Altının fiyatı değişmiş diye nikahta fiyat farkını çıkarıp vermek???

İlk defa duyuyorum .. bana ne verilirse her zaman daha fazlasını veririm ama hiç borç diye düşünmemiştim . Bence çok saçma ..hediye sonuçta ..
Evet gelin damada hediye diye takılıyor ama çoğu da zamanin da ailelerin taktiği takilar geri geliyor . Bizde hesap yapmayiz hep fazlasi takilir ceyize yardim edilir hele basında bir büyüğü eksikse ya da durumu yoksa daha fazla masraf yapariz eksigi olmasin icinde kalmasin diye ...
Teyzemler halam amcalar hep bana bilezik takti mesela simdi kuzenler evlenince annem bilezik takar ben de altin... ben iki aile de düğün dernek olunca hala destek cikarim emekli adamlar neye gucleri yetsin .. yazin oğlum sünnet oldu düğün bile yapmadim kesildi geldi ama kv komsusu yakini altin takti ben bir kacini kv geri bıraktım baska düğüne takar diye cunku o borçlanıyor
bizim duzen böyle gelene davet edene gidilir hakki neyse takilir hele yetim oksuz olursa basini yere egdirmeyiz düğünü sahipleniriz elimizden geldiğince
 
Arkadaşlar merhaba

Benim çok yakın bi arkadaşım var 10 senedir. Yani çocukluktan beri tanıdığım ve samimi olduğum bir insan. Bu arkadaşımın geçen sene abisi evlendi ben de düğününde yarım altın takmıştım. Çünkü abisini de tanıyordum çok sevdiğim, akrabam gibi gördüğüm biri olduğu için kendi kuzenim vs. evleniyormuş gibi düşünüp yarım altın takmıştın.

Her neyse. Dün benim ablamın nikahı vardı ve arkadaşım da davetliydi. Düğün yaza olacak ama Türkiye'de olmayacak diye burdaki akraba ve tanıdıklarımızı nikaha davet ettik sadece. Arkadaşım da geldi ve nikah sırasında elime bi zarf sıkıştırdı, ablana sen verirsin canım ben şimdi takı sırasında zarf takmiyim dedi. Tamam falan dedim açıp bakmadım bile içine. Nikahtan sonra da hiç açmadan direkt ablama verdim.

Nikahın akşamına arkadaşım durup dururken whatsapptan; yarım altının fiyatının geçen seneye göre daha yüksek olduğunu ve zarfa geçen senenin yarım altın fiyatını nakit olarak koyduğunu yazdı. Çok şaşırdım ve bozuldum.

Sizce de bu söylediği ayıp değil mi?

İsterse 100tl koysun zarfın içine sorun değil ki zaten açıp bakmamıştım bile. Ablam da hiçbi şey demedi yani arkadaşım yazmasa haberim bile olmucak ne kadar koyduğundan. Ama bu kadar samimi olmamıza rağmen bunun hesabını yapması, fiyat farkını araştırıp geçen seneninkini bulması falan beni çok kırdı.
Ciddi ciddi geçen yılın altın kurlarında yarım altın fiyatlarını araştırıp onu mu vermiş enflasyon teğet geçmiş arkadaşı sende hesap yap o yılın altın parasına 500 ekmek alınıyodu bu yıl o paraya 250 ekmek alınır matematik terk :KK53: şaka bi yana gül geç ya onunda beyin kıvrımları azmış napalım:KK33:
 
Back