemişlik olarak niteliyorum. Kim olursa olsun, erkek ya da kadın fark etmiyor. Altını gramajına kadar belirterek talep eden insanlar, o kadar itici ki. Biz ne sorduk ne talep ettik. Eşimi annen/ailen ne yapacak diye darlamak şöyle dursun sormadım bile. Ailem de sormadı ve talep etmedi. Biz aramızda ne alacağımızı ne yapacağımızı konuştuk. Aileler karışmadı.
Hele ben birininin böbürlene böbürlene şerefiniz kadar altın taksanız yeter, şanınıza yakışanı takın yeter dedi babam, aslan babam falan gibi şeyler duyunca damat tarafına acımıştım. Karşıdakilerin şanını şerefini altına bağlamak, kendini de böyle küçültmek komik geliyor bana

Hele ben birininin böbürlene böbürlene şerefiniz kadar altın taksanız yeter, şanınıza yakışanı takın yeter dedi babam, aslan babam falan gibi şeyler duyunca damat tarafına acımıştım. Karşıdakilerin şanını şerefini altına bağlamak, kendini de böyle küçültmek komik geliyor bana
Yani şanları şerefleri kızları parayla altınla satın alınabiliyor. Bence de komik duruma düşmekten küçülmekten başka bir şey değil.

Back
X