Altin takmalimiyim takmamalimiyim?

evet, toplam 13 kisi takma dedi, 3 kisi tak dedi

bu duruma göre takmicam bende....bu konularda tecrübem yok, tek bildigim onlar takmadigi icin annem cok üzülmüstü

Selam kizlar,

yakinda kuzenimin nisani var...ve ben altin takayim mi takmayayimmi diye düsünüyorum.
Ben evlendigimde bana ne o kuzenim ne ailesi ceyrek altin takmadi...kisasa kisas mi yapiyim napim? takmasam ayip olur mu?

Ben olsam takmazdim benim arkadasimin benim dügünümde bana bisey takmadi bende takmadim hatta ben takmadim diye hareketleri bile degisti fark ettim bunu ama zorla degilki takmak zorunda deglm taa kalkip baska sehre dügününe gtmisim ben karsilikli bu isler.
Mesela cocuk oldugunda esimin akrabalarindan kim naparsa yapim dedim esimin dayisnn oglugile gttik altin taktik cocuklari oldu onlar bize gelmediler bile diger oglumun dogum gunune geldiler o sirada yeni dogan bebegme tulum alms getrms ben altin takmistim o tulum getirdi.
Herkes bi degisk bana kalrsa takma derimm

dayima sordum, o kesin takiyor, digerlerini bilmiyorum

Selam kizlar,

yakinda kuzenimin nisani var...ve ben altin takayim mi takmayayimmi diye düsünüyorum.
Ben evlendigimde bana ne o kuzenim ne ailesi ceyrek altin takmadi...kisasa kisas mi yapiyim napim? takmasam ayip olur mu?

asla takmazdım.düğününe de cam büyük bir kaseyi kocaman bir paket yaptırıp götürürdüm.

dayima sordum, o kesin takiyor, digerlerini bilmiyorum
Şahsen ben o kadar yolu bile bir nişan için gitmem...
Hadi o takmadıysa bile, anne-babası senin ailenin hatrına sana düğünde bişey takmalıydı. Bence de sen de bişey takma.
O kadar kaldım, ağırladı diye rahatsız olacaksan da başkasında kal.

Durumları kötü olduğu için altın takmadılarsa ben olsam mazur görür takardım. Yok durumu da iyiyken takmadılarsa ben olsam takmazdım.

Şimdi okudum durumuda iyiyken takmamış bence ne düğünde ne de nişanda takma. bu işler karşılıklı. Hiç de ayıp olmaz onlar takmazken ayıp olmuyorda sen takmayınca mı ayıp olacak.

Selam kizlar,

Takı takana takarım. Yani takmamışsa ne annesi ne kızı takmam. Ben zor zamanımda takıyorum ilerde bana geri dönsün zor zamanımda ilaç gibi gelsin diye ,BİZİM ADETLER böyle en azından....

baskasinda kalmam sacma olur, hem simdiden nasil diyeyim "bisey takmicam diye sende kalmak istemiyorum"?

Ben takmazdım
Evli olup annesi takı taktı diye kaytaran tipler bile var akrabalar arasında
Ama ben öyle olamıyorum, altın değilse de takı takar geçerdim

Takı dediğin evlenicek kişiler ihtiyaçlarını Görsün yatırım yapsınlar yani destek olunsun diye takılır. Yani bu iş borçtur ve karşılıklıdır.

Dayı amca hala teyze çocuğu olmasada yiğenine takar biyerde onunda yiğeni sayılır. Ama kuzeniniz size takmadıysa sizde ona takmıycaksınız Bukadar basit

Ben takmazdım.
Sizde takmayın ki anlasınlar.
Birde yedi kat yabancı değiller neden size takı takmamışlar hayret bişi!

takmamislar iste....bende pek fazla kurcalamadim, millete neden bana altin takmadiniz denmez ki

Kuzenler arasında ilk evlenen benim. Haliyle düğünümde anne ve babaları taktı. Şimdi seneye düğünler nişanlar var. Nişanda 50 TL , düğünde 1er küçük altın düşünüyorum. Eşimin kuzenlerine de aynı şekilde olacak diye anlaştık. Bence siz de nişanda değil düğünde takın altını.

Siz de onlara gereklı karsılıgı vermenız gereklı.. Size ne takıldıysa o kadar.. Kendınızı kasmayın..

baskasinda kalmam sacma olur, hem simdiden nasil diyeyim "bisey takmicam diye sende kalmak istemiyorum"?
Tabii ki öyle şaçma bişey demeyeceksiniz.

Siz en başta onda kalıp yiyip içeceğim diye belirtiğiniz için dedim; hem kalıp hem de birşey takmadığınız için rahatsız olacaksanız gibi bir izlenim verdiniz. Rahatsız olacaksanız bir bahaneyle başkasında kalınır diye dedim.

Neyse böyle şeylerin kuralı yok. Sizin içinizden nasıl geçtiği, ne yapmak istediğiniz önemli sadece.

Cok yanlis düsünüyormusum demekki, takmazsam ayip olur diye düsündüm.
Benim dügünümde taki takmayanin ne nisaninda ne de dügününde takmam, kararliyim.

Selam kizlar,

E tabiikide kim ne değer veriyorsa sende o kadar deger ver fazlasına gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…